Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
pusnik

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a pusnik »

Imam na prednji luči potrgane nosilčke. Pozna kdo koga, ki dobro zavari norilčke in kakšna je cena? Če ima kdo luč pa lahko tudi pove, jo kupim :D (Renault Megane 2002)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

To vam lahko naredi vsak, ki vari plastiko. Sicer ne vem od kje tipkate ................. v Ljubljani to dela mojster na Dolgem mostu ( Kosančeva Ulica ). Cena................zanemarljiva.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Lep pozdrav

Na mojem Renaultu pa je naslednja težava. Ko je mrzel in mu med vožnjo dodajaš gas avto malo "cuka", ko se čez čas ogreje pa je potem dalje dobro, možno kake svečke ali kaj podobnega ? Pa še problem z ogrevanjem motorja, namreč števec za temperaturo mi ponavadi ko se peljem razdaljo 50 - 100km kaže da je motor ogret (skala je na sredini med min. in max.) medtem ko včasih ko se pelješ razdaljo 100km ali več pa se sploh ne premakne, odvisno od njegove volje :) sem mislil da je kaj narobe z termostatom ?

To je to. Zanima pa me še kje v Mariboru bi lahko dal avto polirat ? Pozna kdo kako dobro firmo ?

Lp
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Po opisu bi lahko nagajal ( obe napake ) senzor temperature motorja - tester

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Se strinjam z Fanom.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Pozdrav!

Ima morda kdo shemo vezja (čipi, upori,itd....) kartice ze Renault Laguno 2?

Namreč pri odpiranju kartice sem poškodoval en čip spredaj (sedaj moram dati kontakt da ima kodo za daljinski odklep/zaklep), in nič ne piše na drugem (sta 2 enaka).

Slika

Hvala in lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
white_five
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a white_five »

Živ.
Že neki časa razmišljam in probavam, pa mi še vedno ni uspelo ugotovit kako dela pranje žarometov. Avto pa je Clio 2 172. Če bi si kdo uzeu čas pa razložu, bi biu vesel! Hvala in LP!
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=37799" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Vecja posoda za tekocino za pranje stekel, dodaten motorcek vezan ponavadi skupaj na stikalo za pranje sprednje sipe, sistem cevk do vsakega zarometa, soba pred vsakim zarometom, ki je lahko fiksna ali dvizna. Pri dvizni je se motorcek, ki sobo dvigne iz odbijaca. Ko peres sprednjo sipo, opere tudi zaromete.
Uporabniški avatar
white_five

drhouse napisal/-a:Vecja posoda za tekocino za pranje stekel, dodaten motorcek vezan ponavadi skupaj na stikalo za pranje sprednje sipe, sistem cevk do vsakega zarometa, soba pred vsakim zarometom, ki je lahko fiksna ali dvizna. Pri dvizni je se motorcek, ki sobo dvigne iz odbijaca. Ko peres sprednjo sipo, opere tudi zaromete.
Vse je že namontirano, zanima me, če je kje kakšna tipka, stikalo da operem luči, zaenkrat mi ni uspelo.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=37799" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Načeloma se aktivira istočasno s pranjem sprednje šipe...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Iz UCH ti pošlje signal pri pranju prednje šipe (če so izpolnjeni pogoji) tudi na UPC, kjer pa je še dodatna rele plošča. Ta poskrbi preko relejev da za časovni interval pošlje napetost na dodatni motorček pranja žarometov in tako opere en (recimo levi) žaromet. Nato vezje na plošči poskrbi da se preko releja obrne napetost (zamenjata se + in -pol), motorček na črpalki se zavrti v drugo smer in opere še desni žaromet za 10 sekund.
To vezje imajo samo vozila z vgrajenim pranjem... :(, težko ga je dobit, kot rezervni del nemogoče (del UPCja).
Najbližji približek je ali narediti vezje s podobno funkcijo ali s pomočjo T členov speljati tok vode da ustreza. Signal pobereš (preveriš z inštrumentom) iz konektorja za črpalko pranja prednje/zadnje šipe. Pobereš samo +12V in ga spelješ na konektor črpalke za pranje žarometov. Maso pobereš iz karoserije. S tem dosežeš, da ti pere žaromete samo pri pranju sprednje šipe.
Minus: dela tudi ob ugasnjenih žarometih. Če hočeš prati žaromete 10 sec boš pral tudi prednjo šipo toliko časa (in obratno).
Hint: včasih so japonska vozila imela posebej stikalo za pranje žarometov. Prosto mesto za stikalo, napeljava, rele. Neodvisno pranje.
Ne vem pa če je to še dovoljeno.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Na meganu sem imel tako ce si vec kot 3sekunde drzal rocico za pranje prednjega stekla so se avtomatsko oprale se luci.Ce si pa samo na hitro posprical pa se niso......za cliota pa nevem kaksen sistem ima
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Prklop cevke in prever da niso zamasene. Jz sm jih mel skos odkloplene ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
white_five

UrbanD napisal/-a:Prklop cevke in prever da niso zamasene. Jz sm jih mel skos odkloplene ;)
Pol tko k usi na RS-ih :D

Mam še eno uprašanje, kdor ve.. Kje bi lahko kupu mrežo, za v prtlažnik, ki se jo da po tleh? Za cliota seveda..
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Original renault servis. Ene 30eur pride.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Odgovori