LAGUNA II 2.0dci ROPOT PRI ZAGONU
LAGUNA II 2.0dci ROPOT PRI ZAGONU
en lep pozdrav vsem skupaj.
sem nov na forumo in se na vas že obračam s vprašanjem glede moje lagune, katere lastnik sem 4 mesece.
prosim vas za pomoč če se je morda že kdo srečal s takšno težavo.
no da opišem kaj se dogaja:
-pri zagonu motorja se sliši nekakšno tikanje "tik tik tik.." nekje 4-5 krat tikne motor se rahlo strese, nato motor teče dalje brez problemov.tudi med vožnjo se ne pojavljajo nobene težave,nikakršen zvok motor potegne normalno brez dima,skratka nič.tudi računalnik ne pokaže po samotestiranju sistema nobene težave.
avto sem peljal na renault servis tam sta dva mehanika potisnila glave pod havbo in kratko malo dize.
naj povem da ima avto prevoženih 120.oookm.
ker pač sem kakšen sem mi prvi odgovor neda mira sem preklical večino servisev za dize,nakar mi nek mojster iz Domžal oz mengša pove da ima ta mašina takoimenovane piezo dize in da če crkne diza avto sploh ne vžge.
zvok prihaja iz vrhnjega dela motorja se pravi nekje tik pod pokrovom.
če se je kdo slučajno že srečal s kakšno podobno težavo prosim za pomoč.
lp Dejan
sem nov na forumo in se na vas že obračam s vprašanjem glede moje lagune, katere lastnik sem 4 mesece.
-pri zagonu motorja se sliši nekakšno tikanje "tik tik tik.." nekje 4-5 krat tikne motor se rahlo strese, nato motor teče dalje brez problemov.tudi med vožnjo se ne pojavljajo nobene težave,nikakršen zvok motor potegne normalno brez dima,skratka nič.tudi računalnik ne pokaže po samotestiranju sistema nobene težave.
avto sem peljal na renault servis tam sta dva mehanika potisnila glave pod havbo in kratko malo dize.
ker pač sem kakšen sem mi prvi odgovor neda mira sem preklical večino servisev za dize,nakar mi nek mojster iz Domžal oz mengša pove da ima ta mašina takoimenovane piezo dize in da če crkne diza avto sploh ne vžge.
lp Dejan
dejan
Re: LAGUNA II 2.0dci ROPOT PRI ZAGONU
Zdravodejan napisal/-a:en lep pozdrav vsem skupaj.
lp Dejan
Lahko je šoba, lahko pa je tudi ogrevalna svečka slaba (debata teče tudi v eni drugi temi) in tester je ne pokaže, tudi če jo probaš "na peš" bo delala ampak lahko dela slabše.
RenaultSport
lp
naj povem še to zvok je takšen kovinski kot bi s dvema kovinskima palicama skupaj vdarjal in pojavlja se na 5-6 zagonov 1-2 krat se pravi ne stalno.
vem naprimer pri meganih 1.5dci za tega vem točno če pride do kakšnega trokiranja med vožnjo ali zagonu stalno izpiše injektion feil.zato mi je zanemivo da tukaj ne če bi bila npr.diza.
kako se pa da ugotoviti katera diza je v okvari naprimer?
naj povem še to zvok je takšen kovinski kot bi s dvema kovinskima palicama skupaj vdarjal in pojavlja se na 5-6 zagonov 1-2 krat se pravi ne stalno.
vem naprimer pri meganih 1.5dci za tega vem točno če pride do kakšnega trokiranja med vožnjo ali zagonu stalno izpiše injektion feil.zato mi je zanemivo da tukaj ne če bi bila npr.diza.
dejan
Na šobe se da "epruvetke" na povratni vod in se vidi če katera odstopa od ostalih, drugače pa šobe ven in do majstra katero vsako posebaj da na poseben stroj.dejan napisal/-a:lp
RenaultSport
Ste mogoče že rešili zadevo? Sam imam identičen problem ampak nimam pojma kaj zajebava, bil že na testu za šobe ampak so mi rekli da so šobe še okej. Računalnik pa tudi ne pokaže nobene napake, šajse 
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
lp
hja kaj naj rečem ja in ne ni rešeno.skratka po brskanju po različnih nemških forumih ker pri
nas nisem našel ničesar in po nasvetu nekega serviserja diz sem zamenjal povratni ventil za nafto komplet s priklučki (drugače itak nemoreš kupiti) cena cca 60€ menjaš lahko sam v 30minutah.
težava bi naj bila ta da povratni ventil ne vzdržuje potebnega pritiska v naftnem vodu,se pravi pride zrak noter in bi naj to pri zagonu povzročalo ta zvok.
vendar sem opazil da če štartam avto brez da stisnem kuplongo se pravi samo bremza ponavadi ni zvoka,če pa držim bremzo pa se mi zdi da večkrat ropota.
dejstvo pa je da se je ropot zmanjšal za 70%.morda bi še moral menjat ostale šlauhce ki so povratni vod...
nevem.
upam da bo še bo kdo drugi lkaj pogruntal.
če pa še kakšno vprašanje pa me lahko pokličeš 040 310 149
lp Dejan
hja kaj naj rečem ja in ne ni rešeno.skratka po brskanju po različnih nemških forumih ker pri
nas nisem našel ničesar in po nasvetu nekega serviserja diz sem zamenjal povratni ventil za nafto komplet s priklučki (drugače itak nemoreš kupiti) cena cca 60€ menjaš lahko sam v 30minutah.
težava bi naj bila ta da povratni ventil ne vzdržuje potebnega pritiska v naftnem vodu,se pravi pride zrak noter in bi naj to pri zagonu povzročalo ta zvok.
vendar sem opazil da če štartam avto brez da stisnem kuplongo se pravi samo bremza ponavadi ni zvoka,če pa držim bremzo pa se mi zdi da večkrat ropota.
dejstvo pa je da se je ropot zmanjšal za 70%.morda bi še moral menjat ostale šlauhce ki so povratni vod...
nevem.
upam da bo še bo kdo drugi lkaj pogruntal.
če pa še kakšno vprašanje pa me lahko pokličeš 040 310 149
lp Dejan
dejan
Bom tudi jaz potem poizkusil najprej z tem da menjam povratni ventil, ker če bi bilo samo to narobe bi bilo itq super
. kdaj ti zdaj bolje zaropota ko stisneš bremzo ali kuplongo?
LP
LP
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
lp
ko je stisnjena kuplonga zaropota samo n bremzi skoraj nikoli več.
to mora biti neka napaka na enem mehanskem delu nevem...no nisem več toliko pameten.
ko je stisnjena kuplonga zaropota samo n bremzi skoraj nikoli več.
to mora biti neka napaka na enem mehanskem delu nevem...no nisem več toliko pameten.
dejan
Kje se pa nahaja ta povratni ventil za nafto? Sem opazil mehurčke v cevki pri naftnem filtru, tako da upam da je samo to ventil problem.
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
lp
ne pri naftnem ventilu mehurčki nimajo nobene veze s tem to je dovodni vod.
ti iščeš povratnega.
torej snameš okrasni pokrov iz motorja in spodaj imaš še en tak črm plastičen pokrov na motorju pritrjen s cca 8 vijaki.tega moraš sneti pa cev iz turbine izmakniti ter spredaj dva vijaka odviti s katero je pritrjena cev.
nobena znanost dela za cca 30min.
povratni vod s ventilom se pa nahaja potem spodaj to je ena črna cevka s 4 priključki na vsaki dizi en priključek, pa ena taka mislim da okrogla plastika na katero je potem pritrjena cevka za nafto ki teče nazaj v rezervuar tisto je pa ventil.
ne pri naftnem ventilu mehurčki nimajo nobene veze s tem to je dovodni vod.
ti iščeš povratnega.
torej snameš okrasni pokrov iz motorja in spodaj imaš še en tak črm plastičen pokrov na motorju pritrjen s cca 8 vijaki.tega moraš sneti pa cev iz turbine izmakniti ter spredaj dva vijaka odviti s katero je pritrjena cev.
nobena znanost dela za cca 30min.
povratni vod s ventilom se pa nahaja potem spodaj to je ena črna cevka s 4 priključki na vsaki dizi en priključek, pa ena taka mislim da okrogla plastika na katero je potem pritrjena cevka za nafto ki teče nazaj v rezervuar tisto je pa ventil.
dejan
Okej hvala za pomoč, bom probal najprlej to zriktat in potem poročam če je zadeva z tem rešena ali ne 
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback