lučka za motnje v delovanu elektronike

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tihi63

lučka za motnje v delovanu elektronike

Odgovor Napisal/-a tihi63 »

Zdravo !
Imam en problem, pri cliotu l 2001 1.2 16 V, se mi je pričela prižigat lučka za motnje v delovanju elektronike, avto trese in občasno ugasne. Na servisu povedo, da je pokvarjen senzor za zrak, ki sem ga zamenjal pa je stanje enako. Kaj je torej crknilo, vsak ki ga vprašam ima drugo ideo, računalnik pa kaže napako na zamenjanemu seznorju za zrak ???. Mogoče kdo ve konkretno kaj je narobe, ne bi rad zameljal pol avta, da ugotovim napako.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: lučka za motnje v delovanu elektronike

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester, pozicija snemanje parametrov posameznih komponent, zapeljite se z vozilom cca 20km mešane vožnje ......................... na posnetku se mora videti napaka. Pred vožnjo skopirajte mapo Fault codes in jo počistite, kakor tudi Trouble codes.

Razlika med:
- Trouble codes ( Peding codes ) / vse napake si ECU shranjuje v mapo ( Freeze frame ), ki jih sproti popravlja, tam se tudi vidi v kakšnih pogojih je ECU zaznal napako
- Fault codes / tako se označi vse napake, ki so bile predhodno Trouble/Peding codes in jih ECU ni mogel popravljati, ali pa so se pojavljale ciklično, v enaki obliki.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

@FAN
In odklop klem akumulatorja povzroči izbris vsebine obeh map, kajne? In potem se lahko slikaš zakaj in kako, kajne?
Dobro tole 'stručkoti' priporočajo...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
tihi63

Ja sej to je vse lepo strokovno napisano, samo na servisu-pooblaščencu so diognosticiral okvaro seznorja za zrak, ki je bil nato zamenjan, vendar ne na servisu, kjer so hotl imet 150 Eur, pa kljub zamenjavi senzorja avto dela iste probleme še naprej. Zanima me dajansko kaj je šlo k h.... oz. kaj ste konkretno menjali pri teh simptomih. Prebral sem še vse kar je bilo podobnega napisano na tem forumu pa konkretnega odgovora nisem dobil oz. nihče ni napisal končnega epiloga.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

robertp napisal/-a:@FAN
In odklop klem akumulatorja povzroči izbris vsebine obeh map, kajne? In potem se lahko slikaš zakaj in kako, kajne?
Dobro tole 'stručkoti' priporočajo...
Sam odklop akumulatorja ne izbriše vse vsebine. Tako, da se da vseeno pogledati, v koliko pa je del okvarjen, se kljub odklopu lahko poišče. Sicer pa se z raznoraznimi odklopi ne servisira vozil ................................. če pa se že, si je v tem primeru lastnik vozila sam kriv, da se strošek servisa poveča.
tihi63 napisal/-a:Ja sej to je vse lepo strokovno napisano, samo na servisu-pooblaščencu so diognosticiral okvaro seznorja za zrak, ki je bil nato zamenjan, vendar ne na servisu, kjer so hotl imet 150 Eur, pa kljub zamenjavi senzorja avto dela iste probleme še naprej. Zanima me dajansko kaj je šlo k h.... oz. kaj ste konkretno menjali pri teh simptomih. Prebral sem še vse kar je bilo podobnega napisano na tem forumu pa konkretnega odgovora nisem dobil oz. nihče ni napisal končnega epiloga.
Prav zaradi tega, kot se je zgodilo vam, se prepusti samo popravilo servisu. Je na kraju še zmeraj ceneje.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
tihi63

Delno se celo strinjam z vami, vendar pa če ti sam serviser po diagnostiki na pooblaščencu pove, da je treba zamenjat ta senzor v isti sapi pa ti pove ceno in doda da je pa najceneje dobiti neoriginalen senzor in ga zamenjati, pa bi verjetno vsak to naredil ter prihranil 100 eur v trgovini z avtodeli je namreč ta senzor od 50 do 60 eur. Pa ne bi polemiziral o tem, res me zanima kaj je še lahko narobe, če ima avto take simtome.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

tihi63 napisal/-a:Delno se celo strinjam z vami, vendar pa če ti sam serviser po diagnostiki na pooblaščencu pove, da je treba zamenjat ta senzor v isti sapi pa ti pove ceno in doda da je pa najceneje dobiti neoriginalen senzor in ga zamenjati, pa bi verjetno vsak to naredil ter prihranil 100 eur v trgovini z avtodeli je namreč ta senzor od 50 do 60 eur. Pa ne bi polemiziral o tem, res me zanima kaj je še lahko narobe, če ima avto take simtome.
Menjali ste LMM? (Misliva isti senzor?) Velikokrat se je že zgodilo, da poceni ponaredek LMM-ja ni deloval tako kot je treba ali sploh ni deloval. Probaj dobiti isti avto in zamenjati med sabo senzor.
RenaultSport
tihi63

Menjal tole zadevo
http://www.renaultforums.co.uk/_User-fo ... 66%7D.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;
tihi63

...in še vedno ne dela kot bi moral.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kaj se pa zgodi, če pri mrzlem motorju izklopite konektor kisikove sonde, prižgete motor in se z vozilom zapeljete ............................ če zanemarimo opozorilno lučko, kako deluje motor???

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Če smem vprašat kakšna lučka na armaturi je to? je slučajno to lučka za akumulator?
tihi63

Kisikove sonde še nismo odklaplal ker naj bi bila uredu, kontrolka na armaturki pa je tista oranžna s špiralo in še nekaj je podoaj.
Odgovori