Okvara ključavnice vžiga - Laguna1

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Okvara ključavnice vžiga - Laguna1

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Na laguni 1 ph2 letnik 2000 1.9dci, se mi je nekajkrat zgodilo, da je po zasuku ključa normalno zagnalo kontakt, ko pa po nekajsekundnem čakanju (da se ugasnejo vse lučke) hočem zagnati avto se ne zgodi nič, torej se mašina niti malo ne zažene, niti se ne sliši kakaršen koli zvok zaganjanja. V naslednjem poskusu se avto vedno normalno prižge. Zdaj ko sem nekoliko bolj pozoren opazim nekoliko trše vrtenje ključa v ključavnici, tako da nekako logično sklepam, da so težave v sami ključavnici. V ključavnico sem naprical nekoliko kontakt spreja a se težava še vedno tu in tam pojavi. Sicer ni toliko moteče, bolj me skrbi, da se mi zaradi te težave nekoč avto ne prižge... Zanima me kaj bi poleg ključavince bil vzrok za opisane težave, ter če je vzrok v ključavnici ali se da samo ključavnico tudi popraviti?
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

če avto enkrat vergla, drugič pa ne, je lahko tudi napaka v sami napeljavi. Možno je, da je kje prežrt kabel za napeljavo (masa), sem imel že veliko primerov. je pa treba to stestirat.

l.p.
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Danes sem imel drugačen problem, avto je bil že nekoliko ogret od prejšnje vožnje in je normalno prižgal a je po kakšni sekundi ali dveh ugasnil, podobno kot ne bi bil naštiman štangas. Tudi v drugem poizkusu je naredilo enako. V tetretjem poizkusu sem dodal nekaj gasa in od tistega trenutka naprej je deloval čisto normalno skozi ves dan (več vžigov)... Ridder omenil si da dam stestirat zadevo, a sumim da bo računalnik pokazal karkoli zato me zanima kakšen test si imel v mislih?
Odgovori