Pred kratkim sem kupil megana cabrioleta letnik 1997, motor 1.6e. 170000 prevoženih km. na probni vožnji blo vse super, zdaj ko pa se že nekaj časa vozim pa sem opazil da obrati v prostem teku zelo nihajo, tam od 500 pa do 1000 obratov. včasih v križišču ko stisnem sklopko in spustim gas obrati padejo do te mere da avto crkne. menjani naj bi bile obe vžigalni tuljavi se vidi da sta novi, tako da to verjetno ni vzrok. bral sem nekaj o motorčku prostega teka, senzorju vžiga na odmični gredi, vžigalnih kablih itd. kaj mislite vi? kakšen nasvet?
Motorček prostega teka sem očistil, vendar nisem očistil lopute (nimam torksa tako velikega)
lambda sonda ne more biti vzrok ali?? avto pije normalno, nič ne cuka pri pospeševanju.
obe vžigalni tuljavi, vžigalni kabli, svečke, motorček prostega teka, in senzor vžiga bi me stalo nekje 250€ samo nebi rad kupoval tistega kar ni zanič. Prosim za vašo pomoč.
Pa še malo mimo teme: je zadnje ''steklo'' na platneni strehi zavarovano če mam stekla pa svetlobna telesa zavarovana?