Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
lesar
Kraj: Dolenjska

Re: Avantime 3.0 V6 Privilege

Odgovor Napisal/-a lesar »

Hm tale z števcem mi je pa malo čudna. Iz katerega letnika Espaca si pa dobil števec. Ker prej sem imel Espaca l.2002 in je bil povsem identičen display.

Aja glede prevajanja, Google Chrome ti prevaja za sproti in se da vse lepo razumeti. :D
Avantime 3.0 V6 Privilege, Twingo Gordini 1.2 TCE
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

sem Mac user, furam Safari in ne maram za Chrome. Tudi sicer, zadnje cajte čedalje manj maram Google, toliko hvale in opevanja odprtosti, prijaznosti in svobode, potem pa greš brat EULA in stvari niso tako rožnate... :)

Števec je bil iz 1999 letnika Espacea, a to tako ali tako nima veze, izgleda že isto, konektorji so isti, deluje pa vseeno ne. Sedaj, sprejemam možnost, da tisti števec ne deluje sploh, ga sicer nisem videl delovati, a dovolj je, da je sprememba le v eni vrstici kode, pa števec ne bo deloval na Avantimeu.

Sicer smo pa danes notranjost sestavili, ostal nam ni noben vijak, zaenkrat vse štima. :)

Slika

Po posegu nimam več original navigacije, imam Galaxy Note. CD izmenjevalec še vedno ne deluje tako, kot bi moral, radio je švohnejši, a daljinec deluje, vse žarnice so nove in svetijo...
Slika
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Drejchi napisal/-a:Števec je bil iz 1999 letnika Espacea, a to tako ali tako nima veze, izgleda že isto, konektorji so isti, deluje pa vseeno ne. Sedaj, sprejemam možnost, da tisti števec ne deluje sploh, ga sicer nisem videl delovati, a dovolj je, da je sprememba le v eni vrstici kode, pa števec ne bo deloval na Avantimeu.

Sicer smo pa danes notranjost sestavili, ostal nam ni noben vijak, zaenkrat vse štima. :)

Po posegu nimam več original navigacije, imam Galaxy Note. CD izmenjevalec še vedno ne deluje tako, kot bi moral, radio je švohnejši, a daljinec deluje, vse žarnice so nove in svetijo...
Woow :angel: a si preveril eBay za radio? Se spomnim, ko je ven prišel Espace III, da je imel nek hud radio, kjer je bila enota pod sprednjim sedežem, izmenjevalec v zadnjem levem stebričku in daljinec... So mi pokazali v učnem centru v Novem mestu... Tako kot moj Cabasse v Scenicu...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Drejchi

Ti pa nisi bral, le slikce gledal, a? :)

Saj ravno iz Espacea III imam sedaj radio. Zbezal sem ga, kot praviš, izpod sedeža nekega razbitega Espacea za male pare. Na eBayu so redki, če pa se že kak pojavi, so cene >100€. Je pa tu govora o Pioneer SCU-2456 ZRN 4x15W, moj radio, tisti iz Avantimea pa je Pioneer SCU-2556 ZRN 4x40W, tega pa še nisem videl na eBayu, cena novega na Renault servisu pa naj bi bila ~600€.

Res je tudi, da ima Espace III CD izmenjevalec v kufru, a gre za ta'veliko škatlo za 6 CDjev, medtem, ko ima Avantime 1 DIN 6CD izmenjevalec v sredinski konzoli in so delujoči redki, kot beli nosorogi. Nov je boljda tudi cca. čuka ojrov. Na eBayu se pokvarjeni občasno pojavijo in dosegajo cene preko 300€.
Slika
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

Cene pa majo v nebesa za te pizdarije :D za ene ni recesije zgleda haha :lol:
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

O hudo kok dobr zgleda :D 8)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Drejchi

Z delom smo sicer že zaključili a predno se posvetimo rezultatom, naj napišem nekaj drugega...

