Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a oorosh »

http://kangoo-attitude.easyforum.fr/t31 ... ge-filtres" onclick="window.open(this.href);return false;

Tukaj je par slik. Ampak tako kot je že Spula rekel, greš magari do popoldanca, ti zamenja olje za nek normalen denar, vmes pa še oko vrže na podvozje in zavore...
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
francs

Odgovor Napisal/-a francs »

Spula napisal/-a:
francs napisal/-a:Se zahvaljujem motor je 1,5 dci sem ravno kar malo gledal pa tudi ne vem kako bi oljni filter zamenjal je treba vse cevke okrog dol staknit da prides do njega pri starem kangooju je slo bolj lahko ce ima kdo izkusnje prosim za nasvet. Vsem najlepse hvala
Nerabiš nobenih cevk odstranjevat, se da čisto normalno zamenjat. Sicer nevem s kje si ampak zapelji se do enega popoldanca ali servisa, strošek je zanemarljiv pa še določeni sklopi se pregledajo in cev avto.
Resnično povem da ne gre toliko za denar imam veselje do šraufanja sem na starem kangooju vse sam zamenjal od končnikov kolesnih ležajev zavor, vseh filtrov pri tem novem pa je vse bolj nagužvano pri motorju.
kangoo-zakon
Uporabniški avatar
francs

Odgovor Napisal/-a francs »

Spula napisal/-a:
francs napisal/-a:Imam kangooja 2 letnik 2011 sam bi želel zamenjati zračni filter in filter kabine pa ne vem kje sta prosim za pomoč. Za odgovor se zahvaljujem
Motor pa je? Drugače greš pa samo za cev za dovod zraka in prideš do njega. Ohišje filtra je bolj zadaj, 3-je vijaki pa so tudi z zadnje strani. Filter kabine pa je za sovoznikovim predalom levo proti sredinski konzoli. Če ne veš/ne znaš pa vsekakor raje do mehanika/popoldanca :D

@drhouse: Ni problema, če pa rabiš za objemko pa se lahko oglasiš pri meni.

Zračni filter je torej v desnem kotu če avto gledaš od spredaj nisem razumel da so vijaki odzadaj niso tisti naprej kako se potem odvijejo če so zadaj?
kangoo-zakon
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Pozdravljeni

Pašejo kateri sprednji sedeži + zadnja klop od Renault Clio (3 vratni) v Renault Megane Coupe l.99 ?

Lp, Simon
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

francs napisal/-a:
Spula napisal/-a:
francs napisal/-a:Imam kangooja 2 letnik 2011 sam bi želel zamenjati zračni filter in filter kabine pa ne vem kje sta prosim za pomoč. Za odgovor se zahvaljujem
Motor pa je? Drugače greš pa samo za cev za dovod zraka in prideš do njega. Ohišje filtra je bolj zadaj, 3-je vijaki pa so tudi z zadnje strani. Filter kabine pa je za sovoznikovim predalom levo proti sredinski konzoli. Če ne veš/ne znaš pa vsekakor raje do mehanika/popoldanca :D

@drhouse: Ni problema, če pa rabiš za objemko pa se lahko oglasiš pri meni.

Zračni filter je torej v desnem kotu če avto gledaš od spredaj nisem razumel da so vijaki odzadaj niso tisti naprej kako se potem odvijejo če so zadaj?
Iz zadnje strani se pač šraufajo. Če je filter pri strani pa so verjetno z vrha
RenaultSport
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

En problemčič....

Kolega je na odpadu želel demontirati sedež s sankami vred iz enega razbitega avta. Tri vijake je odvil brez težav, četrti se je pa očitno zapekel v navoj. Z vijaka je žal že pobralo zvezdice (je torx40 vijak), pa tamalo gedoro mu je uspelo zlomiti. Vijak se brez težav zavija, odviti se ga neda. Kako zdaj odviti ta vijak?
Večji torx nastavek (45?) gor nabit in z večjo gedoro odviti? Jaz sem mu predlagal, da vijak našprica s sredstvom proti rji in ga nekako segreje, pa ga potem poskusi odviti. Saj v skrajni sili se ga bo prevrtalo, ampak če se da še kako drugače vijak odviti....
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Spula

oorosh napisal/-a:En problemčič....

Kolega je na odpadu želel demontirati sedež s sankami vred iz enega razbitega avta. Tri vijake je odvil brez težav, četrti se je pa očitno zapekel v navoj. Z vijaka je žal že pobralo zvezdice (je torx40 vijak), pa tamalo gedoro mu je uspelo zlomiti. Vijak se brez težav zavija, odviti se ga neda. Kako zdaj odviti ta vijak?
Večji torx nastavek (45?) gor nabit in z večjo gedoro odviti? Jaz sem mu predlagal, da vijak našprica s sredstvom proti rji in ga nekako segreje, pa ga potem poskusi odviti. Saj v skrajni sili se ga bo prevrtalo, ampak če se da še kako drugače vijak odviti....
Vzameš 12-robi imbus (zgleda kot torx samo ima več zobčkov/zvezda) in ga nabiješ notri in to zelo pa potem probaš, še prej pa našpricaš z odvijačem ali čem podobnim. Če še nebo šlo potem probaš notri zabiti večji torx ali 12-rob imbus, na koncu pa še majzel in kladivo in ga probaš odviti ali vijak odbit stran, če se nebo vdal pa vrtanje :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Super, hvala za hiter odgovor. Nekaj bomo že uštimali. 12-robe imbuse imam, mu jih bom posodil. Drugače bo pa vrtal...saj je po osnovni izobrazbi zobotehnik, pa mu sveder ni tuj. :mrgreen:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Spula

oorosh napisal/-a:Super, hvala za hiter odgovor. Nekaj bomo že uštimali. 12-robe imbuse imam, mu jih bom posodil. Drugače bo pa vrtal...saj je po osnovni izobrazbi zobotehnik, pa mu sveder ni tuj. :mrgreen:
Če bo z zobozdravstvenim svedrom vrtal bo pa trajal :lol: :mrgreen:
RenaultSport
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Saj na koncu ni bilo treba vrtati. Sem mu posodil torx45 + večjo gedoro, pa je šel vijak lepo dol, sicer bo rezultat pomojem muskelfiber za ene par dni, ampak važno, da je prišel do sedeža. No pain, no gain. :)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
bolfenk

Odgovor Napisal/-a bolfenk »

Pozdravljeni!

Imam problem. Na Cliotu 2 (2004 letnik) mi je krepnila zadeva za centralno zaklepanje pri prtljažniku. Sem odprl in pogledal kaj bi lahko blo, pa se je polomil en štift, ki se vozi po utoru enga zobnika, ki ga vrti motorček centralnega. Ta štift pa pol al se zatakne, da se ne da z gumbom v renault znaku ne da odpret al pa ne (če je zaklenjeno al odprto). Forumski majstri bote že vedli o čem govorim... Enivej. A ma kdo ta mehanizem od kakega zbitega cliota al pa vsaj kje ga naj iščem (razen pri Renault)...

LP;
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Je morda komu jasno zakaj se pri nekaterih Meganih III pokrovček rezervarja za gorivo ne zapira do konca? Tudi pri mojemu zaaranemu je enako, menda naj bi že od novega bilo tako... :?:

Slika
Slika
Slika

LP
Uporabniški avatar
Spula

Tako je pač vodilo/pant vratc, nastavit se verjetno neda nič. Pri cliotu jih zaprem do konca pa so po vožnji malenkost odprta :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

šlamparija pri sestavljanju al pa eno čudno orodje za brizganje plastike, pri mojem namreč nič ne zeva.

Slika
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Bližje sem predaji denarja več stvari me muči :lol:

imam eno čudno vprašanje... je že imel kdo izkušnjo da je imel avto več kilometrov kot naj bi bilo logično? Gre za to, da "izbrani" megane, ki je še eno leto v garanciji in je prjšnji mesec imel redni servis pri 60k km, ta mesec "že" 70k km prevoženih. Gre morda za to, da so na servisu napisali nekoliko manjšo število km v servisno knjigo, da vozilo ne bi ostalo brez garancije? Vse ostalo štima, le 10k km v 3-4 tednih mi je malo preveč. Pa sicer če je vse ostalo ok in mi na servisu potrdijo, da je vse ok in garancija velja še eno leto, ni skrbi, ali pač?

Hvala!

Lp
Odgovori