Renault Laguna 1.8. - 16V

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Jure44

Renault Laguna 1.8. - 16V

Odgovor Napisal/-a Jure44 »

Pozdravljeni,

kljub temu, da sem dokaj nov na tem forumu sem se odločil da tudi jaz predstavim svoje novo vozilo in sicer Renault Laguno 1.8. 16V. Laguna je bila kupljena v soboto 31.1.2015. Pred njo sem imel v lasti tri leta Seat Leona letnik 2009, bencinarja z mašino 1.6., a ker je bil avto "kupljen" na leasing in sem pred kratkim izgubil službo seveda leasinga nisem mogel več odplačevati, tako da sem Leona prodal in si privoščil Laguno, ki je sicer starejša in ima veliko več prevoženih KM a sem si jo že dlje časa želel imeti, saj sem pred Leonom vozil pravtako Laguno, le da je bila tista letnik 1993, ampak sem bil z njo kljub temu zelo zadovoljen.

Tukaj najprej prilagam še eno slikco Leona :

Slika

Prodan je bil z 74,000 prevoženimi KM.

No sedaj pa k moji novi pridobitvi in sicer Lagunci 8)

Laguna je bila kupljena kot sem že omenil 31.1.15 in sicer v Svetem Duhu pri Škofja Loki. Avto ima 89Kw torej 121KM, mašina pa tudi kot že omenjeno 1.8. 16V bencin seveda. Oprema recimo temu kar nekako klasična, torej avtomatska klima, potovalni računalnik, originalni radio, pomik vseh stekel električen, ... Avto ob nakupu prevoženih KM : 218,700.

Ob nakupu je bil avto videti takole :

Slika

No prva stvar, ki me je zmotila je bil seveda originalni avto radio in pa slabi zvočniki v vratih, tako da sem se še isti dan ko sem avto kupil, odpravil v Big Bang in kupil nov avto radio ter nove zvočnike. Za radio sem se odločil za Pionner, s katerim sem bil v preteklosti že zadovoljen, seveda z obveznim USB vhodom :D , zvočnike pa sem kupil JBL-ove, s katerimi sem do sedaj tudi zelo zadovoljen. Sicer sem razmišljal še o vuferju in ojačevalcu, a nažalost, to ni mogoče saj igram hokej na rolarjih in potrebujem prtljažnik za hokejsko boršo, ki vzame veliko prostora.
No takole sedaj izgleda z ograjenim novim radiem :
Slika

Kar se tiče ostalih delov avtomobila, sem takoj zamenjal še pokrove platišč, saj mi tisti originalni niso bili všeč. Na avto seveda tako, kot je pri meni v navadi dodal še nekaj nalepk in to je zaenkrat to. V bodoče si želim zamenjati še žarnice za tiste, ki svetijo povsem belo, pa za čez poletje seveda neke feltne 16' ali 17'.

Z avtom sem zaenkrat zelo zadovoljen, pelje se zelo lepo, je noro udoben, pa tudi končna hitrost je kar zadovoljiva, a še nisem sprobal do maksimuma, to še pride :) Poraba mestna zaenkrat mi kaže 10,1l/100km , izvenmestna pa 8,3l/100km.

Prilagam še nekaj fotografij vozila, kako izgleda sedaj slaba dva tedna po nakupu :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

P.S. : Se oproščam, da je nekatere slike obrnilo tako čudno :evil: , pa tudi če je karkoli narobe z mojim postom in z tem da sem na kratko predstavil svoje novo vozilo. Drugače pa upam da vam je predstavitev všeč.

Lp , Jure 8)
Uporabniški avatar
Jure44

Re: Renault Laguna 1.8. - 16V

Aja pa še tole... Imam eno vprašanje če bo kdo poznal odgovor. Namreč pri Laguni mi vsakič, ko zabremzam spušča nek zrak, oziroma se vsaj tako sliši. Kdaj pa kdaj je komaj da opazno, na čase pa zapiha res na polno, kot da bi prišel kak sunek vetra. Tudi čuti se to pihanje spodaj pri nogah in to se mi zdi dokaj nenavadno. Sicer bremza prime normalno, tudi ni trda ali pa da bi bila premehka, zdi se povsem normalno, vendar ta pihanje me moti ker mi dosedaj ni bilo znano še v nobenem avtomobilu.

Hvala za odgovore :D
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz bi rekel da servo za zavore piha
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
kyosho
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a kyosho »

Fajn- še ena lagunca. Tudi jaz sem svojo nabavil pred slabim mesecem. Zaenkrat sem zadovoljen vendar ne vem če jo ne bom moral prodati, ker se žena nikakor ne more navadit na avtomatski menjalnik
U ovaj biznis bolji majmun od mene nema
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Gas - bremza :)

Mamo doma isti primer, Insignio avtomatika, ki si ga delimo z staro mamo in imeli smo Corso, vendar smo prodali Corso in kupili večji avto, ker se žena v avtomatika noče vsest ker ga nebi znala vozit.

Dva tedna naj vozi avtomatika pa nebo hotla druzga avta vidt.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Evo pa je še en Kranjčan na forumu :D
Lepa Lagunca naj ti služi 8)

Če imaš kak petek čas se oglasi v Supernovi (pod mostam) na lokalnem meetu ob 18h.
Uporabniški avatar
Jure44

Evo problem odpravljen, oziroma bolje rečeno ugotovljen, odpravljen bo naslednji teden.

Zanič je zavorni boben, oziroma membrana v njej. Danes sem odšel direktno do prodajalca in avto sva skupaj peljala na servis, kjer so potem ugotovili, kaj je napaka in klub kar nekaj borbam, lahko rečem da je zmaga moja in se bo napaka upoštevala v garancijo, tako da bo vse stroške pokril prodajalec. Sicer je bil potreben malo trši pristop da sem ga do tega pripravil, ampak se je izplačalo :D
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Sem ti že na avtomobilizmu poisal pa bom še tukaj :)

Veliko srečnih kilometrov in naj ti služi brez problemov :bday:
Uporabniški avatar
Jure44

5cenic napisal/-a:Sem ti že na avtomobilizmu poisal pa bom še tukaj :)

Veliko srečnih kilometrov in naj ti služi brez problemov :bday:
Hvala :wink: :wink: 8)
Uporabniški avatar
Jure44

Živjo ;)

Imamo eno vprašanje in sicer, ali mi lahko kdo pove če se lahko luči polira z tisto polir pasto ki je tudi za poliranje avtomobila, ali je potrebno kupiti kako drugo :)

Hvala
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Lahko,moraš pa obvezno dat potem neko zaščito čez in priporočlivo jo je nanašat na cca 3mesece.http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... =8&t=40594" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Jure44

Hvala :)
Uporabniški avatar
Jure44

Servo boben zamenjan... Ob menjavi ugotovljene se naslednje napake : slabi vsi diski, slabe gumice na zadnji premi, v okvari loputa za prosti tek, jermenica ali metulcek na vztrajniku za zamenjati .... Odsvetujem nakup v Avto Casanova sveti duh... Spoznal sem se cloveka ki je tam kupil Alfo Romeo 156 pravtako z nesteto napakami ...
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Kaj je z loputo narobe,ti mogoče obrati v prostem teku nihajo?Preverite če imajo zadnji diski dovolj mesa pa jih daj postružiti.
Ja nakup starega avta je velik riziko
Uporabniški avatar
zoky26
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a zoky26 »

men nihajo obrati na moji laguni 1.8 16v l. 2001 pa ne vem ali bo dovolj da jo dam narazen pa očistim al bi jo moral peljati na servis da mi jo zrihtajo.
Odgovori