Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
r21

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a r21 »

Lep pozdrav imam laguno letnik 2002 in imam problem z el. pomikom predne šipe na voznikovi strani in sicer, ko spuščaš šipo dol se spusti za 2cm potom se ustavi kljub temu, da držiš gum za dol, potem ga spustiš pritisneš še enkrat in gre spet za 2cm in se ustavi če tako ponavljaš spustiš šipo do dol za nazaj gor je problem enak. Je to kakšna okvara ali se da programerati, dela pa pomik šipe tudi če ni kartice notri ampak samo na voznikovi strani?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Na koncu ko šipo tako 'pricukaš' do gor drži še 10 sec stikalo v položaju za dvig...
Velja pa, da sprogramiraš jo tako da jo najprej 'priguncaš' dol (odpreš), držiš še 10 sec in takoj nadaljuješ s postopkom dviga.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
gapy_07

Odgovor Napisal/-a gapy_07 »

Clio 1.2 382 000km torej problem je sledec.... zamenjal smo alternator ker se je stari pokvaril.... use lepo zamenjamo cez priblizno 200km se problem ponovi.... najprej se zacne ugasati radio potem se use lucke prizgejo in auto scasoma popolnoma izgubi moc in crkne zaradi praznega akumulatorja.... kaj bi se lahko bilo razen alternatorja?? Kabli, kj druzga? Karkol kr prispeva h temu da akumulator premalo polne oz. Ga sploh ne? Aja pa lucka za akumulator mi je zagorela ampak je izgledalo kot da zmankuje toka... auto ugasnil, cez nekaj ur normalno uzgal se peljal priblizno 30km potem pa kot je ze zgoraj napisano use lucke so se przgale, izguba moci---> tut ce prtiskas na gas auto izgublja obrate oz. Slisi se kot bi ga nehaj dusilo. Tko da ce gdo kaj ve kaj bi lhko se blo bom zlo veseu :)
Uporabniški avatar
r21

Odgovor Napisal/-a r21 »

Hvala lepa Robertp, sedaj pomik šipe dela tako kot mora:)
Za akumulator pa lahko so kabli na akumulatorju ozermo na alternatorju , poglej tam kjer pridejo kabli na alternator če je dobr stik če je vse dobro zategnjeno isto na akumulatorju če je kej oksiderano je treba očistiti pregledat če je masa vredu...Prvo pa je treba vedet če je sploh akumulator dober, če je star več kot 5 let je že vprašanje.
ban84

Odgovor Napisal/-a ban84 »

Imam Renault Espace 2.0dci letnik 2007. Zanima me kakšna je rešitev za "cvetenje" predala pod katerim je skrit radio. Stvar se kar teško odpira, pa še grdo je videt. Vem, da nov predal pride cca 280€. In pa še eno vprašanje. Ali na internetu obstaja kaka stran za original nadomestne dele da vpišeš št. artikla in preveriš za kakšen avto se gre oz. glede na serijsko številko avtomobila poiščeš ustrezni del. Zanima me za artikel pod številko 127536 8200 438 014 nižje pa je napisana 82 00 438 014.
Hvala in lp.

Urban
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Pozdravljeni,

Na Meganu III l.2010 se mi je pojavila težava s klimo, hladno mi piha le na desni polovici (pa še to se mi zdi da ne tako hladno kot bi moralo), zraven pa se sliši še šumeč zvok. Je možno, da je vse skupaj posledica premalo plina?

Hvala,

lp Andrej
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Na dvojki se je meni to dogajalo ko je bilo premalo plina, tako da ja. :)
Slika
belec

Odgovor Napisal/-a belec »

Obračam se na vašo pomoč. Po nekaj časa vožnje na avtocesti (110-130) začne avto nekako čuno tuliti iz sprednjega dela ko spustim gas. Najprej sem pomislil da je spet manšeto dol vrglo in da zglob na suho brusi. Ko se vstavim in pogledam je vse vredu. Potem tuljenje izgine. Po približno pol ure se glas spet pojavi, se spet vstavim in ob nadalji vožnji ga ni. Avto je bil isti dan pregledan, nič ni narobe. Je pa bila pred pol leta menjana desna polos, tudi leva manšeta in redno servisiran avto. Dovolj masti v zglobu itd. Prilagam še link tega tuljena

Hvala za pomoč

POSNETEK ZVOKA (NI MOJ AVTO) https://www.youtube.com/watch?v=U4k4ylSKyzw" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Identičen zvok je imela mama pri Thaliji pri polosovini oz. zglobu, ko ji je manšeta počila in je mast zmetalo ven! Menjala manšeto in dodala mast.

Edit: Še posnetek, ki sem ga posnel takrat https://www.youtube.com/watch?v=VwJkMjyPOqU
belec

Odgovor Napisal/-a belec »

Hvala za odgovor. Sem pogledo in so mansete gor tudi nobena ni povena niti sledi da bi olje oz mast pometalo ven.bomo vdli na nasledni daljsi poti ce bo delalo ali pa je kaj zmes prislo med pakne:/
Uporabniški avatar
r21

Odgovor Napisal/-a r21 »

Lp imam problem pri laguni 2, danes, ko je deževalo sem opazil, da je moker tepih pri voznikovi strani. Na renault servis brezovica mi je rekel, da je zabasan knal za odtok vode. Preden bom šel kar koli razdirat razdirat me zanima vaše mnenje?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Odgovor serviserja bi lahko bil kar točen, samo kateri:
- za meteorne vode
- odvod, od klime
To pa se pogleda, ne bo škodovalao, če se vse ščisti

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
r21

Odgovor Napisal/-a r21 »

Ja rekel je, da je po vsej vrjetnosti kanal za meteorne vode, naj bi se nahajal na levi strani vozila za klimo pa naj bi bil na desni strani. Se pravi do teh kanalov pa prideš če snameš brisalce in pa plastiko je treba biti na kaj še posebaj pozoren?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Prav posebne pozornosti ni potrebno, je pa zaželeno, da se ne dela nič na silo - lom
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
white_five
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a white_five »

Mene zanima nekaj v zvezi z navigacijo v meganu grandtour 2011 letnik in sicer, ali lahko sam nalagam karte na SD kartico, ali je zaklenjena..? Zdej je na kartici mapa Italije in bi rad dau karto celotne Evrope. Mape se da kje downloadat, ali je treba kupit?
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=37799" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori