Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..
Re: Olja dvotaktol v dizel-izkušnje..
Pri teh 1.5 dCi, se očitno res pozna, če je vožen po avtocesti, da dalj dela, vsaj jaz imam take izkušnje.
Ponavadi tankam okoli 60l, bom deval 2,5-3 in je to to. Ampak vseeno priporočam Jaso FC olje, ker če uporabljaš katerokoli lahko pride do konkretnih usedlin in je skoraj več škode kot dobrega..Dk. napisal/-a:Sploh nima veze kero 2T olje kupite samo da je , jaz sem tankal na molu in sem najbolj poceni tistega kar kupoval mislim da je 6€ drugače maš pa čist poceni ga v eleclercu. Ja odvisno kolko literski maš tank če maš 70l daj 3dcl al pa 2,5, saj če ga daš malo več bo pač malo plavo kadil hehe
Ne pride do usedlin ker te bi kosilnce itd vse mele usedline res da je bencin bolj praln, samo je pa zato nafta napol olje tak, da se to pomoje ne dogaja če ne pa spustiš kaki tank pa ne daš not pa je, pa naftni filter se menjuje na 20k prevoženih pa nima kaj bit vsaj pr mojem ni nič blo naredo sem nekaj čez 30k znjim..
Neverjetno kako ste nekateri trmasti... delaj kar hočeš, ampak ne drugim razlagat, da je na 2T kosilnici in dCi motorju enaka periferija in enak režim delovanja motorja, ker boš potem ti soodgovoren za morebne okvare na EGRjih, zamašenih sesalnih kolektorjih, zamašenih katalizatorjih itd...
Pa tudi, če že poenostavljaš zadevo do 2T motorjev, poskusi tam različna olja in boš na lastne oči videl kako ogromna razlika je v dimnosti in delovanju motorja.
In pa tudi Olma 2T olje je poceni, tako da ni bojazni za evre.
Pa tudi, če že poenostavljaš zadevo do 2T motorjev, poskusi tam različna olja in boš na lastne oči videl kako ogromna razlika je v dimnosti in delovanju motorja.
In pa tudi Olma 2T olje je poceni, tako da ni bojazni za evre.
Sem že probal draga olja kot je TTS ali motul in se ne splača ker ni opaznih razlik najboljše je vzet srednji razred olje pa je toto, glede mašenja je pa tak jaz sem egr spucal na 60k prevoženih je bil precej zabasan preden sem prodal avto sem ga še enkrat in ni bil kaj zamazan je pa možno da bi se zadelalo vse skupaj če ma kdo dizla pa samo mestno vožnjo vozi, ker že pri 2T motorjih se ti izpuh zadela če je mešanca premočna tako, da je ta opcija odprta, zaj se mi pa ne da več debatirat stabo lp 
Dvotaktolc mora biti za katalizatorje pa ni dobene panike.
bolj kot berem temo, bolj se čudim.... a ima kdo od vas, ki vlivate dvotaktol v tank kakšno navodilo ali priporočilo proizvajalca ali vsaj kakšnega pooblaščenega serviserja? jaz v servisni knjigi nikjer ne zasledim, da bi bilo potrebno kakšno posebno ali dodatno mazanje motorja z nafto.... tankam ves čas na petrolu (tako kot verjetno velika večina ljudi) in do sedaj nimam nobenih slabih izkušenj. nikakor nimam namen ničesar dodajati v nafto tudi v prihodnje pa tudi "zdrava kmečka pamet" mi govori, da dvotaktol najbrž ni najbolj za v nafto. če že samo ime pogledamo: DVOTAKTOL. moj avto nima dvotaktnega motorja
. da ne bo pomote, nič nimam proti vsem, ki to počnete ampak nekdo, ki bere vaše poste in ne ve kaj dosti o motorjih bi mislil, da je to potrebno delati. mislim, da je prav, da se ve, da gre avto čisto dobro tudi brez dvotaktola, da vsak počne to na lasten riziko in da lahko s tem tudi uničiš motor!
Daj raje nehaj provocirati z branjem tovarniških navodil, če nisi prebral bistva. Ko ti bo šla pumpa in dize, boš z veseljem vse prebral.
Prvic slisim za ta dodatek imam kar nekaj znancev z dizel avti in noben tega ne uporablja in nimajo nobenih tezav.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
živjojoztom napisal/-a:Daj raje nehaj provocirati z branjem tovarniških navodil, če nisi prebral bistva. Ko ti bo šla pumpa in dize, boš z veseljem vse prebral.
prebral sem vseh 14 strani, zanimivo branje moram reči. niti slučajno ni moj namen koga provocirati ampak kar se avta tiče res ne vem, česa drugega bi se naj držal kot tovarniških navodil. saj so oni vendar naredili moj avto, najbrž bodo že vedeli kaj se vliva v tank in česa ne... še enkrat ponavljam, nič nimam proti vsem, ki to delate ampak prav je, da se ve, da tega NI POTREBNO delati.
sam vozim dizle že vsaj 10 let pa nisem imel nobenih posebnih težav pa tudi jaz ne poznam nikogar, ki bi dvotaktol vlival v nafto.
