Megane 1.9dci .. zvok nabijanja?
Re: Megane 1.9dci .. zvok nabijanja?
Ponavadi je tako da se v prostem teku ne sliši skoraj nič potem ko daš gas pa začne "klenkat". Nevem, pa poskušaj nosilec menjat prej... samo nevem če je to to, naj ti en mehanik vzame karter dol in pogleda.
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Naj ti še pogledajo jermenico. Meni je pred meseci nekam čudno tolklo - čedalje bolj, ampak ne slišiš, ker se sproti navadiš, pa misliš, da je že od nekdaj tako glasen. Pri meni se je recimo tudi zelo poznala menjava glavnega nosilca, ko so zamenjali še jermenico (je bila menda že kar blizu večnih lovišč) - pri 170k - pa je avto postal tiho, kot da vozim bencinarja. Resno. 
Indeed.
No ja, preveriti nosilce motorja je pa res najlažje ........................... pravite da ste bili pri dveh mehanikih .................... čudno
To reglanje na posnetku ( prvi post ), je daleč od nosilcev ................... lahko bi pa bilo:
- šobe
- kakšna jermenica
- uffffff ležaji v motorju
Normalen mehanik, ki stoji zraven prižganega vozila, bi mogel ustreliti kaj proizvaja ropot ( posnetek se sliši drugače, kot pa v živo )!!!!!!!!!!!!!
Ali se glasnost ropota s večanjem rpm povečuje ................... ali pojenja ( sklopka )?????????????
Lep pozdrav
To reglanje na posnetku ( prvi post ), je daleč od nosilcev ................... lahko bi pa bilo:
- šobe
- kakšna jermenica
Normalen mehanik, ki stoji zraven prižganega vozila, bi mogel ustreliti kaj proizvaja ropot ( posnetek se sliši drugače, kot pa v živo )!!!!!!!!!!!!!
Ali se glasnost ropota s večanjem rpm povečuje ................... ali pojenja ( sklopka )?????????????
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Fan sklopka utihne kakor hitro se dotakneš pedala za plin.....lahko pride bilokdo jeepa poslušat kjer mu ružijo fedrce u sklopki...pa tko gre že dobrih 60 tisoč.....R5 z ropotajočo sklopko je šel prek 100 tisoč...Fan napisal/-a:No ja, preveriti nosilce motorja je pa res najlažje ........................... pravite da ste bili pri dveh mehanikih .................... čudno![]()
- šobe
- kakšna jermenica
Lep pozdrav
Mehanik se je celo vsedu v avto, narediu par krogu, namestu poslušal, dodajal gas itd.. Pravi da dvomi da bi bli ojnični ležaji.. Sklopka da je malček trda, gre proti koncu.. Kot pravim danes ko sem laufu avto na mestu delal avto čisto lepo in brez tega ropotanja oz nabijanja..Fan napisal/-a:No ja, preveriti nosilce motorja je pa res najlažje ........................... pravite da ste bili pri dveh mehanikih .................... čudno![]()
- šobe
- kakšna jermenica
Lep pozdrav
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Pozdravljenivran22 napisal/-a: Kot pravim danes ko sem laufu avto na mestu delal avto čisto lepo in brez tega ropotanja oz nabijanja..
V koliko ima pribliske in deluje brez reglanja ........................... osebno bi preveril:
- šobe
- sklopko
- električno napeljavo
V koliko bi nabijali ležaji motorja ............................. te ne utihnejo, samo še bolj ropotajo, dokler vse skupaj ne zagrabi
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Pozdravljenilisko napisal/-a:Fan sklopka utihne kakor hitro se dotakneš pedala za plin.....lahko pride bilokdo jeepa poslušat kjer mu ružijo fedrce u sklopki...pa tko gre že dobrih 60 tisoč.....R5 z ropotajočo sklopko je šel prek 100 tisoč...Fan napisal/-a: Ali se glasnost ropota s večanjem rpm povečuje ................... ali pojenja ( sklopka )?????????????
V koliko je poškodovana/počena košara, se z večanjem rpm zvok počasi zmanjšuje.
Vprašanje, koliko ima lamela vzmeti v omenjenem vozilu..............................
Lep pozdrav
- djordjevic
Jaz še enkrat stavim na jermenico - meni je na trenutke zelo ropotala, na trenutka pa skoraj utihnila. Ne škodi preveriti, no. Strošek menjave je okoli 100 evrov, škoda, ki nastane, če je utrga, pa veliko, veliko večja.
Indeed.
Ti to misliš spodnjo jermenico za mikro jermen? Kaj je to opletala ali kaj? 
Si res ne predstavljam...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Drgač tko reglal je men tud ko se je razmigal konektor računalnika in so šobe rahlo na pamet špricale nafto....sicer tvoj bi verjetno javil napako....moj je ni.
čudno mi je blo včeraj ko je vse lepo delalo.. Sem se vsedu v avto, ročna je bila zategnjena, in prestavim v prvo, pa spustim sklopko da avto spelje, in ko je našpanal nosilnce in ostale stvari je začelo takoj nabijat.. Zato sem začel dvomit v ojnične ležaje.. Ampk kvečjemu, da bi bilo kaj drugega.. Ker mehanik je rekel da je sklopka že trda, ampk da ni še čist hudo. Tak da možno da je vztrajnik hin pa na momente nabija.. Al pa da bi bla res jermenica.. Bo treba po praznikih preverit.. Zdaj bo avto lahko samo stal na parkingu 
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
- djordjevic
Menda ja, saj nisem prav ziher, ker sem bolj analfabet glede motoroznanstva. Mislim, da je nekje spodaj na desni, pa taka okrogla kovinska reč je. In ko gre proti koncu tolče ko prasica.drhouse napisal/-a:Ti to misliš spodnjo jermenico za mikro jermen? Kaj je to opletala ali kaj?
Indeed.
Srednji del (kjer je privijačena) glavne jermenice je ločen z gumo od zunanjega dela kjer teče jermen. Ta guma se sčasoma "zmatra" in potem opleta na koncu, če imaš srečo pa tudi odletidjordjevic napisal/-a:Menda ja, saj nisem prav ziher, ker sem bolj analfabet glede motoroznanstva. Mislim, da je nekje spodaj na desni, pa taka okrogla kovinska reč je. In ko gre proti koncu tolče ko prasica.drhouse napisal/-a:Ti to misliš spodnjo jermenico za mikro jermen? Kaj je to opletala ali kaj?
RenaultSport
Svašta 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Ta jermenica se po pravilu menja na glavnem servisu z jermeni. Če to ni izvedeno, so težave pozneje. Je pa kar drago, najcenejši je Stahlgruber s Corteco materialom.