clio okvara sobe 1.5dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
robi26

Odgovor Napisal/-a robi26 »

slovenc napisal/-a:To pa ne vem, lahko ti na pm pošljem cifro pa vprašaš.
prosim, ja....
denis21

Odgovor Napisal/-a denis21 »

si kej rihto avto že? :) kj novega ?
robi26

poskušal dobit g. Vinderja, pa se ne javi ali pa ima cifro nedosegljivo :( čez vikend pa nisem še nič urejal...
denis21

aja? napiš v google vinder..čist možn da sn ti narobe cifro povedo..pa poglej če je taka k sn ti jo dal
robi26

številka je prava, bom poizkusil še danes, če bo kaj več sreče...
denis21

aha no ok.
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

Meni so tudi na bosch servisu (ki servisira šobe in pumpe za veliko pooblaščenih avtohiš) "določili", da mi odpoveduje pumpa in da so šobe fuč...
Pa sem sam rešu:
1.)Cilindri, svečke, injektorji: Avto je delal na 3 cilindre in svetila je rumena spirala na armaturki
- Med prostim tekom motorja, sem z vsakega injektorja posamič potegnil/odklopil električni kabel. Če je motor pričel ugašati sem kabel takoj nazaj priklopil, ker je to pomenilo, da je ta cilinder delujoč. Ko sem odklopil kabel iz nedelujočega cilindra, motor ni ugašal in je seveda delal ne 3 cilindrih naprej; tako sem lociral kateri cilinder ne dela.
Nato sem motor ugasnil. Posamično sem preveril iskro na grelnih svečkah in videl, da je iskra povsod preskočila, torej je bila smer iskanja napake na injektorju nedelujočega cilindra. Ali je kriva dotrajana šoba, ali morda drobci v gorivu? Sledil je test goriva.
2.)Gorivo:
- v gorivu iz pumpe, nisem našel ne smeti, ne kovinskih delčkov
- v filtru goriva, ki sem ga podrl in tik pod vrhom na fino prerezal tudi ni bilo nobenih kovinskih delcev (vsebino filtra sem previdno prelil v drugo posodo in nato pod njo premikal magnet, pa enako tudi preko samega filtra(ki je bil že na oko kristalno čist)..., ki bi eventuelne kovinske drobce potegnil skupaj in se jih tako lahko opazi; ni jih bilo).
Na podlagi izseldkov iz 1) in 2) točke sem sklenil izvleči injektorje in jih odnesel na servis. Bili so precej sajasti (260000km).
Čez 24h sem jih prevzel in ponovno vgradil v avtomobil enako kot so bili prej (ležišča injektorjev sem temeljito posesal in ščistil z posebnim ključem ravbar-jem, ki ležišče ventila ščisti v nulo ter ves čas sesal ležišče). Vse skupaj sem ponovno priklopil in namestil še novi filter goriva.
Avto je kresnil s prve, minimalno pokadil belo in takoj deloval brezhibno z vsemi 4 cilindri. Rumena lučka - spirala na armaturi je ob zagonu ugasnila. Na testni vožnji je vse potekalo kot mora. Avto se je normalno ogrel, lepo tekel, lepo potegnil, nič kadil, nič tresel, samo peljal je kot mora. Da ste videli moje zadovoljstvo... :smt043
3.Stroški v €:
- 450€
Mehanik, strokovnjak, kateremu zaupam, ker vidim koliko prevozijo avtomobili in tovornjaki, ki jih servisira mi je svetoval, da v mojem primeru ne hitim z menjavo pumpe, ker če bi bila načeta bi takoj odpovedala (max po prevoženih 300km). Njena kilometrina pa je že davno presegla sumljiva območja in zato kaže, da je ena tistih srečnic, ki bo še naprej "kilometralila".
In da bi bil 100% sem po popravilu naročil še original renult diagnosticiranje, ki je izkazalo da avto nima nobenih napak.
Mogoče vam moj primer kakorkoli pomaga.
denis21

hmm zanimivo si tole opisal, sem mel isti problem kot ti samo meni so že najdli opilke vseposod,drugače pa do potoankosti isto delal k teb..pr men je naprimer bil tudi problem ko sem se bolj hitro pelal v hrib naprimer rogla so se mi prižgale vse lučke in avto mi je ugasnil,komaj da mi je nazaj pržgal pol pa šlo brez problema,mislim da je tud to bil že kak znak za pumpo,,kaj mislis? drugače pa fajn tebi da si se rešil večjega stroška ,pa kaj čemo vse ne more lepo delovat hehe
Uporabniški avatar
euro3000

Odgovor Napisal/-a euro3000 »

Ja, ko ti je avto začel cukati pa ti je pričelo pri kontrolnih lučkah utripati so bili opiltki že v sistemu dovoda goriva in mašili šobe.
Pri meni pa je pumpa ok, le šoba se je dotrajala, morda zaradi saj, žvepla in podobno. Luknjice na šobi se zaradi tega lahko načnejo in ko je materijal načet se lahko špica z luknjicami zamaši.
V tvojem primeru pa opiltki zamašijo samo katero od luknjic (vsaka šoba jih ima 4) zato avto cuka... Kako si uspel urediti?
denis21

ajaa ja sj je čist logično ja,je pa zanimivo da po ravnem ni blo problema kuk je biul pa kak večji hrib ga pa zmatral,,ne mi ga še rihtajo za jutri mam obljubljen da bo fertik.komi čakam heh
jernejhorvat

Re: clio okvara sobe 1.5dci

Odgovor Napisal/-a jernejhorvat »

Mene samo nekaj zanima imam Renult Clio 1.5 82 konjev pa 82 tisoč kilometrov . zanima pa me zakaj se mi kadi beli dim iz srediske dize , pa cez avspuh taki dim udari da je kar veselo , pa sem zamenjal bakreno podloško pri dizi uspodi da zrak ne gre cez pa je isto cist po nafti je imela diza cist zapacana . A je to kaj dosti narobe nevem želim vaš konkreten odgovor pa že v naprej se vam zahvaljujem .
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

jernejhorvat napisal/-a:Mene samo nekaj zanima imam Renult Clio 1.5 82 konjev pa 82 tisoč kilometrov . zanima pa me zakaj se mi kadi beli dim iz srediske dize , pa cez avspuh taki dim udari da je kar veselo , pa sem zamenjal bakreno podloško pri dizi uspodi da zrak ne gre cez pa je isto cist po nafti je imela diza cist zapacana . A je to kaj dosti narobe nevem želim vaš konkreten odgovor pa že v naprej se vam zahvaljujem .
Iz druge ali tretje (štiri so namreč) gledano od z. jermena ? Ko si menjal bakreno podložko si spucal sedišče (porajbav) in koliko si zategnil? Šobe si dal kaj stestirat? Bel dim iz izpuha je velikokrat "pitje" antifriza. Ti kaj zmankuje hladilne tekočine?
RenaultSport
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

jernejhorvat napisal/-a:Mene samo nekaj zanima imam Renult Clio 1.5 82 konjev pa 82 tisoč kilometrov . zanima pa me zakaj se mi kadi beli dim iz srediske dize , pa cez avspuh taki dim udari da je kar veselo , pa sem zamenjal bakreno podloško pri dizi uspodi da zrak ne gre cez pa je isto cist po nafti je imela diza cist zapacana . A je to kaj dosti narobe nevem želim vaš konkreten odgovor pa že v naprej se vam zahvaljujem .
Šobe so bile verjetno spodaj sajaste?
Morda si se zadeve lotil na napačnem koncu z predpostavko da je šoba. to da se kadi iz nje, je lahko le posledica, da ni dobro pritrjena, problem pa je v samem motorju. Preveri nivo hladilne tekočine (kot je bilo že rečeno), pa olje spremljaj!

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
jernejhorvat

SPULA: Sem spucal pa je isto dela isto kod prej , zategnil sem tok koliko je bilo , dizo bom dal na servis pa čemo vidjeti kaj bo , drugač pa hladilne tekočine ja recimo za pol nohta zgine upade drugač pa ni krize pa trese ga ful nevem kaj bi bilo .
jernejhorvat

RIDDER: šobe imam čista nove , ko sem jih menjal , nivo hladne tekočine se sem reku opade za noht , olja pa nivo nič ne upada je tok ko mora bit sam avto trese ko prižgem .
Odgovori