poraba goriva,megan scenic I

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Re: poraba goriva,megan scenic I

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Mraz je, avto je pod "zaugom", zato taka poraba. A pa se sploh avto segreje do delovne temperature? (termostat je ok?)

Drugače pa je na scenicu tank nekje 50l + 10l rezerve, torej 60 litrov skupno. Meni je scenic 2.0 (l.'97) pozimi pil 8-10 litrov, sem pa res imel do službe 4 km v eno smer. Poleg tega števci z leti tudi zgubijo na natančnosti.

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

kbrane napisal/-a:Motor se segreje do delavne temp.po 15-20 min.vožnje,ampak jaz sem v tem času že na cilju,termostat mislim da je ok,temp.drži konstantno nekje v sredini števca,obrati mirni,tako da res ne vem,moral bi narediti probo na daljšo turo.Včeraj se mi je zazdelo,da sem pri vžigu zavohal bencin,med vožnjo nič,avto pa dela normalno,sedaj sem po števcu goriva pokuril 1/4 tanka prevozil pa 94 km!
Normalno, da tak avto pozimi pri takem režimu pije 10l in več.
Še 1.2 motor v twingotu pije pri takem režimu 7-8 litrov...in da ne bo 1.6.....

Pol k se segreje boš videl, da se bo poraba spremnila.....in če se ne bo, je verjetno lamda sonda zanič...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Natankaj polnega in pol spremljaj. To po števcu je bolj tak. Na cliotu sem naredil 200 km in je še skos kazal da je poln, pol je pa samo padalo. Sej lahko že po 100 km tankaš, edino kaj maš več notri.
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

moj 1.6 je tut žejen. sm mislu da je tank 55l. pije pa 10l skos dobr zdej k je sneg k se mal igram pa tud pol tanka v enem komadu :D lambda sonda? drugač avto dela lepo nc ne cuka, pol predvidevam da tut z lambdo ni nc narobe ali pač?
lp
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ni nujno da javi kako napako. Najbolje priklop na tester in pogledat parametre delovanja.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Moj Megane 1.6.16v je bil lansko zimo tudi precej žejen, napake pa tester ni kazal nobene. Proti koncu zime se je prižgala lučka SERVIS in s testerjem smo našli napako na ventilu za odvajanje odvečnih bencinskih hlapov. Avto je sicer deloval normalno. Po testerju sodeč je bil ventil neprestano odprt in je tako odvajal preveč bencina. Po menjavi omenjenega ventila (strošek 50€) je poraba iz 10,5 padla pod 8 l/100km.
Tako da predlagam priklop na tester in da se tam pregleda kaj se dogaja.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

1.6E motor je še malo bolj žejen od 1.6 16V in je čisto možno, da je poraba okoli 10L/100km, če se avto večino časa vozi pod delavno temperaturo.
Slika
imsirovicarmin

Odgovor Napisal/-a imsirovicarmin »

cisto normalno je da malo vec pije po zimi...moj megane 1.6 16v v tem zimskem casu pije 9L, drugace pa od 7 pa do 7.7....
Odgovori