Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

No, glih sva se dobro vrnila iz vikenda na Krasu. Sneg pač ni moral mimo nas, burja delala svoje in smo z Lagunco parkrat kar lepo zaplužili :) Za nazaj pa po stari cesti do Domžal. Bilo je zelo zabavno :lol: Sploh čez Planinske ride... :)

No, pa še ena slikca, da zna tudi na Krasu bit kar nekaj snega:

Slika
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Kaj to si sliku v Štorjah? V Sežani ga ni niti približno tolko zato mi je kar čudno, da bi ga blo tolko v Štorjah (al maš pa lih takšno točko, da ga tolko napiha.).
Tudi mene je v petek malo zasnežilo sicer ne dobesedno, ma je bla avtocesta več zaprt kot odprta tako da smo se prebijali po stari cesti, ker pa nismo bli edini, se je kar precej zavleklo, tako da se nisem uspel oglasit. Mogoče pa naslednji vikend, če bo šlo tako kot je planirano. Sem bil pa v soboto tudi jaz v Trstu sicer samo v montedor-u ampak sva bla sama s tamalo tako, da samo v Coop in še v Renault salon pogledat Twizy-a in takoj domov 8) . Pa še od tm sem se odpravu skozi Ricmanje, Trebče, Opčine, ker je lih dobro začelu snežit in sem se bal, da bo na obvoznici kakšen kamion obtičal in jaz za njim (dobro, da imam zimske tudi na twingotu drugače bi bla že jeba). Pica je pa meni boljša v Zeppelinu al pa v Kantini če sem pa že na obali pa grem kar tm v Capris al pa primavero. V Skali sem bil samo ene 2x pa mi ni bla neki preveč posebna tako, da gremo rajši kar peš.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
drhouse

Jop, to je v Štorjah pri cerkvi. Če je kje sneg, je tam :) So vedno zameti, tudi, če ga drugje sploh ni... Pa mi je zgledalo ful dobro, dokler se nisva peljala naprej mimo Senožeč, Postojne, Planine. Tam pa itak še 2x več :roll:

Sej ni panike za vikend, nisem nič šraufal - se mi ni dalo, pa še škripat je nehalo. Za ta vikend pa me ziher ne bo dol, delam cel vikend. Če ne prej, se lahko zmenimo čez kak mesec, bo servis pa bom še gumice zrihtal?

V soboto pa nismo nikamor hodili. Na čaj h kolegom v Dane popoldne, zvečer pa sam zakurit in gledat kaj dela. Smo pico kar doma spekli :P

Ej, a maš ti GT-ja parkiranega pri ZZZS-ju, Laguno pa dostikrat pri Jorgiču?

O, kje je pa Zeppelin? :oops: Me že dolgo ni v Sežani... Ma, mi gremo v Skalo, ker ma Maja res rada, če je pica polna (pica Jagoda :twisted: ). Če pa mi paše oldskool pa brez debate v Center :lol:
Uporabniški avatar
Andyr26

Se bova že enkrat dobila.

Ne GT ni moj, jaz mam RS-a je pa ravno tako pri ZZZS-ju. Moja laguna je karavan in ponavadi parkirana v bližini twingota, tista pri Jorgiču ni moja, je pa ista barva.

Zeppelinn je pa v uni ulici pr Tuleku, ne vem kako se kliče (morda ulica 1. maja).

lp
Uporabniški avatar
drhouse

Aja, sej morda je res RS - siv al bel? Nimaš na forumu? Za Lagunco pa se ne spomnem, da bi jo kdaj vidu.. Nevem ;) Aja, enkrat si me pri Vrhniki prehitel, sem cincal počasi, glih zimske gume zmontiral pa se nisem še mehkega občutka navadil :oops:

Čaki, Zeppelin je med zavodom in sodiščem? V uni stavbi, kjer je bil včasih Srček? Nasproti Tuleka praktično? Menda se spomnem, da je neki tam, sam nisem še bil...
Uporabniški avatar
Andyr26

Pred blokom je ponavadi parkiran en bel GT(tudi na vratih mu na veliko pise twingo GT) ampak ta je od sosede. Jaz oziroma ponavadi zena imava pa RS-a(Cup) in sicer je nekako sivo modre barve podobno kot tvoja laguna ampak ne tako modra. Tako barvo ima samo RS drugi twingoti nimajo take. Nimam pa ne enga ne drugega predstavljenega na forumu, preprosto ne najdem cajta da bi jih poslikal in predstavil. Sej imam neke slikce s telefonom, ma sej ves kako to zgleda... :?
To je zeppelin ja. Morata enkrat provat, predvsem poleti ker imajo fajn vrt.
Ja res je, da sem te enkrat prehitel na avtocest.
Lp
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ajej :(
slabo popravljeno pa je zacvetelo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, sej si že povedal: pomladansko razpoloženje :lol:

Je bil ta bok še pri prejšnjem lastniku ruknjen, popravljan in... Spet ruknjen :roll:

Bom poskusil zrihtat preko kaska - neki bom mutil, kot je nekoč DoktorDJ (se ga še spomnet? :lol: ), pa da jo celo zrihtajo okrog in okrog :twisted:
Uporabniški avatar
drhouse

Glih prižgal Laguno po dveh tednih. Na kable :lol:

