servis r-espace 2.0 dCi
Re: servis r-espace 2.0 dCi
Pozdravljeni
Dobro bi bilo vedeti od kod ste, bi bilo veliko lažje svetovati.
Sam redni servis, brez posebnosti je od 80 do 120 evrov: motorno olje, vsi čistilci, pregled............
Lep pozdrav
Dobro bi bilo vedeti od kod ste, bi bilo veliko lažje svetovati.
Sam redni servis, brez posebnosti je od 80 do 120 evrov: motorno olje, vsi čistilci, pregled............
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Glede na motor 2.0 dci, mislim da ima avto FAP filter, kar pomeni, da obvezno potrebuješ olje ELF solaris 5 w 30, približno 8 litrov po 8 €, filter olja 14 €, filter zraka 15 €, filter kabine 22 €, filter nafte 10 € (cene pri anet d.o.o.). Najcenejše je, da kupiš material sama, delo pa zaupaj dobremu mojstru za ceno 20-30 €.
Na uradnem servisu za ta avto pod 400 € ne bo šlo. Podatke sem prepisal iz zadnjega računa za nakup (oktober 2012) delov za servis za enak avto katerega vozim že 4 leta.
Vljudno pa naprošam obiskovalce foruma, da ne dajejo nasvetov o stvareh o katerih nimajo pojma, saj s tem le zavajajo ostale. Espace žal ni clio
Vnaprej hvala in lp
Na uradnem servisu za ta avto pod 400 € ne bo šlo. Podatke sem prepisal iz zadnjega računa za nakup (oktober 2012) delov za servis za enak avto katerega vozim že 4 leta.
Vljudno pa naprošam obiskovalce foruma, da ne dajejo nasvetov o stvareh o katerih nimajo pojma, saj s tem le zavajajo ostale. Espace žal ni clio
Vnaprej hvala in lp
Ne vem kaj se tako razburjaš na FAN-a saj je lepo napisal, da je servis med 80EUR in 120EUR. Siguren sem, da tudi on ni govoril o uradnem servisu in verjetno ima o tem precej več izkušenj od marsikaterega uporabnika foruma. Dejstvo je pa tudi da pri cliotu nebi dal bistveno manj ali pa sploh nič manj - seveda govorimo še vedno o servisu kot si ga delal ti (se pravi sam nabavil dele in nato zmontiral.) Pa brez zamere!
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
A ti ni lepo specificiral... In že olje te pride 64 EUR, ostali materijal pa tudi dobrih 50 EUR. Torej je materijal nekje 120 EUR in še delo vsaj 20 EUR... Ja, majstri so ratali dragi, razen unih pod kozolcem, nateg d.o.o. varijanta.Andyr26 napisal/-a:Ne vem kaj se tako razburjaš na FAN-a saj je lepo napisal, da je servis med 80EUR in 120EUR. Siguren sem, da tudi on ni govoril o uradnem servisu in verjetno ima o tem precej več izkušenj od marsikaterega uporabnika foruma. Dejstvo je pa tudi da pri cliotu nebi dal bistveno manj ali pa sploh nič manj - seveda govorimo še vedno o servisu kot si ga delal ti (se pravi sam nabavil dele in nato zmontiral.) Pa brez zamere!
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Zakaj pa bi servis na 2,0 dci motorju lahko stal 400eur ???? Ta motor ima verigo, tako da je potem potrebno samo menjati olje in filtre. Sam vozim espaca 1,9 dci pa me skrbi drugo leto ko bo treba menjat zobati jermen itd in bo tam strošek cca 600 eur. Za 2,0 dci pa so ja taki hvalospevi kako dober motor, veriga, nobenih servisov razen olja in filtrov , itd......
Espace 1,9 dci
Clio 1,2 16V
Ko bom velik bom imel avto BMW. Vse ostalo so VoZiLa
Clio 1,2 16V
Prvo kot prvo tudi veriga ni vsemogočna...iburek napisal/-a:Zakaj pa bi servis na 2,0 dci motorju lahko stal 400eur ???? Ta motor ima verigo, tako da je potem potrebno samo menjati olje in filtre. Sam vozim espaca 1,9 dci pa me skrbi drugo leto ko bo treba menjat zobati jermen itd in bo tam strošek cca 600 eur. Za 2,0 dci pa so ja taki hvalospevi kako dober motor, veriga, nobenih servisov razen olja in filtrov , itd......
Avto ima en kup jermenov in mikrojermenov, ki jih je prav tako potrebno zamenjati... Dvomim, da je vodna pumpa gnana z verigo...
Kot drugo, ko ti shodi dvomasni vztrajnik je servis preje 1400eur kot 400eur.
