Renault Megane 99'

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
AVX
Kraj: Mozirje

Renault Megane 99'

Odgovor Napisal/-a AVX »

Pozdravljeni.

Evo predstavljam vam Renault Megane 99. 1.4 16V RN oprema :roll:

Slika
Slika

Prvo vprašanje, koliko dela je z vgradnjo klime iz drugega megana, ki jo ima? Oz. okvirni strošek vgradnje.
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Renault Megane 99'

Odgovor Napisal/-a Storz »

Precej dela + velik potrplenja in živcev sam strošk nebi smeu bit prevelik (razn ponovno polnenje klime in nov dalši jermen)

Morš pa računat, da more armaturka vn najbrš bi blo najlaži kr od unga avta utaknt armaturko not in potem še okol motorja čarat.. Dodatni oz drugi nosilci za kompresor klime.. Splejat cevi itd. Če boš delal sam nebi smelo bit drago če pa daš enmu drugemu te pa zna kar precej pridt..

Se sploh splača??..

Raje šipe dol in maš rešen.. Mn živcov dnarja volje pa še revmo lih tko fašeš ;) Odločitev je pa tvoja..
Uporabniški avatar
AVX

Odgovor Napisal/-a AVX »

No pa kolk pride takle komplet klima, z vsemi cevmi, kompresorjem,... Da si znam malo predstavljati.
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Avto je vreden 500€ vgradnja klime bi pa to ceno presegla 2x bols da gres kupit istega z klimo za 700€
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Rabljeno je nekje tko....
cevi okol 40eur
hladilnik spredaj nekje 50 uparjalnik prav tako nekje...
kompresor okrog 40...
Kje so potem vsi senzorji...polnjenje...

Če sam delaš je najmanjši strošek nekje 300-400 eur...
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

kupiš razbitega in vse premontiraš v svojga ostalo pa daš po delih ;)
Uporabniški avatar
AVX

Odgovor Napisal/-a AVX »

Drugega z klimo se mi ne splača ker, je ta avto od čistega začetka pri hiši in vse kar je na njemu odpovedalo je bil električni pomik voznikovega stekla, vse ostalo do sedaj funkcionira. Avtomobil je bil vse do letos servisiran na pooblaščenemu servisu z potrjeno knjižico. Brez rje itd itd. Tako da tudi plan tega avtomobila je da ostane do konca. Zaradi tega smo začeli doma razmišljati o klimi. Bom pa res povsej verjetnosti da razbitega kupil v celoti, pa prestavil zadeve, pa onega po delih prodal.
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Ce ze pol obvezno razbitga pa razkopavat da mas use kar rabis.. Ker po kosih stvari kupvt je ku.. Ker to use pase sam ko hoces sestavt pa negre skup..
Uporabniški avatar
AVX

Odgovor Napisal/-a AVX »

Da malo osvežimo, kaj se je zgodilo v temu času.

Prvo so mi ga po desni strani z drugim vozilo lepo zdelali. Zadnje desne vrate in del boka konkretna vdrtina. Kot najboljša zavarovalnica Adriatic mi seveda škode niso odobrili, namreč se jim dozdeva da to ne gre za škodo povzročeno iz strani drugega avtomobila. Vglavnim hvala lepa zavarovalnici, ko sem jim plačal dodatno zavarovanje ravno iz teh razlogov, drugo leto me zagotovo ne vidite več, ker pri Triglavu nikoli ni bilo problemov,kljub temu da so dražji.

Škodo sem že delno popravil, da sem kar vrate zamenjal, katere sem dobil dosti ugodno, bok bomo pa še že popravili. ;)

Zimske gume so sedaj tudi gor. Na spomlad bomo pa gor obesili felgne podobnim tem, ko najdem prave kupim:
Slika

in pa tole:
Slika

Poleg tega bom pa v času zime malo ozvočenje še dodelav, namreč stari zvočniki bodo počasi nehali igrat. Sem se pa odločil da bom kar panele za večje zvočnike naredil in pa panele za visokotonce, kateri so že locirani na armaturki.
Odgovori