Očitno je res molova nafta nekaj vredna.
Glede 2t olja sem istega mnenja kot ti
Tak sigurno največ profitira. Edino težava je v tem, kje je ta meja... V bistvu nihče ne ve kdaj bo crknilo, edino če se ga proda tik pred iztekom garancije.Je pa res za debatirat kdo več profitira ali tisti, ki kupi nov avto, ga samo goni in nič ne servisira, nato pa tik preden kaj crkne proda.
Katere 2T pa dajete notri, ker jih je kar nekaj?.Dk. napisal/-a:Osebno mnenje glede tega je da če dodajaš 2T pri 1.5 dci motorju je da motor mirnejše laufa tišje, potegne boljše ter manjša poraba, jaz sem ga vlival nekaj cajta potem pa ga malo nisem, da vidim razliko, motor je zelo nemiren v prostem teku, pa po isti poti ko sem se vsakodnevno vozil je blo razlike mislim da 2 dcl na porabi. Zdaj pa naj vsak sam proba, jaz sem daval na pol tanka deci not, res da se ne takoj to pozna ko pa prbližno pokuriš liter ali dva 2T pa lahko probaš, da ga ne daš not in postaviš diagnozo a se splača ali ne.
Pa še ena lastna ugotovitev sem zadnjič tankal v avstriji poln tank v audija, tankal sem na črpalki bp , tankal sem najdražji dizel in že po 100 prevoženih kilometrih je avto delal mirneje tišje potegno precej bolj zvezno tako da pri nas je nafta zelo surova in nepodmazana ...
lp,Petrolov urednik Silvan Simčič je odgovoril na vaše vprašanje!
Vprašanje: Nikjer ne omenjate mazalnih sposobnosti goriva (HFRR).
EN 590 predpisuje minimalno mazljivost 460 mikronov kar je na meji povprečne visokotlačne črpalke.
Kakšna je pa HFRR vrednost Q Max diesel?
Odgovor: Spoštovani,
Žal v svojem vprašanju ne navajate, kje pogrešate podatek o mazalnosti (HFRR).
EN 590 sicer res že kar nekaj časa vsebuje tudi podatek o mazalnosti, ki mora biti kot pravilno ugotavljate 460 mikronov. V bistvu je ta vrednost "maksimalna" (vrednost mora biti 460 ali manj mikronov).
Petrol že najmanj 20 let sledi le EN standardom, kar pomeni, da sledi vsem zahtevam standarda EN 590, torej tudi zahtevi o mazalnosti. Tega v svojih podatkih praviloma ne navajamo ločeno, ker pa zagotavljamo, da dizelsko gorivo v celoti ustreza standardu EN590, to pomeni, da ustreza tudi s stališča mazalnosti.
Vsak nakup goriva preden ga posreduje na trg Petrol večkrat preveri v celoti (vsi parametri). Mazalnost Petrolovih goriv se v povprečju giblje med 250 in 350 mikronov, ker pa večina dizel goriv na trgu danes vsebuje tudi nekaj biodizla (tega sicer danes vsebujejo praktično vsa goriva na trgu, saj gre za zakonsko obvezo iz naslova uvajanja biogoriv), je ta na prodajnih mestih še bistveno boljša (biodizel že v zelo majhnih količina izboljša mazalnost).
Upamo, da smo na vaše vprašanje uspeli odgovoriti v celoti. Če pa je še kaj nejasnosti smo vam seveda tudi v bodoče na voljo.
Lepo vas pozdravljamo.
Silvan Simčič