Sem že pisal, kako imam težave z menjavo koles na mojem, ne? In na TrackDayu opazujem Jodo, kako menja kolesa na svojem Twingu RS, dvigalka spodaj, dvakrat pritisne in hop, cela stran avtomobila je v zraku. Lahko naenkrat menjaš obe kolesi brež težav. Podobno se čudim potem, ko menjamo kolesa na testnem Twingu RS, pa razlagam, kako to pri meni ne gre tako na izi, pa noben ne pokaže pretiranega razumevanja, najbrž si mislijo, da nakladam oz. sem nesposobn... :?
Slika
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

sej na clio rs gresta isto oba v luft če samo spredi dvigneš :) se pozna kratka medosna razdalj :D vrjamem pa da shus sočustvuje s tabo :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja, moreš vedet da imaš ti križanca med limuzino in enoprostorcem, ni to hot hatch, ki dejansko ima lahko ritko in razmerje teže 60:40-65:35. Pa še toliko daljši avto je, tako da imaš pri točki dviga še slabše razmerje kot Twingo :wink:

BTW, "klocne" te čakajo na dogovorjenem mestu že nekaj časa, tako da ko jih boš rabil kontaktiraj robi1000 ali dkrevs, ne vem točno pri komu so :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drejchi

:)

Moja ritka... no, Avantimeova ritka naj bi imela ~650kg in če ima cel avto ~1800kg to pomeni, da je razmerje ravno nekaj takega, 65:35

Super za klocne, upam da jih ima Robi, mam vrata za zamenjat ;)
Slika
Uporabniški avatar
robi1000

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ja jst mam tvoje klocne!!! Uuuu, pa a vrata si dubu nazaj! Špica, sem se v mislih že poslovil od njih! :D
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

:)

nekaj fotk med delom sem že kazal, tule so pa sedaj rezultati...

Popravil sem "mojstersko" montažo pragov švabskih genijalcev. Pragovi in podaljški so res da original, a montirali so se "post festum" na avto, ne v tovarni in ker je avto nemški, so to počeli nemški bosanci. Al pa čehi, da ne bodo bosanci užaljeni :) k narejeno je bilo res češko, čudno, da se obdržalo na avtu deset let in ni vse skp dol padlo oz. že zadvnaj pregnilo. Mojstri so zadevce prišravfali z povsem navadnimi vreznimi vijaki, ki so veselo rjaveli... Montirali na petih mestih, tako, da je bilo vse krivo.

Sem mojstrovino dol pobral in montiral aluminijast µ profil, ter ga zanetal na prag. Sedaj je vsaj ravno :)

Pa moja nova navigacija... Za enkrat Google Maps. Moram nahekat kak Navigon :)
Slika

Pa še števec... Sedaj, ko ima vse žarnice nove, sveti takooo lepooo... :) check out povprečno porabo :D
Slika

In za konec še nekaj kar mi do sedaj ni delovalo, z menjavo radija pa sedaj deluje in lahko ponosno kažem :)
Daljinec za radio, pa še osvetljen je!
Slika
Slika
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Naloži si IGO navigacijo... Čist vredu dela pa do zdej me je prpelala točno na vsak kraj..
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Deniss napisal/-a:Naloži si IGO navigacijo... Čist vredu dela pa do zdej me je prpelala točno na vsak kraj..
ampak Navigon veliko manj zamuja kot iGo. Igo je v križiščih nenatančen...vsaj taka je moja izkušnja. :wink:
Uporabniški avatar
Drejchi

No, da ne bomo u kako hudo debato okrog navigatorjev padli, naj pojasnim zakaj sem napisal, da želim Navigon-a.

Ga imam na iPhone-u in iPad-u, kupljenega, prosim lepo :) in sem z njem zelo zadovoljen, je lep, natančen in hiter. Nekaj takega bi sedaj imel na Note-u, a ker Note ni moj in sem dal Googlu že več, kot dovolj denarja (Navigona sem pa tudi že kupil), bi tega spi*********
Slika
Odgovori