Ne vem kaj vi smatrate pod servis, zame je servis storitev, kjer pregledajo stanje mojega vozila in zamenjajo vse izrabljene ali okvarjene mehanske dele na agregatu, podvozju, zavorah. Načeloma 1x letno. In ta strošek je lahko tudi 400eur.
Specificiral je že ja, ampak to so pač cene po katerih on dobi materijal, kar pa še ne pomeni, da se ga ne da dobiti ceneje. Mehaniki pa itak dobijo materijal s konkretnim rabatom (vsaj 30%)in če so dokaj pošteni ta rabat vsaj delno prenesejo na kupca in si zaračunajo tistih 20 EUR za delo in potem je z lahkoto znotraj omenjenega intervala. Se pravi 120EUR - 30%= 84EUR . Dodaš še 20EUR ali 30EUR za delo in to je to. Osebno nisem mislil nikogar napadati ampak me je zmotilo kako nekateri takoj napadejo in žalijo ostale uporabnike foruma, ker mislijo da imajo samo oni pravo rešitev in boljša ne obstaja, ostali pa sploh nebi smeli kometirati.robertp napisal/-a:A ti ni lepo specificiral... In že olje te pride 64 EUR, ostali materijal pa tudi dobrih 50 EUR. Torej je materijal nekje 120 EUR in še delo vsaj 20 EUR... Ja, majstri so ratali dragi, razen unih pod kozolcem, nateg d.o.o. varijanta.Andyr26 napisal/-a:Ne vem kaj se tako razburjaš na FAN-a saj je lepo napisal, da je servis med 80EUR in 120EUR. Siguren sem, da tudi on ni govoril o uradnem servisu in verjetno ima o tem precej več izkušenj od marsikaterega uporabnika foruma. Dejstvo je pa tudi da pri cliotu nebi dal bistveno manj ali pa sploh nič manj - seveda govorimo še vedno o servisu kot si ga delal ti (se pravi sam nabavil dele in nato zmontiral.) Pa brez zamere!
lp
robertp napisal/-a:Prvo kot prvo tudi veriga ni vsemogočna...iburek napisal/-a:Zakaj pa bi servis na 2,0 dci motorju lahko stal 400eur ???? Ta motor ima verigo, tako da je potem potrebno samo menjati olje in filtre. Sam vozim espaca 1,9 dci pa me skrbi drugo leto ko bo treba menjat zobati jermen itd in bo tam strošek cca 600 eur. Za 2,0 dci pa so ja taki hvalospevi kako dober motor, veriga, nobenih servisov razen olja in filtrov , itd......
Avto ima en kup jermenov in mikrojermenov, ki jih je prav tako potrebno zamenjati... Dvomim, da je vodna pumpa gnana z verigo...
Kot drugo, ko ti shodi dvomasni vztrajnik je servis preje 1400eur kot 400eur.
Ne vem kaj vi smatrate pod servis, zame je servis storitev, kjer pregledajo stanje mojega vozila in zamenjajo vse izrabljene ali okvarjene mehanske dele na agregatu, podvozju, zavorah. Načeloma 1x letno. In ta strošek je lahko tudi 400eur.
Ne vem če ima en kup jermenov, mislim da ima samo enega ampak ne bom trdil, ker ne vem pa to sploh ni bistveno. Iz lastnih izkušenj lahko povevm, da je servis na uradnem servisu lahko skoraj 400 EUR in to samo z menjavo vseh štirih filtrov in olja.
Strinjam se s tabo, da je pravi servis tak, ki ti avto korektno pregleda in te opozori na stvari, ki jih je potrebno urediti in ti jih na tvojo zahtevo seveda tudi uredi. Problem je v tem, ker potem lahko hitro nanese krepko čez 400EUR, seveda še vedno govorimo o uradnih pooblaščenih serviserjih.
Okvirne cene pooblaščenega 'poštenega' serviserja:
http://www.zgajner.si/slike/cenik%20servisov.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zgajner.si/slike/cenik%20servisov.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja Žgajner je pa res najbolj pošten servis daleč naokoli. TO je ZNANSTVENA FANTASTIKA. Če nisi zraven pri servisu ti še kak dober del odvijejo in slabega not dajo itd....,
Espace 1,9 dci
Clio 1,2 16V
Clio 1,2 16V
pa sej zato sem dal v navednice, ker ga namreč ne poznam. Je pa navedel cene servisev, tako da dobiš približno občutek koliko to znese pri pooblaščencu. Se mi zdi pa njihov cenik povsem srejemljiv in realen ne pa nekateri ostali, ki mislijo, da imamo ferrarije.iburek napisal/-a:Ja Žgajner je pa res najbolj pošten servis daleč naokoli. TO je ZNANSTVENA FANTASTIKA. Če nisi zraven pri servisu ti še kak dober del odvijejo in slabega not dajo itd....,
No, glavna postavka je bilo olje. Verjamem, da v Eurospinu dobim jedilno olje še ceneje... Rahlo dvomim pa, da bo mehanik dobil olje za DPF motorje po 5EUR na liter...