Sem pa danes naredil prepis iz leasinga izključno name :smt025 Pa podaljšal prometno, cestni sklad. Skupaj 175€ pa skoraj 800€ za zavarovanje :bad-words:

No, počasi še gume preobut in peljat nekam na lišpanje - me ful tisti blatnik muči :(
Uporabniški avatar
Aleš_Megane
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Aleš_Megane »

čestitam :) to je tudi olajšanje ko je avto enkrat tvoj
Uporabniški avatar
drhouse

Hvala ;)

Seveda, občutek je, kot bi prijel nekoga za jajca :lol:

Ok, šalo na stran - olajšanje? Jaa, sam, da je končno konec teh obrokov, ima pa malo grenak prizvok: končno moj je 7 let star avto slabega slovesa, z 245k km, obuškan s parkirišč in cvetočega zadnjega blatnika :lol:

Kot slišim od sodelavcev in kolegov (seveda ne- in anti-renaultovcev), je čudno, da avto sploh še obstaja in se drži skupaj pri teh kilometrih; kje pa, da je sposoben celo vožnje! Da pa je prva turbina, ojnični in, da nič ne kaže na kaj slabega pa itak pomeni nujno igranje Jackpot-a, ker bom s tako srečo ziher dvakrat zapored 43 miljonov zadel :mrgreen:
Uporabniški avatar
Aleš_Megane
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Aleš_Megane »

Za te kilometre pa se ti je pomoje že vsaj malček odolžila. Zdej pa jo prodat in uzet novo na leasing ;) hecam se. Sej veš kako je s temi avti lahko zadaš dobrega al pa slabega. Kolkokrat sem se počutil slabo, ko sem vzdrževal redno in se matral, da bo avtek na mestu in pol ti nekaj crkne, zraven pa gledaš druge ki niti olja ne menjujejo pa spravijo avto do 300k km brez problema :)
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

tokl sm jst dal lansko leto :mrgreen:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
drhouse

Aleš_Megane napisal/-a:Za te kilometre pa se ti je pomoje že vsaj malček odolžila. Zdej pa jo prodat in uzet novo na leasing ;) hecam se. Sej veš kako je s temi avti lahko zadaš dobrega al pa slabega. Kolkokrat sem se počutil slabo, ko sem vzdrževal redno in se matral, da bo avtek na mestu in pol ti nekaj crkne, zraven pa gledaš druge ki niti olja ne menjujejo pa spravijo avto do 300k km brez problema :)
Ja itak se je oddolžila. Neverjetno lepih in praktično brez težav dobrih 140k km v 3h letih. Na cesti me je pustila enkrat - zaradi umazane nafte je zabilo vod goriva. Enkrat sem sredi AC menjal gumo, ker sem povozil šrauf. Ostalo samo redni servisi in potrošni material (ploščice, končniki). Menjal sem diske in amortizerje - mogoče takrat še ni bilo potrebno, sem pa bil glih pri denarju pa sem izkoristil :oops:

Prodam pa jo ne nikoli. Bi moral biti res lačen in bos. Zanjo dobim mogoče 4500€ z obema kompletoma gum in vsem servisiranjem, kar sem vložil vanjo. In kaj naj za ta danar dobim, da me po udobju in porabi enako razvaja? Nič :lol: V leasing pa vsaj 3 leta ne grem. Kar sem dajal zanjo gre vsak mesec na kupček za vsak slučaj (turbina ipd..). Pa naj dela, dokler dela. Ciljam na 300k brez težav. Ohranjena je, dela lepo, nobenega znaka o problemih. Pri velikem servisu je dal serviser motorju max 150k km glede na zvok, čistost in to :mrgreen:

Jeseni upam, da pripeljem domov RS ph.1, ki me bo odpravljal za te male relacije, kar jih zdaj delam z rdečim Cliom. Lagunca pa za potovanja, ko grem domov na Kras ali Maja k svojim v CE. Pa upam, da bo še ena 3 leta ok. Potem pa bo glih kakšna IV zunaj, ali polno opremljena III ph.2 in bom začel razmišljat...

clio open napisal/-a:Veilko si dal za zavarovanje. Dajte no, moram čez celi forum napisati, da sva vsaj 2, ki delava zavarovanja na forumu? Edino, če si res tam nekje 12 premijski?

Pošlji mi scan svoje police na mail (lahko kar klubskega [email protected]), pa ti bom povedal koliko te bo stalo prihodnje leto.

A ti je vsaj zavaroval ta nekdo dodatno opremo?
Ja, ko pogledaš številko, je kar visoka. Je pa vseeno 90€ manj, kot sem plačeval z leasingom za praktično isti paket. Sva ga z agentom samo malo premetala, ker imam zdaj več opcij odprtih, kot samo 2 paketa pod leasingom. Gre pa za polni kasko z večino ali vsemi kombinacijami (ne znam povedat na pamet, ker se ne spoznam), 50% popust na končni znesek. Še dodatnih 15% dobim, ko dostavim police za nazaj pod leasingom, ker je bila ista zavarovalnica, jih pa moram še najt. Je pa tukaj še 1400€ dodatne opreme zavarovane. Ne vem, zdi se mi OK v primerjavi s prejšnjo situacijo.

Ti bom poskeniral pa bomo videli ;)
Odgovori