Čuden hrup, zadnje levo kolo, clio II ph2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kamal

Re: Čuden hrup, zadnje levo kolo, clio II ph2

Odgovor Napisal/-a kamal »

clio open napisal/-a:Torej - iz zadnjega levega konca je med vožnjo slišati hrup. Frekvenca hrupa je sorazmerna z obrati pnevmatike (oz. je višja, kot bi bil hrup ležaja). Sam hrup se sliši nekako kot žaganje... Ne znam čisto opisat, kot bi gumo (rebrasto) vlekel po nekem robu (plehu). Zanimivo je, da hrup v levih ovinkih popolnoma izgine...

Sem tipal okoli gume, je vse vsaj 4 cm stran in nikjer ne ripsa (na obeh straneh). Avto je sicer spuščen in obut v GY UG7+ zimske pnevmatike. Smrekca profil (kateremu žaganje nekako ustreza). Bi to lahko bil problem zamaknjene zadnje preme? Ker guma je enakomerno obrabljena.
Če ti v levih ovinkih hrup popolnoma izgine potem se osredotoči na levi ležaj. Avto vzdigni in zavrti kolo, če nima nekega upora in odaja zvok potem je ležaj. Lahko pa primerjaš obe strani.
Uporabniški avatar
mm46

Odgovor Napisal/-a mm46 »

Če v levi ovink utihne potem je ležaj na sovoznikovi strani...ležaj bolj tuli na manj obremenjenem kolesu v ovinku
Uporabniški avatar
mm46

Ja sej včasih postaja zelo počasi vedno bolj hrupen, včasih pa kr naenkrat...imam dost izkušenj s tem, ker sem jih na svojem menjaval bl bogosto kot olje :lol:
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

A je kaka razlika v zvoku ko bremzas?
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

mm46 napisal/-a:Če v levi ovink utihne potem je ležaj na sovoznikovi strani...ležaj bolj tuli na manj obremenjenem kolesu v ovinku
Tuli večina po diagonali. Torej ovinek v levo, desno kolo in obratno. Se pa to gleda ko je avto v zraku.
Uporabniški avatar
mm46

Meni je vedno tulu ležaj na manj obremenjenem kolesu, torej v levi ovink na voznikovi strani in obratno :? sem jih pa menjal vsaj 4 zadaj in 2 spredaj
Odgovori