Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Ne, to se vedno prikaže pri siagnostiki števca tako, da nič skrbet. Mogoče ti štarter kaj šteka, pa zaropota preden prvič skoči ven in obrne mašino?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
No na koncu je bil kriv ta štarter ja tako da je zdaj to urejeno 
Zadnjič spremenil mihec999, dne 14 Jun 2013, 19:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Koliko €, če ni skrivnost?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Za zamenjavo štarterja sem plačal samo delo 20€ ker je enga glih mehanik-kolega imel v delavnici

Kaj za vraga pa pomeni lučka za toxic fume filter? Luč ob kontaktu ne ugasne
Kaj za vraga pa pomeni lučka za toxic fume filter? Luč ob kontaktu ne ugasne
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Katalizator ali Fap?
katalizator 
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Mihec, si zrihtal?
Sam se pa pripravljam na obsežno delavno soboto. V bistvu komaj čakam
Torej: ju3 se menja olje, filter zraka, kabine, olja, goriva, olje menjalnika, prečisti EGR in menja gumice stabilizatorja. Bom poskusil posnet in zmontirat v en tutorial
Potem jo bom še umil, pa noter jo je treba zrihtat, malo lučke spolirat. Bo veselo :woohoo:
Popoldne pa mami na Thaliji en končnik in vijak stabilizatorja - je zdej kar brez njega
Še vedno sem na starih gumah - morm nekaj urediti naslednji teden.
Če kdo nima kaj delat, lahko pride mimo. Apeliram predvsem na Andy-ja in primorce
Sam se pa pripravljam na obsežno delavno soboto. V bistvu komaj čakam
Torej: ju3 se menja olje, filter zraka, kabine, olja, goriva, olje menjalnika, prečisti EGR in menja gumice stabilizatorja. Bom poskusil posnet in zmontirat v en tutorial
Popoldne pa mami na Thaliji en končnik in vijak stabilizatorja - je zdej kar brez njega
Še vedno sem na starih gumah - morm nekaj urediti naslednji teden.
Če kdo nima kaj delat, lahko pride mimo. Apeliram predvsem na Andy-ja in primorce
Ne še ker sta oba mehanika h katerima vozim na dopustu :S. Sam sem malo raziskoval na avtu in nisem našel kje je egr ventil ker mi je nazadnje tester pokazal da je nekaj na egr ventilu in avto mi pije okoli 7,5l kar je skoraj da preveč AC 124 km/h tempomat
. Tako da bo pomoje rešeno drug teden. Vidim pa da se pri tebi tudi ful dogaja hehe 
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Ok, na hitro poročilo med delom - sicer počasi zaključujem šraufarijo.
V filtru nafte sem našel par malih opilkov... Nič posebnega, mogoče jih je bilo 15 za velikost konice igle. Res minimalno. Ne vem, če se je to dogajalo že prej, ker nisem nikoli bil pozoren. Pa nekam glasna se mi zdi spodaj, tako dizelsko ropotanje. Sicer ni razbijanje in motor je mrzel, ampak vseeno dovolj, da bo treba peljat pokazat.
EDIT: Ni glasna, ko se segreje. Je zdej mama na gas nažigala... Zgleda, vse ok. Matr, imam rad ta avto.
Slike zvečer, ostalo tudi
V filtru nafte sem našel par malih opilkov... Nič posebnega, mogoče jih je bilo 15 za velikost konice igle. Res minimalno. Ne vem, če se je to dogajalo že prej, ker nisem nikoli bil pozoren. Pa nekam glasna se mi zdi spodaj, tako dizelsko ropotanje. Sicer ni razbijanje in motor je mrzel, ampak vseeno dovolj, da bo treba peljat pokazat.
EDIT: Ni glasna, ko se segreje. Je zdej mama na gas nažigala... Zgleda, vse ok. Matr, imam rad ta avto.
Slike zvečer, ostalo tudi
Šele zdej sm vidu, da si bil spet v akciji. Spet zamudu. Čakamo slike in poročilo!
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Bo popoldne/zvečer - sem spet nekaj skuhal, pa se je vse skupaj zavleklo do ponedeljka ponoči 
Ok, kot že večkrat obljubljeno: poročilo delovnega vikenda.
Začel sem z mamino Thalio. Že pred časom sem opazil, da levi volanski končnik šklopota in, da nima desnega vijaka na stabilizatorju. Sem precej hitro in brez problemov zrihtal.
Manjkajoči vijak:

Po mujčenju s fleksarco in žago je končno šel ven:

Popravljeno:

Odstranjevanje končnika:

Stari VS. novi:

Urejeno:

Na vrsti je bila Laguna. Olje in filter, filter zraka, goriva, kabine, olje menjalnika, čiščenje EGR, pranje in čiščenje noter

Filter zraka stari vs. novi - razlika je bolana

Filter nafte:

V filtru sem našel par svetlečih kovinskih delčkov. Bom spremljal, prej tega nisem opazil, nisem pa bil toliko pozoren:

Evo, olje menjalnika in motorja že veselo teče ven:

Vmes je bil čas za kosilo:

Tačas se je olje lepo stočilo:

Je pa seveda še malo kapljalo in rezultat je bil sledeči:

Smo se mogli na hitro stuširat
:

Zmontiran filter olja:

Z desne napeljana cev v menjalnik za olje:

Tranself:

Primerjava stari vs. novi filter kabine:

Servis načeloma končan:

Nabavil sem še eno zanimivo stvarco, napak ni pokazalo. Sem pa stestiral in odklopil MAF in je takoj zapiskal napako. Uporabljam pa Torque Pro na Androidu:

Opa, kmalu bo 250k

Nove žarnice, Osram Night Breaker Plus. Se počutim kot Mojca: "Kek'c, vid'm!"

Ena slika notranjosti po dolgem času:

Čista in dišeča:

Zadaj. Z leti se je na polno začelo videti, kje je bil barvan blatnik:

Tako je šla mimo sobota. In potem je prišla nedelja. Črna nedelja......

Mama se je zap*zdila, kaj bo samo moj avto čist, naj tudi njenega operem. Sem hotel zapeljati malo nazaj v senco. Vrata sem pustil odprta in počasi lezel nazaj. Pa mi je zdrsnila noga s sklopke, avto je skočil nazaj in zagrabil z vrati v drevo. Preden sem sploh pokapiral za kaj se gre, je že zvijalo vrata naprej proti blatniku. Potem pa panika, sploh zavore nisem našel... Eh, brez veze
A.net, iskat vrata v isti barvi. Našel ena pri Kranju, Maja iz Domžal skočila iskat. Brez kakršne koli elektrike, sam OK, naj bo. Potem pa sekiranje in čakanje do ponedeljka zjutraj, sem skočil do LJ k Maji v službo iskat. Že takoj sem opazil, da gor ni pantov. Ok, nisem bil pozoren pri Thaliji, jih bom pač odšraufal tam dol. Pridem domov v Sežano, valda panti na original vratih zašvasani
Spet klicat po odpadih. V Divači nima. Sem pa tam srečal RS 169, ki se je pred časom prodajal.
Črne feltne, krajši menjalnik ipd... Stric iz odpada je rekel, da ŽRE olje. Dobro, da vem - sem malo razmišljal o nakupu pred časom. Ok, Maja kliče v Planino. Stric rekel, da ima za Kangooja. Grem pogledat - panti preveliki. Ok, na Ravbarkomandi še en odpad. En oranžen Clio. Gledam zadnja vrata - nič. Prednja desna - nič. Jaoooo. Potem leva: Jeeeiiii, vsaj nekaj. Ok, sej ne, da bi Francoz kdaj uporabil kaj drugega, kot te kur*eve torxe - mi je vse pojedlo preden sem prvi obrat naredil. Ku*c, v Mercatorja po žago in žagat pante dol. Sem se je*al uro in pol za dva panta. Potem pa doma z rolcangami in je šlo takoj. Je bila že 6 ura zvečer, ko sem začel z montažo. Pa premenjat ključavnico, montirat elektriko za šipe, centralno, električno ogledalo, premetat napeljavo za vse. Potem pa še groba regulacija, da se dajo odpirat in, da ne puščajo. Na fino bo uredil sosed, ki je nekoč delal kot ličar. Bilo 10 zvečer. Podaljšan vikend pa tak

Slike. Desno "nova" vrata, na avtu naslonjena uničena:

Panti oranžnega darovalca:

Vrata obešena:

Ogledalo:

Zamenjana mehanizma za šipe:

In po ogromno preklinjanja še končno zmontirana vrata:

Eh, jst in moje neumnosti
Začel sem z mamino Thalio. Že pred časom sem opazil, da levi volanski končnik šklopota in, da nima desnega vijaka na stabilizatorju. Sem precej hitro in brez problemov zrihtal.
Manjkajoči vijak:

Po mujčenju s fleksarco in žago je končno šel ven:

Popravljeno:

Odstranjevanje končnika:

Stari VS. novi:

Urejeno:

Na vrsti je bila Laguna. Olje in filter, filter zraka, goriva, kabine, olje menjalnika, čiščenje EGR, pranje in čiščenje noter

Filter zraka stari vs. novi - razlika je bolana

Filter nafte:

V filtru sem našel par svetlečih kovinskih delčkov. Bom spremljal, prej tega nisem opazil, nisem pa bil toliko pozoren:

Evo, olje menjalnika in motorja že veselo teče ven:

Vmes je bil čas za kosilo:

Tačas se je olje lepo stočilo:

Je pa seveda še malo kapljalo in rezultat je bil sledeči:

Smo se mogli na hitro stuširat

Zmontiran filter olja:

Z desne napeljana cev v menjalnik za olje:

Tranself:

Primerjava stari vs. novi filter kabine:

Servis načeloma končan:

Nabavil sem še eno zanimivo stvarco, napak ni pokazalo. Sem pa stestiral in odklopil MAF in je takoj zapiskal napako. Uporabljam pa Torque Pro na Androidu:

Opa, kmalu bo 250k

Nove žarnice, Osram Night Breaker Plus. Se počutim kot Mojca: "Kek'c, vid'm!"

Ena slika notranjosti po dolgem času:

Čista in dišeča:

Zadaj. Z leti se je na polno začelo videti, kje je bil barvan blatnik:

Tako je šla mimo sobota. In potem je prišla nedelja. Črna nedelja......

Mama se je zap*zdila, kaj bo samo moj avto čist, naj tudi njenega operem. Sem hotel zapeljati malo nazaj v senco. Vrata sem pustil odprta in počasi lezel nazaj. Pa mi je zdrsnila noga s sklopke, avto je skočil nazaj in zagrabil z vrati v drevo. Preden sem sploh pokapiral za kaj se gre, je že zvijalo vrata naprej proti blatniku. Potem pa panika, sploh zavore nisem našel... Eh, brez veze
A.net, iskat vrata v isti barvi. Našel ena pri Kranju, Maja iz Domžal skočila iskat. Brez kakršne koli elektrike, sam OK, naj bo. Potem pa sekiranje in čakanje do ponedeljka zjutraj, sem skočil do LJ k Maji v službo iskat. Že takoj sem opazil, da gor ni pantov. Ok, nisem bil pozoren pri Thaliji, jih bom pač odšraufal tam dol. Pridem domov v Sežano, valda panti na original vratih zašvasani
Spet klicat po odpadih. V Divači nima. Sem pa tam srečal RS 169, ki se je pred časom prodajal.
Slike. Desno "nova" vrata, na avtu naslonjena uničena:

Panti oranžnega darovalca:

Vrata obešena:

Ogledalo:

Zamenjana mehanizma za šipe:

In po ogromno preklinjanja še končno zmontirana vrata:

Eh, jst in moje neumnosti
Lajkam 
Edino za te feltne na Laguni...mi niso glih...ušeč...
Edino za te feltne na Laguni...mi niso glih...ušeč...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Sej veš, vsake oči imajo svojega malnarja
V živo pride lepo - je pa res, da so bile takrat kar na hitro (mogoče malo prehitro) kupljene. Ponudba rabljenih je bila boga, zapičil sem se, da hočem 18ke. Nove pa čisto preveč €
No, kar je - je. Sam sem zadovoljen
Obstaja pa še ena iste barve, le ph.1, s takimi 17kami. Sem jo videl na A.net, mi je kar slabo naredilo - sem mislil, da je našo dala Maja na net
Imam nekje v temi, bom poiskal 
Najdu: