Laguna II - madeži olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
gostia
Kraj: Idrija

Laguna II - madeži olja

Odgovor Napisal/-a gostia »

No pa spet nekaj novega na moji Laguni II Grandtour 1.9dCi 88kW l.2005... :mad:

Zadnje čase sem opazil nekaj flekov olja na tleh pred hišo. OK... pogledam in vidim da je motor zelo masten v sprednjem spodnjem delu - torej če odpreš havbo in gledaš motor pred seboj je mastno spredaj - spodaj. Malo sem gledal od kje bi lahko to olje prišlo in ker je bilo malenkostno mastno na cevi od filtra oljnih hlapov do motorja in je ta gumijasta cev bila nataknjena na obeh konceh zelo labavo, sem le-to zamenjal z novo, ki sem jo z res hudo silo nataknil - pobrisal sem oljne madeže in šel na tesno vožnjo - pridem nazaj in zopet vidim oljne lužice na prej opisanem mestu - imam občutek da prihaja iz smeri enega tipala (za tlak?) oziroma od nekje zadaj.

Bom jutri peljal na servis da to zrihtajo. Ima morda kdo kakšno idejo od kje bi to bilo ?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

tudi če si menjal to cev lahko še vedno tam masti, jaz moram od časa do časa brisat , sam če pa imaš tako hitro madež že na tleh potem pa je res možno da od kje drugje pušča, bo potrebno avto v zrak pa pokrov dol
gostia

Danes sem peljal avto na servis kjer so mi sneli plastični pokrov in pregledali od kje naj bi olje puščalo. Ker niso našli ničesar :?: so oprali pokrov in celoten motor s ciljem da se naknadno pokaže solzanje puščanje oziroma mesto problema. Avto naj bi po pranju motorja pustili lavfat kaki 2 uri in se dvakrat peljali na eno krajšo razdaljo. Sledi o novem puščanju ni bilo. Sedaj sem dogovorjen da se kakšen dan ali dva vozim in potem pripeljem nazaj da bodo videli kje in kako. Danes sem že naredil nekaj "HP-jev" s ciljem da obremenim stvari do skrajnosti in da se potem pokaže od kje pride do tega hudiča. Bomo videli jutri ali pojutrišnjem ko peljem nazaj.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

drgač pa jim reč naj nalijejo eno tako plavo tekočino v motor, ta tekočina ne škdo motorju ampak je namenjena prav za take stvari, vliješ noter in po parih sekundah takoj pride ven, kjer teče olje in prav vidiš plavo barvo in veš odkod prihaja olje. če nimaš ki tk dobit, reč naservisu to majo ziher, če pa nimajo pa pejt v kako trgovino pa si uzem tekočino. rade volje bi ti reku kako se točen reče tekočini ampak sem ime ozabi, deluje pa miljon%, osebno stestiro, ko nisem vedel odkod olje teče.
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Avto naj bi po pranju motorja pustili lavfat kaki 2 uri in se dvakrat peljali na eno krajšo razdaljo.
samo, da ne boš dobil kake slike radarja ,kot se rado zgodi, če puščaš avto na servisih :D potem pride kapljanje olja precej drago :D
izkušnje kažejo :)
gostia

Slike radarja...ta bi bla fina ja.

V glavnem - puščalo je pri filtru za olje oziroma za njim na delu kjer je filter za olje privijačen - hladilnik olja oziorma tam kjer so še dodatne cevi nameščene gor. Pravil je da je bil preprosto ta del odvijačen zlosan in so ga zgolj privijačili ter preverili če je OK - po tem naj bi bilo popolnoma suho. Sem se zmenil da jim ga pripeljem še enkrat naslednji teden da vidijo če je res vse 100%.
Odgovori