Avtomatika brisalcev, zaklenjena zadnja vrata Megane 3 2008
Avtomatika brisalcev, zaklenjena zadnja vrata Megane 3 2008
Zdravo.
Imam dva problema na Meganu 3 letnik 2008 1.9dci grandtour.
1. Prvi brisalci se mi ustavljajo na sredini stekla in tam ostanejo dokler ne premaknem ročice/stikala. Na višjo brzino oz. izklopim in nazaj prižgem. Ponavadi grejo do konca gor in se ustavijo na poti nazaj.
2. Zadnja vrata ko se avto odklene ostanejo zaklenjena. Včasih leva, včasih desna, včasih oboja. Takrat se ne dajo odpreti niti iz notranje strani. To se zgodi ponavadi ko avto stoji. Po vožnji lahko poljubno krat zaklenem odklenem vrata in se vedno odklenejo.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.
Lp. Rok
Imam dva problema na Meganu 3 letnik 2008 1.9dci grandtour.
1. Prvi brisalci se mi ustavljajo na sredini stekla in tam ostanejo dokler ne premaknem ročice/stikala. Na višjo brzino oz. izklopim in nazaj prižgem. Ponavadi grejo do konca gor in se ustavijo na poti nazaj.
2. Zadnja vrata ko se avto odklene ostanejo zaklenjena. Včasih leva, včasih desna, včasih oboja. Takrat se ne dajo odpreti niti iz notranje strani. To se zgodi ponavadi ko avto stoji. Po vožnji lahko poljubno krat zaklenem odklenem vrata in se vedno odklenejo.
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.
Lp. Rok
Re: Avtomatika brisalcev, zaklenjena zadnja vrata Megane 3 2
glede brisalcev sem imel podoben problem (so se ustavili na polovici, ko sem hotel pobrisati 1cm snega s sprednjega stekla), sem šel na uradni servis kjer so poizkusili z testerjem in ugotovili da se je motorčku zmešalo
(cena novega na uradnem servisu je 230€), tako da sem kupil rabljenega in ga zamenjal.
predlagam ti da ga pelješ na tester kjer se bo ugotovilo kaj je z brisalci in zaklepanjem
lp
predlagam ti da ga pelješ na tester kjer se bo ugotovilo kaj je z brisalci in zaklepanjem
lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Še povem ob priložnosti zadnjo izkušnjo na uradnem servisu, ki se mi je zgodila mesec dni nazaj.
Pri hiši je še en megan 1.5dci letnik 2004. Avto je naenkrat ostal zjutraj brez elektrike. Avto na uradni servis kjer ugotovijo, da je zgorel zaganjač in varovalka (tista na klemah akumulatorja). Popravilo skupaj 200€. Nakar se moja boljša polovica z avtom odpelje 500m vstran in ga normalno vgasne. Ko ga hoče prižgati spet ista zgodba. Pridejo iz servisa sami po avto in postavijo, diagnozo, da je najverjetneje zaribala mašina. Ponudijo mi 1000€ za ta avto ob nakupu novega ali menjavo motorja za rabljenega. Za točno diagnozo so rekli, da bi odprli mašino in mi seveda zaračunalni nekje 60€. Ker avto prej ni kazal čudnih simptomov mi je bilo vse skupaj zelo sumljivo. Avto z vlečno službo do lokalnega mehanika, ki v par minutah ugotovi, da je zaribal kompresor klime. Sedaj iščem rabljen kompresor ker ima avto že 230000km. Sploh nevem več komu še lahko zaupam avto v popravilo.
Pri hiši je še en megan 1.5dci letnik 2004. Avto je naenkrat ostal zjutraj brez elektrike. Avto na uradni servis kjer ugotovijo, da je zgorel zaganjač in varovalka (tista na klemah akumulatorja). Popravilo skupaj 200€. Nakar se moja boljša polovica z avtom odpelje 500m vstran in ga normalno vgasne. Ko ga hoče prižgati spet ista zgodba. Pridejo iz servisa sami po avto in postavijo, diagnozo, da je najverjetneje zaribala mašina. Ponudijo mi 1000€ za ta avto ob nakupu novega ali menjavo motorja za rabljenega. Za točno diagnozo so rekli, da bi odprli mašino in mi seveda zaračunalni nekje 60€. Ker avto prej ni kazal čudnih simptomov mi je bilo vse skupaj zelo sumljivo. Avto z vlečno službo do lokalnega mehanika, ki v par minutah ugotovi, da je zaribal kompresor klime. Sedaj iščem rabljen kompresor ker ima avto že 230000km. Sploh nevem več komu še lahko zaupam avto v popravilo.
jaz vozim avto na uradni servis le še na tester... vse ostalo pa k lokalnem serviserju
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Tole mi je malo čudno, da naj bi ti zaribal kompresor, ker ne razumem nekaj, kompresor se vrti samo, če se vklopi sklopka na samem kompresorju, če daš klimo na off, mora avto ravno tako lavfati, ker meni so zaribali ležaji na alternatorju in dejansko, tudi verglal ni, ker ga je tako zagrabilo, ko sem snel micro jermen, je avto normalno vžgal, malo v razmislek.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Zadeva s kompresorjem klime je dokaj enostavna. Mehanik je snel jermen probal z roko obrniti in ni šlo. Avto večkrat brez mikro jermena vžgal normalno in delal normalno. Kakšna ideja za poceni kompresor prav tako dobrodošla.
tukaj poglej kdo ti je najbližje in pokliči, vprašaj če ima na voljo želeni del.
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ikMAX=2004" onclick="window.open(this.href);return false;
lp
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ikMAX=2004" onclick="window.open(this.href);return false;
lp
V Adel je austausch Sanden ene 350€. Še vedno bolje kot popustiti nemoralnim tepcem iz autohiš pooblaščencev.