Renault Megane 2 1.4 16v NE VŽGE!
Re: Renault Megane 2 1.4 16v NE VŽGE!
Ja saj to je jasno. Ampak bi ga takoj zamenjo če bi kazal tam recimo 10 , 9 pol nekaj ni vredu z njim zjutraj. Pol se tak nafila. Skratka alternator ga fila z 14.18 tam neki. Mogo bi ga dat zmerit če prenese napor.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Nevem zakaj toliko kompliciras jaz bi v takem premeru ze zdavnaj sel na servis,kjer bi fantje brezplacno pregledali in ti svetovali kaj je narobe in kaj storiti.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Takšen servis imel bi tudi jazNevem zakaj toliko kompliciras jaz bi v takem premeru ze zdavnaj sel na servis,kjer bi fantje brezplacno pregledali in ti svetovali kaj je narobe in kaj storiti.
Tudi taki mehaniki obstajajo.Morphy napisal/-a:Takšen servis imel bi tudi jazNevem zakaj toliko kompliciras jaz bi v takem premeru ze zdavnaj sel na servis,kjer bi fantje brezplacno pregledali in ti svetovali kaj je narobe in kaj storiti.a še kje kdo sploh pogleda avto brezplačno ?
@Mate0: Zamenjaj akumulator. Napetost ni tako pomembna, bolj je pomemben zagonski tok (A) katerega pa boš lahko izmeril samo s testerjem za aku. ali tokovnimi kleščami. In če si izmeril 10, 9 V ob zagonu je uredu ampak to je samo napetost. Z navadnim majhnim DMM-jem neboš moral izmeriti toka-samo skuril ga boš-varovalko.
RenaultSport
bom šel jutri lepo na vesno v MB pa bodo tam uredili. Ja saj Amperaža je problem pomojem. Pomojem je prenizka in ga ne zažene včasih ga pa 
Ja točno to so tudi že nekateri povedali z mano vred in to boš rešil samo z menjavo akumulatorjaMaTe0 napisal/-a:bom šel jutri lepo na vesno v MB pa bodo tam uredili. Ja saj Amperaža je problem pomojem. Pomojem je prenizka in ga ne zažene včasih ga pa
RenaultSport
menjal akumulator ki je baje bil slab polno obremenjen je prenesel 8v al kaj je zmero. ok kupim novga cel srecen po koncu sluzbe isto vzgal v 5to??? kaj pa sedaj?
Pa avto vergla ali sploh ne obrne? Če ne obrne, pomeri z volmetrom če pride štrom na štarter vmes, ko ti nekdo zalaufa/vergla. Če pride in ne vrti bo treba štarter dol pa zrihtat.MaTe0 napisal/-a:menjal akumulator ki je baje bil slab polno obremenjen je prenesel 8v al kaj je zmero. ok kupim novga cel srecen po koncu sluzbe isto vzgal v 5to??? kaj pa sedaj?
Kaj je meril na akumulatorju jaz nevem ampak če ga je samo z voltmetrom pomeril vmes si pa zalufal je bolj malo naredil.
RenaultSport
ne vergla, samo tk tk naredi pa narastejo števci pa padejo. Pol pa 3x 5x dam kartico ven pa kartico not pa vžge. Oni akumulator je zmero isto kot jaz pol pa ga je preklopo na neko napravo pa ga obremenil pa je reko da je že zlo slab. Pa sem reko menjaj te, cel srečen akumulator je, pol pa se odpeljem, po koncu šihta spet isto. tk tk . zdaj bom probal še resetirat računalnik ga bom odklopil. Da bi štarter kr tak crkno...čudna reč.
Ne vem sumim štarter... Ker mi enkrat vžge, drugič ne...pa je lahko zunaj tudi mrzlo pa še čez vikend je avto zunaj stal pa je danes vjutro normalno vžgal. Ko sem menjal akumulator po šihtu spet ni vžgal oz. je vžgal komaj v 5to...pol pa spet en čas normalno...
bom mogo it preklopit na pravi tester, samo se bojim da napake štarterja nebo najdlo ?
