Reanult Clio 3 RS 2011

Modifikacije vozil
Odgovori
omanaz

Reanult Clio 3 RS 2011

Odgovor Napisal/-a omanaz »

Zdravo

Mene zanima, če lahko iz navadnega cliota 3. generacije 2011 letnik coupe, naredim RS cliota. Potreboval bi RS sprednji in zadnji odbijač ter stranske letvice in izpušni sistem. Če pozna kdo kakšne spletne strani oz. nekoga ki prodaja te stvari bi vas prosil če mi pošljete zasebno sporočilo ali mi pa pošljite na email ( [email protected] )

hvala in lepe pozdrave

Rok
Uporabniški avatar
Symon

Re: Reanult Clio 3 RS 2011

Odgovor Napisal/-a Symon »

Original Renault servis bi gotovo lahko dobavil vse dele, da narediš plagiat. Feltne daš tudi original. Avspuh ti bo pa že kak A3M zrihtal. Pa lepo bo izgledalo, ko bojo pod unimi feltnami srčkani majhni diski. :lol:

A da bi pa kupil 2 leti starega RSa pa ne?
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ne ne morš za nek normalen denar nardit, k ma rs tut zadnje boke širše, pa sprednja in zadnja aksa sta tut širši, tku da bi mel precej dela. ubistvu se use da, samo te bo koštalo krepko več, kot če kupiš rabljenega rs-a.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
KONDOR
Kraj: GROSUPLJE

Odgovor Napisal/-a KONDOR »

Izpuh ti jez prodam!
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Kaj si zdej glasn, pred pol leta ko sem ti pisal da kupim celega je bilo pa vse tiho pol :mrgreen:

Sporoči če boš kaj brenčal z rumenkotom po Blokah :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Nikita22

Odgovor Napisal/-a Nikita22 »

omanaz napisal/-a: 08 Jun 2012, 01:41 Zdravo

Mene zanima, če lahko iz navadnega cliota 3. generacije 2011 letnik coupe, naredim RS cliota. Potreboval bi RS sprednji in zadnji odbijač ter stranske letvice in izpušni sistem. Če pozna kdo kakšne spletne strani oz. nekoga ki prodaja te stvari bi vas prosil pehd cevi če mi pošljete zasebno sporočilo ali mi pa pošljite na Ergochord email ( [email protected] )

hvala in lepe pozdrave

Rok
Zdravo Rok. Vizualno se da narediti marsikaj, ampak z originalnimi deli na žalost ni tako enostavno kot le odvijanje in privijanje.

Glavna težava pri Cliu 3 RS je v tem, da ima tovarniško precej širšo karoserijo kot navadni Clio. Če želiš dati gor originalen RS sprednji odbijač, moraš zamenjati tudi sprednja blatnika, ker se linije pri lučeh in vratih sicer ne ujemajo. Zadaj je pa še večji problem, ker ima RS razširjene zadnje blatnike iz pločevine. Če bi želel gor dati originalen zadnji RS odbijač in difuzor, bi to na navadnemu Cliu štrlelo čez robove, pa tudi nosilci niso na istih mestih. Enako velja za stranske letvice in pragove, ki so prilagojeni tistim širšim RS blatnikom.

Kar se tiče izpuha, RS nima prostora za rezervno kolo pod prtljažnikom na istem mestu kot navadni Clio, zato originalen RS izpušni lonec z dvojnim izhodom ne paše direktno. Najboljša in najhitrejša rešitev za to je, da obiščeš kakšnega lokalnega izpuškarja (npr. Novak, Lastovčić ali koga podobnega), da ti naredi zadnji lonec po meri z dvema zaključkoma, ki bo pasal pod nov difuzor.

Če želiš to izpeljati brez hudih predelav pločevine in kleparije, imaš v osnovi dve možnosti. Prva so poprodajni bodykiti (poliester/GFK), ki se prodajajo po spletu in so narejeni v RS stilu, ampak prilagojeni dimenzijam navadnega Clia. Druga možnost pa je, da raje iščeš dele od različice Clio GT ali Dynique, ki imata tovarniško že bolj športne odbijače in letvice, pa vse paše na vijak brez predelav.

Deli se najlažje dobijo tako, da redno spremljaš Avto.net pod rubriko za rezervne dele ali pa se pridružiš Facebook skupinam, kot so Renault Klub Slovenija, Clio Slovenija in Renault Sport Slovenija. Tam se ves čas prodajajo deli z rabljenih ali karamboliranih avtomobilov. Za tuje spletne strani pa sta daleč najboljša eBay.de in poljski Allegro.pl, kjer je ogromno delov za te avte. Imej pa v mislih, da če bi šel predelovati z originalnimi RS deli in širjenjem pločevine, te bo finančno hitro prišlo toliko, da se ti bolj splača kupiti pravega RS-a. Srečno s predelavo!
Odgovori