Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lukeatluke

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Aleks666 napisal/-a:pozdravljeni, bom kar tu vprašal... imam clia 1.4 1996, in pušča mi zadnji izpušni lonec. v kratkem imam tehnični tako da bom za enkrat dal rabljenega gor, zdaj pa me zanima ali moram dati lonec od clia 1.4 ali bi pašal tudi od 1.2?
hvala
Vsi teli motorji naj bi imeli iste lonce.
Slika
Aleks666

Odgovor Napisal/-a Aleks666 »

lukeatluke napisal/-a:
Aleks666 napisal/-a:pozdravljeni, bom kar tu vprašal... imam clia 1.4 1996, in pušča mi zadnji izpušni lonec. v kratkem imam tehnični tako da bom za enkrat dal rabljenega gor, zdaj pa me zanima ali moram dati lonec od clia 1.4 ali bi pašal tudi od 1.2?
hvala
Vsi teli motorji naj bi imeli iste lonce.
Slika

hm, moj je 1.4, 96, s 79 konji in prav tega ne vidim na listi, ampak če so vsi ostali, bodo pašali tudi na mojega, tako da hvala!
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

schik napisal/-a:@iceman89: verjetno je hin tisto stikalo v odprtini vrat, tisto črno, ali pa je kje pretrgana žica. Zaklepanje je povezano s tem. On misli da je avto odprt in zato ne utripajo smerokazi. To je problem na prtljažniku al na vratih? Zadaj je tak plastičen "čep" ki gre noter ko se zaprejo vrata. Lahko probaš zadaj nastavit tisto zagozdo spodaj pa se bo lepše zaprlo, samo potem bodo vrata bolj navzven. Malo preglej tudi tesnilo če lepo sedi.
HVALA!
prvo sm rešu, sm kr odklopu zadi tisto stikalo v prtljažniku(sicer nvm zakaj se ne ugasne sam ko zaprem prtljažnik kr ročno dela)...tk da zdej se avto normalno odklepa in zaklepa...
s prtljažnikom se pa še morm igrat :roll: tesnilo sm dal dol celotno pa se še kr ne da zapret (je treba 5x ornk zaloputnat da prime)...tk da je verjetn tist treba nastavit
Slika
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Mam en problem in sicer: Za lučke mam možnost 0 (da se lučke pržgejo ko prižgem avto; kratke in parkirne; ter se ugasnejo ko ugasnem avto), možnost parkirnih (gorijo samo parkirne) ter možnost da mi lučke skos gorijo.

Problem je da če mam na 0 al pa da mi lučke gorijo mi obe sprednje parkirne gorita; če pa dam na funkcijo za samo parkirne mi sprednja leva parkirna lučka ne gori.
Mogoče že kdo meu podobn problem oz ve kaj bi lahko blo narobe? Ker ubistvu sta glih leve dve parkirne pomembnejše.

In; crklne so mi vse lučke v armaturki na sredini tm k štimaš za pihanje v kabini (mam ročno klimo). Sumim varovalko, sam sm že vse pogledu pa nevem kera varovalka je kriva - pa če mogoče kdo ve kera točno je da mi ni treba vseh ven jemat (vse ostale gumbi; AC, gretje zadnjih šip, gumbi za start/stop, vse šteri utripalke, zaklep vrat delajo normalno).

Hvala za pomoč :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Za shemo varovalk poglej v navodila in boš tam najdu ktera varovalka je za osvetlitev.

Kar pa se tiče parkirnih lučk:
če gori samo desna, je možnost da imaš ročko premaknjeno gor(prižgan desni smernik)? Ponavad je tko, da na parkirišču lahko z ročko za vklop žmigavca nastaviš da gori samo leva ali samo desna lučka.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
iRenault

Bom se mal poigral s to ročko, mogoče mi kej rata - da sm kdaj kej nastavu pa sploh ne vem.

Ma ja za to varovalko sm že gledu vse mogoče sheme, sam k je use tko na splošno označen. Drgač pa vsako posebi vn pa pogledat kera je hin.

Hvala.
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Kaj mi je storiti:

Koda: Izberi vse

Generic OBD Error Code Details for P0136
O2 Sensor Circuit
What does this mean?
 OBD Code P0136refers to 
Essentially the same as P0137, a P0136 code refers to the second oxygen sensor on Bank 1. The O2 oxygen sensor produces a voltage between .1 mV and .9 mV. The ECM monitors O2 sensor voltage and determines if exhaust is lean or rich. O2 sensor voltage is high when exhaust is rich and low when exhaust is lean. The ECM monitors this voltage and increases or decreases fuel injector pulsewidth according to engine fuel/air ratio. If the ECM detects low HO2Sensor voltage for an extended period, it will set P0136 Conditions required to set: HO2 sensor voltage is low for longer than 2 minutes (minutes depend on model of vehicle. Could be up to 4 minutes) 
Symptoms
Possible sumptoms of OBD code P0136
There may be no visible symptoms to the driver. Poor fuel mileage, possible misfire, depending on O2 sensor position when sticking. 
Causes
Possible causes of OBD code P0136
A code P0136 may mean that one or more of the following has happened: Faulty O2 sensor leak in exhaust close to O2 sensor Short to voltage on O2 signal circuit Open in circuit resistance caused by corrosion in connector 
Possible Solutions
Replace the second oxygen sensor on bank 1 Repair open or short in signal circuit Clean corrosion from connector
Uporabniški avatar
iceman89

ve kdo kje nabaviti napravo za pranje žarometov?
Slika
Uporabniški avatar
iRenault

Ebay, servisi, mal na odpade pokličeš - pomoje se bo sigurno kje dobro po zmerni ceni najdlo :)
Uporabniški avatar
iceman89

kaj vse pa more sploh vsebovat to? :roll:
a to je posebi stikalo pol notr al se vklopi ko brisalce prižgeš?
Slika
Uporabniški avatar
iRenault

Mislm da maš še eno stikalo, sam ponavadi je takrt k vklopiš za pranje sprednje šipe ti še tele dve šobe pou auta stuširata.

Ampak, kokr sm vidu ni spet toook komplicirana zadeva.

Ti predlagam da se do kkšnega servisa zapelješ pa prašaš če ti to lahko pokažejo, da te zanima da bi si ti to vgradil.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

iceman89 napisal/-a:kaj vse pa more sploh vsebovat to? :roll:
a to je posebi stikalo pol notr al se vklopi ko brisalce prižgeš?
pranje žarometov se 'prižge' 2 sekundi po tem, ko špricaš sprednjo šipo. Vsebovati mora večjo posodo za vitreks, motorček za vodo, šobe za na odbijač in pa cevke po katerih bo tekla voda

Edit:
Še slikca
Slika
Uporabniški avatar
iRenault

Hvala Deniss.

Mam pa sam jst eno vprašanje, če kdo mogoče ve: Na avto bi dal gor zadnji lonec od 2.0T (bencinar) - Megane RS 225 (se pravi ali le zadnji lonec ali pa tudi z cevjo ki pelje do zadnjega lonca); pa sem spraševal okrog, majo vsi različne odgovore, če bi tak poseg lahko škodoval motorju v mojem avtu (1.5dCi):
- da ni panike
- da se bodo posledice videle čez par 10k km (naj bi se obrabljali ventili v glavi motorja)
- večina jih ne ve
Potem tudi da bi tam ko bi jst var naredu, bi to itak rjavelo hitro (res? Če je kvalitetno narejeno?)

Prvi del izpušnega sistema bi pustil gor tega ki ga imam sedaj.

Kakršne koli info, mnenja dobrodošla - ker se odločam za nakup :)

Hvala :)
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

je kdo že menju pečko v clio II ph1? če so kakšna navodila kje bi bil zelo vesel :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

jurko napisal/-a:je kdo že menju pečko v clio II ph1? če so kakšna navodila kje bi bil zelo vesel :D
sm že menu ja (enkrat jo ponesreč zlomu :P).
dej povej tip, pa email, mam navodila iz dialogysa al pa vsaj shemo!

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Odgovori