Laguna 2 ph2 par vprašanj

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
slo

Laguna 2 ph2 par vprašanj

Odgovor Napisal/-a slo »

Živjo

Kot sem že v temi za navigacijo omenil, sem kupil Laguno 2 ph2. Imam par vprašanj, če mi lahko kdo prosim pomaga.

Gori mi lučka air bag, service in pa na ekranu izpisuje check airbag. Prodajalec mi je rekel, da je avto imel na testerju in, da naj bi bil nek slab stik v armaturni plošči. Ve kdo mogoče kje bi lahko to bilo?

Gretje sedežev mi sicer deluje, vendar pa se ne prižge lučka za gretje sedežev. Lučka je OK, ker ko dam kontakt lučka posveti.

Občasno ne dela senzor za key less entry na voznikovih vratih. To je verjetno senzor za zamenjat, ker na ostalih vratih dela OK. Iščem po netu navodila za menjavo, pa jih nikjer ne najdem je imel kdo podoben primer?

Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
Marsovcek

Re: Laguna 2 ph2 par vprašanj

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

1. verjameš da lahko s testerjem določi mesto slabega stika? Naj ti pove vsaj kodo napake, oziroma zadevo popravi (mimogrede, razkopavanje armaturke pri tem avtu je svojevrsten užitek ;) ).

2. pojma nimam, tudi meni sveti zgolj občasno

3. za menjavo je treba razkopati vrata - sneti notranjo tapeto, potem se pa vidi kako gre dalje. Obstaja samo en tricky del ko je treba odstraniti kljuko. Povej, če se boš sam loteval.
slo

Odgovor Napisal/-a slo »

Nima kode napake, sem gledal nekaj na tujih formih pa tudi jamrajo l, da je razdiranje armaturke cela znanost, tako da bom to raje prepustil servisu. Mimogrede, ce kdo pozna kaksen spodoben uradni ali neuradni Renault servis v Ljubljani in širši okolici se priporočam za kontakt.

No tebi vsaj včasih dela meni nikoli :) pa nima to take veze glavno da dela gretje.

Glede senzorja sem pa potihem upal, da nebo treba razdirat vrat, če ni pretežko bi to probal uredit sam, če imaš slučajno kakšna navodila.
slo

Odgovor Napisal/-a slo »

Še eno vprašanje, imajo te Lagune alarm? Lučka mi utripa na sredini števcev. Sprožit mi ga pa še ni uspelo.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Alarm je bil lahko naknadno vgrajen. Tista lučka na sredini se samo blokada vžiga.

http://www.youtube.com/watch?v=5oVUwgZMIcg
slo

Odgovor Napisal/-a slo »

Haha zakon :)
Samo glede na to da živim v bloku, bi verjetno tole mulcem kmalu postalo zanimivo. "Dej gremo mal rukat un avto k govori" :)
Še neki me zanima, vedno ko odklenem avto, se mi sam nastavlja zunanje ogledalo. Ne razumem zakaj se to premika. Avto ma sicer res memory paket, samo uporabljam skos isto kartico. Aja pa še to, kolega je mel na safranu nastavljeno, da ko je dal v rikverc se je zunanje ogledalo spustilo nižje, da si lažje videl robnike, Laguni se tega ne da nastavit?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Očitno računalnik "vidi", da je treba popravit ogledalo in ga pač popravlja. Francoz... Včasih se dogajajo stvari za katere ni logične razlage :lol:

Mislim, da Laguna 2 tega nima, ima pa menda Laguna 3.
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Ogledala si nastavi po svoje in nato shrani v spomin - nekaj sekund drži tipko na strani sedeža. Samodejno spuščanje ogledala pri parkiranju bi bilo dobrodošlo, a ni možno.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

@slo
V koliko vam Ljubljana/Vič ni predaleč, se oglasite, se bo priklopil tester in hitro se bo videlo katero napako izkazuje.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori