Vsakemu priporočam original zavorne ploščice, ker so dejansko neprimerno boljše kot večina ostalih ničvrednih ploščic.
Sami diski pa niso tako pomembni in so lahko kakšni povprečni iz trgovine z nadomestnimi deli (takšni povprečni diski se obnesejo tudi v dirkalne namene).
Ploščice pa so res pomembne in sem potreboval precej časa, da sem ugotovil kje iskati vzrok slabih zavor. Zaradi slabih ploščic recimo ni tistega močnega začetnega ugriza zavor, zaradi njih je potrebno pedal pritiskati močneje, zaradi njih je potrebno zavirati dalj časa za enak učinek in v končni fazi so ravno slabe ploščice krive za zvite diske in tresenje.
Sam sem vozil vse mogoče ploščice, ki jih je možno dobiti pri prodajalcih (med njimi tudi Ate, TRW,...), ampak razen dirkalnih ploščic še nisem našel nobenih niti približno tako dobrih kot originalne.
Sicer obstajajo od različnih proizvajalcev različne kvalitete (namenjene prvi vgradnji-boljša kvaliteta in tiste slabše), ampak tak material je potem tudi dražji. Glede na to, da v ceni samih ploščic niti ni takšne razlike med originalom in neoriginalnim nadomestnim delom potem niti nisem raziskoval več naprej (slaba kopija je recimo 20€, original pa kakšnih 50€, itak pa imaš ploščice nekaj časa).
BTW Sicer je pri lastnikih, ki nimajo avtomobilov dolgo v lasti to težko opaziti. Ampak recimo ogromna razlika je tudi pri zadnjih ploščicah ali paknah. Avtomobilom z originalnimi paknami ročna dela tako kot mora in brez težav potegneš "špure" na cesti. Z neoriginalnimi se boš pa trudil in trudil in trudil,... pa boš res težko spravil kolesa do blokiranja (vsaj napram originalu).
Verjetno pa res obstajajo svetle izjeme pri ponaredkih, ampak je vprašanje koliko časa in koliko različnih kompletov boš potreboval, da boš našel dobrega.
Zanašati se na izkušnje ostalih je pa težko, ker ne veš kako drugi dojemajo dobre/slabe zavore. Enem povprečnem (po možnosti starejšem) uporabniku je recimo tudi slab ponaredek odličen (ker je pač boljši kot do železa obrabljene stare ploščice, ki so rožljale). Recimo ti veš kakšne zavore so originalne in sedaj iščeš nekaj podobno dobrega tistim zavoram, nekdo drug pa mogoče nikoli ni vozil originalnih zavor in ne ve, da njegove sploh niso dobre, pa ti jih bo priporočal

. (težko je napisati, ampak upam da me kdo razume

).
LP, Primož