Katere diske in ploščice

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Katere diske in ploščice

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Manj kot 50k km nazaj sem kupil ferodo diske in ploščice, sedaj izgledajo takole:
Slika
Slika
Slika
Ne obrabljajo se po celem radiju kar najbrž pomeni, da so zviti, ne obrabljajo se niti na počez povsod, za kar so verjetno krive blesave ploščice, na zadnji sliki lahko vidite, da se luščijo, matarial odstopa. Uglavnem PODN, naf**al sem se pri tem nakupu. :?

Ne bi rad, da se to še kdaj ponovi, zato se obračam na vas, če mate kakšen nasvet zame katere diske in ploščice naj kupim. Pred tem sem bil z original robo zadovoljen, nočem pa kupovat na pooblaščencu in jih 3x preplačati. Najbrž eno podjetje dela to robo, ki jo potem Renault prodaja naprej kot svojo. Ima kdo kakšno idejo katero bi bilo? :)

Lp Blaž
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Re: Katere diske in ploščice

Odgovor Napisal/-a smiley »

Js bi dal kombinacijo diski/ploščice BREMBO/TRW.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno vgrajujem firmo Ate, in do sedaj ni bilo pripomb.
Očitno ste kupil Kitajski ponaredek, kajti Ferodo znamka je v vrhu kvalitete in posledično je tudi zelo drago. No ja v naših trgovinah se ni bati, da se dobi original, samo ponaredki.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Vsakemu priporočam original zavorne ploščice, ker so dejansko neprimerno boljše kot večina ostalih ničvrednih ploščic.
Sami diski pa niso tako pomembni in so lahko kakšni povprečni iz trgovine z nadomestnimi deli (takšni povprečni diski se obnesejo tudi v dirkalne namene).

Ploščice pa so res pomembne in sem potreboval precej časa, da sem ugotovil kje iskati vzrok slabih zavor. Zaradi slabih ploščic recimo ni tistega močnega začetnega ugriza zavor, zaradi njih je potrebno pedal pritiskati močneje, zaradi njih je potrebno zavirati dalj časa za enak učinek in v končni fazi so ravno slabe ploščice krive za zvite diske in tresenje.

Sam sem vozil vse mogoče ploščice, ki jih je možno dobiti pri prodajalcih (med njimi tudi Ate, TRW,...), ampak razen dirkalnih ploščic še nisem našel nobenih niti približno tako dobrih kot originalne.
Sicer obstajajo od različnih proizvajalcev različne kvalitete (namenjene prvi vgradnji-boljša kvaliteta in tiste slabše), ampak tak material je potem tudi dražji. Glede na to, da v ceni samih ploščic niti ni takšne razlike med originalom in neoriginalnim nadomestnim delom potem niti nisem raziskoval več naprej (slaba kopija je recimo 20€, original pa kakšnih 50€, itak pa imaš ploščice nekaj časa).

BTW Sicer je pri lastnikih, ki nimajo avtomobilov dolgo v lasti to težko opaziti. Ampak recimo ogromna razlika je tudi pri zadnjih ploščicah ali paknah. Avtomobilom z originalnimi paknami ročna dela tako kot mora in brez težav potegneš "špure" na cesti. Z neoriginalnimi se boš pa trudil in trudil in trudil,... pa boš res težko spravil kolesa do blokiranja (vsaj napram originalu).

Verjetno pa res obstajajo svetle izjeme pri ponaredkih, ampak je vprašanje koliko časa in koliko različnih kompletov boš potreboval, da boš našel dobrega.
Zanašati se na izkušnje ostalih je pa težko, ker ne veš kako drugi dojemajo dobre/slabe zavore. Enem povprečnem (po možnosti starejšem) uporabniku je recimo tudi slab ponaredek odličen (ker je pač boljši kot do železa obrabljene stare ploščice, ki so rožljale). Recimo ti veš kakšne zavore so originalne in sedaj iščeš nekaj podobno dobrega tistim zavoram, nekdo drug pa mogoče nikoli ni vozil originalnih zavor in ne ve, da njegove sploh niso dobre, pa ti jih bo priporočal :). (težko je napisati, ampak upam da me kdo razume :D).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

:smt005 Tak komentar sem si zelel videti :oops:

Ampak imam vseeno eno vprašanje...Torej je po tvojem mnenju najbolje kupiti diske(ce so toliko ceneje recimo od ATE, TRW) v trgovini z nadomestnimi deli, ploscice pa na pooblascencu?

Zelim biti siguren, kupiti dobro, ker se mi gre ravno za odziv pri normalni voznji brez cviljenja zaradi kombinacij ploščic. :)
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

tisto o cviljenju...mam jst diske in ploščice ate gor, parjatu isto pa obema cvili. nevem kaj bi blo...lahk da so bolj trde samo sem tut zadovoljen s tem kako se obnašajo tudi ko so že bol tople. za original pa nevem :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
lukeatluke

Katere diske in ploscice od ATEja pa imaš? Ker imajo vsaj za diske >2 vrjanti, so pa isti diski za Megana in RS-a.

Z zarezami:
Slika

To so:
24.0324-0158.1 Brake Disc Power Disc, Trade Numbers: 524158

Navadni so pa:
24.0124-0158.1 Brake Disc, Trade Numbers: 424158
.
.
.
Če bo še komu pomagalo.
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 24 Jan 2012, 15:24, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
choko

http://www.herkules.si/index.php?productID=6510
tlele sm naroču...kero so mi dal pa nažalost nevem...ker tut nism vedu da dvoji obstajajo. tm sm sam kliknu da je ATE pa sm naroči....ploščice pa enak.
upam da ti pomaga kj :)

am niso taki narezani :( čeprau se mi dopadejo :P hehehe
aja pa kok se kj u ceni razlikujejo? maš kakšne podatke :P?
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Se strinjam z schkorc om...sam sem imel tudi že veliko takšnih in drugačnih ploščic in diskov ...sedaj imam delphi osnovne diske in original Renault ploščice in zavore so 40.000 km tiho in zavirajo fenomenalno (seveda nepretiravam) lahko rečem da sam vrjetno nebom več nikoli posegal po "športnih" zavorah ...ker se nesplača ...ker je kakovost teh zavor močno precenjena kolikor res dajo od sebe ;)
Uporabniški avatar
lukeatluke

Al mi je že mal smešno ampak vseeno...

Original ploščice so torej kupljene pri pooblaščenem serviserju z Renault napisom ali OEM ploščice po besedah prodajalca v avtoštacunah.

Res bi rad razjasnil, ker se redko zgodi, da se moje vprašanje konča z dvema enakima odgovoroma in mi samo še to zaupajte, pa grem po TRW, ATE ali Brembo diske in original ploščice :wink:
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Pojdi po ATE v Autocommerce in po Ferodo ploščice h Potokarju ali komu, ki verjameš, da ne muti. Včasih je bil OEM vedno Textar, uvažal je Bartog.
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@lukeatluke: Kater del točno ti ni jasen :)? Če še enkrat prebereš moraš ugotoviti kaj sem napisal (prav tako kaj je napisal FastDay).
Drugače jaz govorim o original ploščicah z Renault napisom v Renault škatli, kupljenih na pooblaščenem Renault servisu :) (in s tem ne mislim njihovega Motrio programa - tega še nisem preiskusil).
Če se ne motim je trenutno pri Renaultu proizvajalec original ploščic večinoma TRW, ampak TRW ploščice kupljene v trgovini z avtodeli (torej ne originalne) niso niti približno enake (tako kot že včasih ni bilo enako pri Textarju).

Kar se tiče diskov, pa vzamem prve (neoriginalne iz lokalne trgovine z avtodeli), ki jih ima mehanik na zalogi (na zadnje je bil to Delphi, včasih je bil Brembo). Zame obvezno navadni diski, brez zarez ali lukenj.
Je pa tudi res, da z dobrimi ploščicami ne menjaš tako pogosto diskov.

Cviljenja ni.

Kot že rečeno jaz (med res mnogimi neoriginalnimi kompleti) nisem uspel najti kakšnega dobrega kompleta zavor. Po mojih ugotovitvah sam disk ne vpliva kaj dosti na zavore (ali pa mogoče še nisem naletel na slabe diske :)). Lahko tudi, da se motim in da so tudi original diski boljši od kopij... Ne vem, ampak ploščice pa so res pomembne.

Mogoče je tudi kombinacija od joztom-a res dobra, jaz je nisem preizkusil, ker sem pred kakšnimi petimi leti končal s preizkušanjem in od takrat samo original ploščice. Tudi moj mehanik zadnje čase vgrajuje Brembo ploščice (za diske nisem prepričan) in pravi da so stranke zadovoljne (itak, da so zadovoljne, če imajo nove zavore :D).
Se pa vsake toliko peljem s kakšnim avtom (večinoma Renault), ki ima obupne zavore (zaradi slabih ploščic).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
lukeatluke

Ugotovil sem, samo ker ni pisalo dobesedno, nisem bil siguren.Sedaj sem in vem kaj grem kupit.

Hvala še enkrat :wink:
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Koristni napotki... sam imam skoraj nove zdnje diske in ploščice, naj bi bile Ferodo a občasno cvilijo in črt z njimi ne moreš vleči.

Bom dal na seznam nakup novih original plščic za takrat, ko grem na obist k Renault dilerju. Upam, da cena ne bo zlatarska :(
Slika
Uporabniški avatar
choko

to pa moj tut ne potegne črte...samo tko je če maš diske :P
Odgovori