Sam ne vlivam olja v nafto in zaenkrat ne razmišljam o tem pa imam dCi-ja z 260k km. Pomembna dejstva okrog vse te debate pa so:
- nafta v SLO in EU je vedno manj mastna (bio..) in je hkrati edina stvar, ki maže ležaj pumpe
- pumpe starejših dCi-jev niso narejene za nafto, ki je že tako ali tako na meji mazalnih zmogljivosti (pri novejših ni teh problemov, ker so ležaji iz močnejših materialov). Tega v navodilih izpred 10, 15 let, ni predvidel noben proizvajalec...
V teoriji je potem logično, da se nafti nekaj doda, da je bolj mastna in s tem bolje maže pumpo. Ali je 2T olje prava izbira, je pa odločitev vsakega posameznika
- nafta v SLO in EU je vedno manj mastna (bio..) in je hkrati edina stvar, ki maže ležaj pumpe
- pumpe starejših dCi-jev niso narejene za nafto, ki je že tako ali tako na meji mazalnih zmogljivosti (pri novejših ni teh problemov, ker so ležaji iz močnejših materialov). Tega v navodilih izpred 10, 15 let, ni predvidel noben proizvajalec...
V teoriji je potem logično, da se nafti nekaj doda, da je bolj mastna in s tem bolje maže pumpo. Ali je 2T olje prava izbira, je pa odločitev vsakega posameznika
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Tako se bolano oglašate, kot da dvotaktol ni derivat nafte. Dodatek ni zdravilo, ampak v povedanem %-tu preventiva in nima vpliva ali možnost škode na obstoječe sisteme. Tudi se meša v sveh razmerjih z nafto in nima ne pepela in ne žvepla , da bi delal škodo. Vsi udeleženi imajo težavo, Bosch pravi, da je konstruiran za zadostno mazanje z specificirano nafto, Delphi, Siemens zahtevata mazalno sposobnost po standardu, tukaj se oboji dotikajo roba zahtevane sposobnosti. Če ne nabašeš težav s slabo mešanico na bencinski pumpi, se temu morebiti izogneš, če ne so nova HP pumpa in dize za 1,2k€. Če pa sam slabše vzdržuješ naftni sistem, torej prehodnost filtra, tesnost sistema, morebitna voda, premalo nafte v tanku, ki se pregreva, boš pač fasal svoje. Vsak se odloča po svojem znanju in zmožnostih. Vsi, ki samo berete navodila, že nehajte mešat ljudi z neumnostmi.
Če pogledaš eno stran nazaj imaš uraden odgovor od Petrola, kjer jasno in lepo piše, da nafta (njihova in tudi vse druge) ustreza vsem standardom glede mazalnih spodobnosti. Sicer nisem strokovnjak ampak po moje tudi "premastna" nafta ni najbrž naj boljša za motor?!joztom napisal/-a:Tako se bolano oglašate, kot da dvotaktol ni derivat nafte. Dodatek ni zdravilo, ampak v povedanem %-tu preventiva in nima vpliva ali možnost škode na obstoječe sisteme. Tudi se meša v sveh razmerjih z nafto in nima ne pepela in ne žvepla , da bi delal škodo. Vsi udeleženi imajo težavo, Bosch pravi, da je konstruiran za zadostno mazanje z specificirano nafto, Delphi, Siemens zahtevata mazalno sposobnost po standardu, tukaj se oboji dotikajo roba zahtevane sposobnosti. Če ne nabašeš težav s slabo mešanico na bencinski pumpi, se temu morebiti izogneš, če ne so nova HP pumpa in dize za 1,2k€. Če pa sam slabše vzdržuješ naftni sistem, torej prehodnost filtra, tesnost sistema, morebitna voda, premalo nafte v tanku, ki se pregreva, boš pač fasal svoje. Vsak se odloča po svojem znanju in zmožnostih. Vsi, ki samo berete navodila, že nehajte mešat ljudi z neumnostmi.
Glede tega, kdo meša ljudi z neumnostmi bi se pa tudi dalo debatirati (ali nekdo, ki pač upošteva navodila ali drug, ki počne nekaj po svoje). V glavnem, najbrž se vsi strinjamo, da večina ljudi NE dodaja ničesar nafti (poznam vsaj 30 ljudi z dizli in nihče ne počne tega). Pa da ne bo kakšne zamere s strani teh, ki to počnete ampak mene (zaenkrat) niste prepričali.
Glavni problem tega dodajanja dvotaktola je absolutni manjko kakršnih koli raziskav dolgoročnega vpliva zadeve na mašino in vse ostalo, vključno z denarnico. Obstaja le pametovanje in zelo živčno reagiranje na "nenavdušene komentarje". Zadeva ni priporočena zato če že druzga ne, bo dober izgovor zakaj boš samoplačnik pri morebitni okvari česarkoli na poti od tanka do auspuha.
Laguna Coupe GT dci 180