Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
airbus320
Kraj: Ljubljana

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Pozdravljeni,
spet jaz, z GEspace-om 1,9 dci, pred dilemo, da ne nabavljam brezveze sklopko+vztrajnik. In sicer, avto samo ko je hladen, pri speljevanju oz samo ko se ustavljam (1. ali 2. prestava z pritisnjeno sklopko) avto oz motor zatrese. Ta tresenje se kar dobro sliši tudi na zunaj :) Mogoče je "trese" mila beseda, motor kar zaruži. Se pravi samo pri mrzlem motorju in npr. speljevanje iz parkirišča je ok, ko se bližam križišču, stisnem sklopko v 2. prestavi in dam v 1. prestavo, motor zaruži. Topel tega ne dela. Avto je pri mehaniku, bo pogledal še nosilce motorja, in da mi brezveze ne podira menjalnika oz ne nabavljam sklopke in vztrajnika, me zanima (upam da sem dovolj jasno napisal) ali se komu sanja, kaj bi lahko bilo. Avto ima 272000km (pri 260000 obnovljen motor, vztrajnik je še prvi :oops: ),
lp
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Tole žal ni slišat kot znucan nosilci, žal.
Je teorija tut da ti sam kaka plastika kej čudno vibrira pod havbo a ta je še manj verjetna kot nosilci.
Za zihr pelji do nekoga, ki razume kaj je to dvomasni vztrajnik in kako se ga čekira pa ustrezno zrihtaj.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
airbus320

jah :mad: je en nosilc (mislim, da je rekel prečni.....ne vem....) in jutri grem po nakupih.....komplet sklopka, potisni ležaj in vztrajnik. Pa je/bo šla dohodnina :evil:
lp
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zakaj boš pa menjal ostalo če je nosilec hin?
Uporabniški avatar
airbus320

vse je hin :mad: nosilec in vztrajnik, pa še kompresor klime. Mehanik pravi, da je pri menjavi vztrajnika pametno še sklopko menjat.
lp
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

ujoj. upam da čim cenejš skoz prideš :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
airbus320

jah :( za ves material (razen kompresor klime, ko pridem z dopusta) minimalni bruto slovenski regres, pa za delo cca 150€
Matr, če mi ne bi bila ta krava fajn za vozit, pa seveda funkcionalnost le-te, bi ga zapelu na Dinos.
Imam filing, glede na starost in kilometrino, da bo potrebno veliko finančnega vlaganja.....
lp
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Mi mogoče kdo zna pomagat: Kupil sem izpuh za svoj avto, in je zdej na sveže pobrušen - zdej bi pa to jst dal zaščitit; kdo ve če se kkšn izpuh-mojster v Lj (ali okolica) ukvarja tudi z zaščito izpuhov (zunanjost) ali to lahko naredim doma?

Najlepša hvala za odgovore in pomoč :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Pokliči tele majstre: Caserman.
Uporabniški avatar
iRenault

Hvala Žiga za hiter odgovor! :)
Uporabniški avatar
iRenault

Spet jst. Tokrat manjši problem z pritljažnimi vrati. In sicer se mi vrata normalno zapirajo, le pri zatiču je problem; morm vrata parkrat zapret da mi ne javlja "Boot open".

Če tisti zatič (v vratih) malo pomigam, se zaprejo normalno. Je že kdo mel podoben problem in pa rešitev? Nebi šel vrat razdirat za brez veze.

Hvala vnaprej :D
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Men se tud niso zapirala. Sploh pozimi je vse skupaj rado pomrznilo. Zadevo sm rešu tako, da sem v zatič špricnu mal wd-ja, parkrat pritisnu gumb za odpiranje, še enkrat to ponovu, pol pa poskusu zapret. Stvar je počasi zalaufala in sam še včasih v kakšnem hudem mrazu mal teži, drugače je pa uredu :)
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
iRenault

Super, na to kar sm upu :)

Hvala!
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Danes na mojem cliotu vsa hldilna tekočina vn stekla ... Nisem uspel najdit kje spušča, zato me zanima če kej nucajo tiste zadevce, k jih vlješ notr in naj bi zamašile takšne luknjice na sistemu? in pa kolk je kej obstojno sploh to. Če kdo kej ve lepo prosim za informacijo.
zuzek

Odgovor Napisal/-a zuzek »

Ne vlivaj nič noter, tisto samo poslabša zadevo, ne pa reši. Rešil boš tako, da boš pregledal cevi ter hladilnike in našel kje pušča ter popravil. Če ven steče mora nekje hitro puščat, tako da se sigurno vidi kje je mokro, če ne drugega.

Lp
Odgovori