Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
housexy74
Kraj: ljubljana

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a housexy74 »

ti poslal... poklič al pa pošlji sms na 040 121281
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ok, Lagunca bo v kratkem potrebovala menjavo puš zadaj. Prej je udarjalo samo na kakšni hudi luknji, zdaj pa vse preveč pogosto. Ker bi se najraje šel varianto sam svoj mojster in (glede na forume) za lažje delo potrebujem primerno orodje, me zanima, ali ima kdo izkušnje s tem kompletom oz., če je primeren za to delo:

http://www.svetorodja.si/Garniture_timi ... %C5%BEajev
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Moja bo tut rabla zadi menjavo silenov pa puš zadnje preme pa kokr sm si ogledov kako je narjen sm se rajš odloču de ga spomlad peljem u našmu koncu na servis pa mu lepo plačam tist dnar pa nej se on jebe s tem, ne da ne bi znal ampak tolk kokr bom cajta zabil s tem delam na tleh je vseen če un to na dvigalu nardi pa je :wink:
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
drhouse

Pogledal sem, kaj drsa pri kolesu. Banalna stvar: zaščitna kovina (cca 5x6 cm) okoli zgloba na vilici je bila skrivljena in drsala po robu diska. Klešče in 10s dela, pa je bilo :mrgreen:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

house spet ti bom smetil temo, ampak vem da mi lahko pomagaš. Torej danes med čisto normalno vožnjo hitrost 40km/h laguna na1x ostane brez turbine ne gre nikamor. Avto ustavim ugasnem ponovno prižgem štaram isto sranje, turbine ni. Napake ni javlo nobene. Menjat bo treba filter nafte, vem kje je kako zgleda in vse. Menjan ni bil že definitivno vsaj 50000 km. Kaj me muči, a je za mojo kravo 2.2dci filter vložek ali vse v kompletu, če se ti mogoče kaj sanja, upam da je enako pri 1.9dci, pri moji je na desni strani ena črna valjasta škatal z enim konektorjem in parimi cevmi nafte. Ju3 grem po novega in ne vem kaj vzet nebi pa rad da me keri magarac naguzi na suho da vzamem komplet če se da mogoče samo vložek menjat.
Hvala za odgovor
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
drhouse

Joj, stric, z našo nafto menjuj filtre pri vsakem servisu... Stane res zanemarljivo.

Kot sem gledal na netu, je filter identičen oz. vsaj zelo podoben, kot pri 1.9 - torej, se dobi vložek, ki te stane do 10€.

Če boš imel problem glede menjave, mi javi, pa ti napišem, kako menjaj ;)
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Res je samo vložek, Sem ga kupil 2 tedna nazaj. Cena 7€
Slika
Uporabniški avatar
sinko

a je to to http://www.avtocona.si/versiune/18644/t ... html#focus" onclick="window.open(this.href);return false;
jah tak je ko mislis da je vse kot more bit, danes se mi je za 5 minut svet ustavil, ko sem začel računat € v kolikor bi šla turbina in vse kar je z njo povezano
bom menjal kar 2x na leto, če bi vedu da je to drobiž bi že to počel, hvala za info
Uporabniški avatar
drhouse

To je to, ja ;) Zelo ugodna cena, Filtrona dam ponavadi za klimo, za gorivo dam ponavadi kak € več...

Sem imel podoben dogodek ene 3 leta nazaj, ko mi je zabilo dovod goriva na AC in samo lightshow na armaturki naredilo. Avto ugasnil, sem že "menjeval" šobe in pumpo :lol:

Filter goriva jst menjam pri vsakem servisu. V bistvu menjam vse filtre - olje, zrak, klima, gorivo.
Uporabniški avatar
sinko

tega sem prilepil zgolj da vidim če je to to, cena kaka bo bo, drugače pa pri meni ni zasvetla nobena lučka nič od nič, avto enostavno ni povleku, čez cca 15 minut ko sem ga ponovno prižgal, pred tem pogledal vse cevi do intercoolerja in okrog kjer ni nobene sledi o ničemer vse celo sem se vsedu še 1x in avto je delal normalno, ko da nebi nič nikoli blo. Hvala še 1x za pomoč
Uporabniški avatar
drhouse

Definitivno najprej menjaj filter, če ima res 50k km in spremljaj...

Upam, da te ne kak senzor heca - senzor podtlaka rad vzame moč avtu in ga vsaj na začetku tudi ne zazna, kot napako.

No, javi, ko boš menjal, pa da vidimo ;)
Uporabniški avatar
drhouse

Obrnilo se je 264k km, malo sem že čez servisni interval (17k km) tako, da predvidmo drugi vikend delam servis. Klasika: olje, filtri olja, kabine, zraka, goriva. Po dolgem času moram vzeti ven EGR in ga prečistiti, ker avto kar lepo zakadi, pojavljati pa se je začel tudi tisti znani "tresljaj" okoli 2k obratov.

Kot sem že spraševal v "Kratka vprašanja", imam problem z mehanizmom zadnjega brisalca, ki se ponavadi ne vrne več kot do 1/3 ali 1/2 nazaj. Motorček deluje; po nasvetu Fan-a upam, da bo čiščenje in mazanje mehanizma rešilo problem. Bomo videli...
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Imam samo vprašanje; ta EGR ventil je brezproblema ven vzeti in očistiti?
Sam niti nevem kako zgleda ali kje ga najdem, pa vseeno.
Ker imam zadnje par mesecev večinoma mestno vožnjo, AC pa obiščem le redko sedaj, bi ga bilo počasi pametno ven vzeti pa pogledati kakšna je situacija.
Sprašujem, ker se pri meni, tako kot si omenil, pri cca. 2k obratov pri enakomernem gasu začne tresenje, oz kot da ga pomalo trokira... Mogoče je to razlog?

Hvala :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse

Prvic sem egr izredno tezko dobil ven. Potem sem improviziral z izvijacem in kladivom. Pocasi pa previdno. Naslednje runde pa ni bilo problema. Cev dol, 3je vijaki, potem pa pocasi vlect ven z rahlim rotiranjem...

Ti recimo pohodis gas od minimuma naprej. Pri zapacanem egr avto ne skoci, kot si bil navajen, turbina zagrabi kasneje in takrat zakadi temno iz izpuha, okoli 2k obratov pa avto se enkrat cukne in ga strese. Tako pri SVOJEM avtu vidim, da je egr zapacan.

Ce ti avto trese, je lahko kriv tudi nosilec motorja!
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Hvala za pojasnilo :)

Nosilci niso, so bili pregledani cca 3k km nazaj, vsi v dobrem stanju.
Bom spomladi reševal :)
Avto pa kdaj trese oz malo trokira(?) le pri 2k obratov, če je plin konstanten.
Samo ja, najverjetneje je za spucat, ker sam ga nikoli nisem čistil.

Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Odgovori