Laguna 2 - par težav

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Re: Laguna 2 - par težav

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Ja, mel sem Laguno II 1.8 16v 2002/02 in to je ena pogostejših težav pod motornim pokrovom. :(
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ok, gremo naprej. Nekaj sem našel napisanega na temo leve šipe spredaj.
Ker so mehanizmi svinjsko dragi, me zanima če je kdo že to počel in če ima celo kakšno sliko.

Ena varianta je da kupim mehanizem brez motorja. Kako je s prestavitvijo motorja? Ostane kolešček za navijanje zajle gor ali ne? Na slikah ni dosti videti, sam pa nisem polagal pozornosti na to, kako je motorček pritrjen in kako se ga odmontira. Ta operacija bi načeloma stala med 70 in 100 evri, v upanju da ne bo čez en teden odpovedal motorček.

Druga operacija je menjava koleščkov plastik in zajl. Te se dobijo na bolhi, koplet za cca 25 do 30 evrov. Je to izvedljivo? Je že kdo to počel?

Če kupim cel komplet sem pa takoj ob 170 evrov, tako da to odpade.

Hvala za odgovore!
LP, Samojed
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Motor se nasadi na tisti kolešček, kjer so navite zajle. Če boš kupil mehanizem, ga imajo v a1 avtodeli za 79€, sem ga menjal prejšnji teden. Zajle so videt močnejše kot pri originalnih in tudi nosilci za šipo so železni in ne plastični. Načeloma menjat zajle ni težko, samo navijaš.

http://www.youtube.com/watch?v=CK9pDWJ-i4Q" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://www.youtube.com/results?search_q ... 07d_IcUUaM" onclick="window.open(this.href);return false;
Slika
Uporabniški avatar
Samojed

Hvala za tole!
LP, Samojed
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Če ti motor lepo dela, loputo za gas in tesnila pusti pri miru dokler je OK. Jaz bolj ko sem čistil in menjal tesnila bolj mi nagajajo obrati. skratka sami problemi. Na tem forumu je kar nekaj pisanega o loputi za gas (veliko problemov) rešiti jo ni uspel nihče kljub dragim in velikim posegom. (menjava lopute, računalnika itd.)
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
Samojed

:D Saj veš - najslajše je tisto kar je prepovedano :D :D . Sicer bo pa res zaenkrat zadeva pri miru, ker ni ne časa ne denarja. Avto dela v redu, ne crkuje, le vžig je včasih sumljiv. Bom videl kako bo v mrazu in potem reševl, če bo sploh kaj treba. Zaenkrat sem zadovoljen z nakupom, čeprav je nekja stvari za poštimat. Počasi bom avto spravil v "nulo" in bo. Enako sem storil z 19-ko, ki mi je potem zelo dobro služila 12 let in v tem času pregurala pod mojimi rokami cca 200 jurjev kilometrov. Podobne namene imam z laguno, zato jo bom v to prepričal, na lep ali na grd način :D
LP, Samojed
Uporabniški avatar
matejpurgar19

težko verjamem da ti bo laguna tako služila. meni služi 17 let star clio (155.00km) veliko boljše kot laguna (170.000km) v katero sem v enem letu vložil veliko več denarja kot v clia v 3letih.
Z laguno sem naredil 15.000km
s clijem pa 55.000km
Razmišljal sem že da bi predal laguno in si kupil starega clia s klimo. :D
V tujino in avtocesto grem raje s clijem ki je bolj zanesliv. Laguna me je na cesti pustila že 2x. Clio še nikoli.
SlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

matejpurgar19 napisal/-a:Če ti motor lepo dela, loputo za gas in tesnila pusti pri miru dokler je OK. Jaz bolj ko sem čistil in menjal tesnila bolj mi nagajajo obrati. skratka sami problemi. Na tem forumu je kar nekaj pisanega o loputi za gas (veliko problemov) rešiti jo ni uspel nihče kljub dragim in velikim posegom. (menjava lopute, računalnika itd.)
Huh, se moram kar strinjat (kolikor sem uspel prebrati vaš Reno forum). :oops:
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Samojed napisal/-a::D Saj veš - najslajše je tisto kar je prepovedano :D :D . Sicer bo pa res zaenkrat zadeva pri miru, ker ni ne časa ne denarja. Avto dela v redu, ne crkuje, le vžig je včasih sumljiv. Bom videl kako bo v mrazu in potem reševl, če bo sploh kaj treba. Zaenkrat sem zadovoljen z nakupom, čeprav je nekja stvari za poštimat. Počasi bom avto spravil v "nulo" in bo. Enako sem storil z 19-ko, ki mi je potem zelo dobro služila 12 let in v tem času pregurala pod mojimi rokami cca 200 jurjev kilometrov. Podobne namene imam z laguno, zato jo bom v to prepričal, na lep ali na grd način :D
če odkriješ kako novo rešitev oziroma popravilo prosim samo z besedo na dan.
LP.
SlikaSlikaSlika
Odgovori