Izeri napetost na štarteju tako kot sem napisal in takrat ko noče vžgati ampak dela samo tk tk. Štarter ni crknil le obnovit (servis) ga je potrebno, krtačke, spucat, verjetno "podrejat" rotor. Sem imel isti problem sicer ne na renoju ampak vseeno 
RenaultSport
Glej prvo bom napisal nekaj, kar sicer ne sodi v javnost, ampak j..bi ga: Ti si ali družboslovec ali ekonomist, mehaniki ki ti šraufajo avto so pa še slabši od tebe.MaTe0 napisal/-a:ne vergla, samo tk tk naredi pa narastejo števci pa padejo. Pol pa 3x 5x dam kartico ven pa kartico not pa vžge. Oni akumulator je zmero isto kot jaz pol pa ga je preklopo na neko napravo pa ga obremenil pa je reko da je že zlo slab. Pa sem reko menjaj te, cel srečen akumulator je, pol pa se odpeljem, po koncu šihta spet isto. tk tk . zdaj bom probal še resetirat računalnik ga bom odklopil. Da bi štarter kr tak crkno...čudna reč.
Tako, sem se skašljal, sedaj pa k zadevi: Če ti norijo števci, prižgi luči. Če se luči ob poskusu štarta skoraj ugasnejo, je vzrok ali v akumulatorji ali pa v masi. Ker si akumulator menjal, iščite vzroke v slabi povezavi med maso (- pol akumulatorja) in motorjem. ŽAl imajo sodobni avi (vsaj renoji) teg en kup in ne veš kje te zeza. LAhko je vzrok na sami klemi akumulatorja (plus ali minus), še verjetneje pa v kaki masi, sploh če se je pred kratkim npr menjal jermen ali sklopka.
Če luči ne ugasnejo in ostale lučke ne norijo, je problem zgolj v kontaktu štarterja. Če ne drugega, pelji avto k spodobnemu avtoelektričarju, po možnosti takemu ki je že pred 30 leti popravljal traktorje in fičote. Ta bo hitreje našel napako kot vsak sodobni pol mehanik pol računalničar.
LP, Samojed
Nič ni prej nagajalo, razn pred 3 tedni so se montirale noter meglenke. Ampak prvi teden ni bilo nobenih težav. zdaj pa ko je blo malo bolj mrzlo pa je začelo zajebavat. Pomojem bo res kak štarter. 
Ne, ne bo. Dokler se dogaja norija v števcih štarter ne more biti vzrok v 98 procentih. 2 procenta je za rezervo, ki je pa skoraj nemogoča. Preverite mase, po potrebi dodajte en kabel med maso in blok motorja.
P.S. - ko ste na kable vžigali - sta šla oba kabla na akumulator ali je šel minus kabel na karoserijo?
Aja - meglenke - so šle na original konektorje ali se je na novo vezalo, po možnosti z priklopom minusa na obstoječ vijak nekje v bližini?
P.S. - ko ste na kable vžigali - sta šla oba kabla na akumulator ali je šel minus kabel na karoserijo?
Aja - meglenke - so šle na original konektorje ali se je na novo vezalo, po možnosti z priklopom minusa na obstoječ vijak nekje v bližini?
LP, Samojed
Kolega je imel isti problem in sicer na cliotu. Razloga sta bila dva. Prvi je bil akumulator, ko ga je zamenjal je avto takoj normalno delal, drugi dan spet isto sranje.
Drugi pa je bil ta, da je slabo, oz narobe povezal subwoofer in mu je čez noč praznilo baterijo.
Zna bit da imaš kje kak stik, ko ste meglenke dodajali. Izklopi jih iz plusa in probaj par dni izklopljene pustit.
Drugi pa je bil ta, da je slabo, oz narobe povezal subwoofer in mu je čez noč praznilo baterijo.
Zna bit da imaš kje kak stik, ko ste meglenke dodajali. Izklopi jih iz plusa in probaj par dni izklopljene pustit.

事実は拳ではない!