Mehanik ti da pa kvečjemu 10% od svojega (30%) rabata, saj ni samarijan. Ne vem no, da bi se celo debelo uro drkal z servisom, se peljal v trgovino po materijal (pa ne enkrat, ker se lahko še vmes pokaže kakšna potreba ali pa je po katalogu v dvomih in pride z demontiranim delom) in to samo za 20€ kolikor ti računa za uro...
Tudi privat mehaniki služijo na rezervnih delih, ne na urni postavki. Mogoče še tebi odstopi mali delček rabata... Tako da tvoja računica je 120EUR - 10% za material + 20~30 EUR za delo.
Mehanik ti da pa kvečjemu 10% od svojega (30%) rabata, saj ni samarijan. Ne vem no, da bi se celo debelo uro drkal z servisom, se peljal v trgovino po materijal (pa ne enkrat, ker se lahko še vmes pokaže kakšna potreba ali pa je po katalogu v dvomih in pride z demontiranim delom) in to samo za 20€ kolikor ti računa za uro...
Tudi privat mehaniki služijo na rezervnih delih, ne na urni postavki. Mogoče še tebi odstopi mali delček rabata... Tako da tvoja računica je 120EUR - 10% za material + 20~30 EUR za delo.
jaz sem dal za servis 180€, pa je bil oljni, kabinski filter, svecke, pa nekaj dodatnega zaracunegea dela pri demontazi sprednjega dela in Renault paketni pregled. Olje je bilo moje, pooblasceni Renault servis. Ni poceni, hudica.
Glej, če se ne motim je FAN mehanik in zato sklepam, da ve kaj govori. Če pa se ti zdi pretiravanje, da sem se vštel za 10 ali 20 EUR v splošni debati, kjer sem na hitro ocenil in če že gremo v detajle, ti lahko natančno povem koliko sem dal za dele za laguno (motor je isti samo da je 127kW) in sicer:robertp napisal/-a:No, glavna postavka je bilo olje. Verjamem, da v Eurospinu dobim jedilno olje še ceneje... Rahlo dvomim pa, da bo mehanik dobil olje za DPF motorje po 5EUR na liter...
- filtri zrak, kabina, olje in gorivo (enaki kot pri Espace-u razen kabinskega) znamke MANN: 46,25EUR
- OLJE ELF Solaris FE 5W30 (novejša verzij olja elf solaris DPF): 6,12 EUR x 7L= 42,84
- bakrena podložka čepa: zastonj, ker se mu ni dalo iskati koliko je
Filtri nabavljeni pri Autocommerce s popustom olje pa na EBAY-u brez vsakršnega popusta (upoštevana poštnina).
Celoten materijal: 89,09EUR; se pravi da lahko delo računa 31,91EUR, kar se mi sploh ne zdi tako malo za eno uro dela, ker če jaz to naredim v 1,5 ure, s tem da sem totalni laik in to delam 2x do 3x na leto, mislim da tudi nekdo, ki se s tem ukvarja dnevno in ima vse orodje pri roki, ne more porabiti več kot eno uro.
Računal sem pa 7 litrov olja, ker pri meni je to do max. ne vem pa če ima ESPACE drugačen karter, glede na to, da je motor drugače isti. Se pravi če prišteješ še pol litra olja ker več kot 7,4L ga po nobenih zapiskih ne gre noter, smo na 89,09+3,06=92,15 EUR
Torej to so še vedno cene zame, ki dele kupujem 2x do tri krat letno, popust na filtre imam 30% (članska izkaznica). Za nekega mehanika, ki se dnevno ukvarja s temi zadevami, pa verjamem, da se lahko dogovori še za dodatni popust, poleg tega pa mu ni potrebno kupiti filtrov MANN ampak lahko kupi tudi kakšne druge, ki so lahko precej cenejši, tako da mu dejansko lahko ostane še več kot 31,91EUR za ne tako zahtevno opravilo kot je mali servis.
Še enkrat povdarjam, da moj namen ni se prerekati za 5 EUR gor dol želim samo povedati, da ni potrebno takoj napasati nekoga, ki je ceneje prišel skozi kot ti in takoj reči, da to ni mogoče in naj ne zavaja uporabnikov foruma. Vsak lahko poda svoje mnenje in izkušnje, ker kolikor vem je to tudi eden od glavnih namenov foruma.
Lp
mami tu vsi že delajo servis na tvojem espiju, a ti si tudi potrebna kakega servisa 
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS