Nejko napisal/-a:Takšnih težav nimam (prevoženih cca 14.000km) ... imam pa težave z cukanjem hladnega vozila. V ponedeljek grem menjat šobe.
Sproči, če boš s šobami kaj rešil.
Jaz sem vozil megana 1.4TCE in je pravtako mrzel cukal.
Enako se je dogajalo pri Cliu 1.2TCE, VW POLO 1.2TSI in mojem Twingu 1.6 16V. Pri Twingu kdaj začne tako močno cukati, da moram stisniti sklopko. Se pa to dogaja prvih 500 metrov, ko motor ni ogret.
ajeto75 napisal/-a:offtopic: Nimam izkušenj s tem motorjem, rad bi le pripomnil, da mi ni všeč, da je Renault umaknil iz proizvodnje Clia 1.4 16V ter Megane 2.0 16V...Nameraval sem kupiti clia 1.4 16V, pa ga ne izdelujejo več...1.2tce pa ne bom kupil, saj ne zaupam novejšim turbo motorjem (izkušnje kolegov z različnimi znamkami). Glede na ta post sem kar vesel, da oče ni kupil novi Megane 1.4tce ampak 1.6 16V. Verjetno bom kupil Corso 1.4 16V, saj mi Clio 1.2tce ne ustreza, 1.2 16 v s pnevmatikami 165/65/R15 tudi ne ...
tale post mi je zanimiv... pa tud sam sm se že zanimu za nakup clia ampak ga nisem uzeu glih zarad tega ker imajo samo 1.2 motorje, edino RS in pa 1.2 s turbotom... daj povejte mi zakaj so ukinl prodajo 1.4 motorjev pri nas?? dejstvo je da ima 1.2 večjo porabo kot pa 1.4! tolk se jim gre za neko zelenje, ampak jest nevidm nobenga zelenja (green serija) pri avtomobilu z veliko porabo...pretežak je in pa niti na avtocesto nemorš jt z njim ker ogrožaš sebe in druge v prometu. zakaj? zato ker do 120 komaj prileze, pri 140kmh pa iz ljubljane do kranja že porabiš polovico tanka...nevem no, to mi je bedarija! al so hotl s tem motorjem prisilt folk da kupuje 1.2Tce in da plačuje za popravila, mogoče zato da bojo večkrat obiskoval bencinske pumpe, al pa da upade zanimanje za clia??
jaz vozim TSI 1.2 z 105KM.
po nekarterih virih naj bi imel ta motor realnih 122KM in 195nm navora ( na valarjih).
Sedaj ima avto 3000 kilometrov prevoženega in lahko povem, da je poraba v mešanem ciklu okoli 5,8 - 6,0 litra na 100km.
AC se vrti okoli 6,5 in mesto isto.
Relacija po omejitvah pa 5,2 do 5,5 litra na 100km.
Čisto povprečje za 3000 km je 5,9lit/100km.
Tko, da bojazen koliko 1.2 motor s turbino popije je larifari...normalne vožnje 6 litrov ima čisto dovolj....
V testu je bil zapis...pri stalnem max. priganjaju+ hirb...se pravi polno skoz...je pil 11 litrov....več ne more....
Daj, povej, kako se kaj obnese ta motor v golfu? Zadnjič sem vozil šestko 1.6 tdi-ja z 90 konji, pa se mi je kar naredil nasmešek, ko sem sedel nazaj v megana (vsaj kar se motorizacije tiče, hehe). Ker tisto je navadna nepremičnina oz. avto za v trgovino. Če v tretji pri 60-70 in treh odraslih osebah avto rabi res lep čas, da se začne kaj dogajat, zame to ni ok mašina.
djordjevic napisal/-a:Daj, povej, kako se kaj obnese ta motor v golfu? Zadnjič sem vozil šestko 1.6 tdi-ja z 90 konji, pa se mi je kar naredil nasmešek, ko sem sedel nazaj v megana (vsaj kar se motorizacije tiče, hehe). Ker tisto je navadna nepremičnina oz. avto za v trgovino. Če v tretji pri 60-70 in treh odraslih osebah avto rabi res lep čas, da se začne kaj dogajat, zame to ni ok mašina.
Baje so 1.6 TDI 90 in 105 tema....
Motorji crkujejo - baje prou ribnejo pri 30-40kkm.
do drugega servisa naj nebi prišel s 1 motorjem....
Res al kaj? Fak. Ne vem sicer, če jim prav ne privoščim malo, ko so vedno tako pljuvali čez renojeve dizle, medtem ko je bil das wagnov itak neuničljiv. Yeah right. Že pri prvih 2.0 tdi so radi pokali bloki motorjev. Koji K se je pa lahko konec koncev pri oni stari 1.9 mašini pokvaril? Razen turbine, če si bil butec.
djordjevic napisal/-a:Res al kaj? Fak. Ne vem sicer, če jim prav ne privoščim malo, ko so vedno tako pljuvali čez renojeve dizle, medtem ko je bil das wagnov itak neuničljiv. Yeah right. Že pri prvih 2.0 tdi so radi pokali bloki motorjev. Koji K se je pa lahko konec koncev pri oni stari 1.9 mašini pokvaril? Razen turbine, če si bil butec.
2.0 tdi so brez okvar odkar so CR motorji noter...privi 2.0 tdi pa so res imeli kupe okvar....še hujš kot bmw....
Tudi mi imamo megana 1.4 Tce in bo letos novembra star 2 leti,sedaj ima nekje 30.000 in je za zdaj vse vredu,se pa pri nas isto sliši tak zvok in ni s tem nič narobe..
ajeto75 napisal/-a:offtopic: Nimam izkušenj s tem motorjem, rad bi le pripomnil, da mi ni všeè, da je Renault umaknil iz proizvodnje Clia 1.4 16V ter Megane 2.0 16V...Nameraval sem kupiti clia 1.4 16V, pa ga ne izdelujejo veè...1.2tce pa ne bom kupil, saj ne zaupam novejšim turbo motorjem (izkušnje kolegov z razliènimi znamkami). Glede na ta post sem kar vesel, da oèe ni kupil novi Megane 1.4tce ampak 1.6 16V. Verjetno bom kupil Corso 1.4 16V, saj mi Clio 1.2tce ne ustreza, 1.2 16 v s pnevmatikami 165/65/R15 tudi ne ...
tale post mi je zanimiv... pa tud sam sm se že zanimu za nakup clia ampak ga nisem uzeu glih zarad tega ker imajo samo 1.2 motorje, edino RS in pa 1.2 s turbotom... daj povejte mi zakaj so ukinl prodajo 1.4 motorjev pri nas?? dejstvo je da ima 1.2 veèjo porabo kot pa 1.4! tolk se jim gre za neko zelenje, ampak jest nevidm nobenga zelenja (green serija) pri avtomobilu z veliko porabo...pretežak je in pa niti na avtocesto nemorš jt z njim ker ogrožaš sebe in druge v prometu. zakaj? zato ker do 120 komaj prileze, pri 140kmh pa iz ljubljane do kranja že porabiš polovico tanka...nevem no, to mi je bedarija! al so hotl s tem motorjem prisilt folk da kupuje 1.2Tce in da plaèuje za popravila, mogoèe zato da bojo veèkrat obiskoval bencinske pumpe, al pa da upade zanimanje za clia??
bobo.89 napisal/-a:tale post mi je zanimiv... pa tud sam sm se že zanimu za nakup clia ampak ga nisem uzeu glih zarad tega ker imajo samo 1.2 motorje, edino RS in pa 1.2 s turbotom... daj povejte mi zakaj so ukinl prodajo 1.4 motorjev pri nas?? dejstvo je da ima 1.2 večjo porabo kot pa 1.4! tolk se jim gre za neko zelenje, ampak jest nevidm nobenga zelenja (green serija) pri avtomobilu z veliko porabo...pretežak je in pa niti na avtocesto nemorš jt z njim ker ogrožaš sebe in druge v prometu. zakaj? zato ker do 120 komaj prileze, pri 140kmh pa iz ljubljane do kranja že porabiš polovico tanka...nevem no, to mi je bedarija! al so hotl s tem motorjem prisilt folk da kupuje 1.2Tce in da plačuje za popravila, mogoče zato da bojo večkrat obiskoval bencinske pumpe, al pa da upade zanimanje za clia??
Ne vem kdo te je nasral, da majo turbo motorji višjo porabo? Jaz mam na Octaviji 1.8T nižjo porabo kakor prej pri Lantri 1.8 16V. Prav tako mislim da 1,2TCe oz. kateregakoli turbo motorja nisi vozil in govoriš samo to, kar ti je folk naložu.
Shooter napisal/-a:Kot bi vozil R.S. meni se je pocasi renault zasral z temi motorji.Nic pametnega ni za kupit 1.2tce ali 1.5dci 90KM (clio) ma ko jih jebe
Moj se v najboljsem primeru pribliza 9 litrom na 100km, tako da ni direktne primerjave je pa res bolj bogo z motorji (z izjemo rs oddelka... Sem stejem tudi 2.0 dci z 164konji)