Prihodnost dizlov
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Očitno že noben ne zaupa Renaultu, meni osebno se zdi tale "turbo" era zdaj preveč opevana, predvsem zaradi emisij in tega sranja. Je že res, avtomobil vleče, "malo porabi" ampak koliko ljudi dejansko zna turbaka vozit je pa druga stvar. Verjamem, da ni veliko konstrukcijskih napak kar se motorja tiče ampak je stvar posameznika, kako stvar vozi.WarpedOne napisal/-a:Sej na tega cikam - na avto.net se kr tema dela od njih... NOT.
Jaz sem danes sprobal ultra saving mode na avtocesti z mojim 1.4 TCE. Celo pot z Dolenjske pa do Ljubljane sem vozil 100 s tempomatom v 6. prestavi. Obrati so bili nekje na 2700, povprečna poraba pa 6.7 l/100 km (po BC). Problem pa je, da se moraš zavestno prisilit v tako vožnjo in pedal za plin povsem prepustiti tempomatu, sicer avto še prerad prekorači omejitev, poraba pa naraste na 8 l/100 km in več. Potem se pa križaš na črpalki, ko treba tankat
Tako da se strinjam z zgoraj napisanim - če hočeš biti varčen s tem motorjem, se ga moraš naučiti tudi varčno vozit.
Tempomat 100 v 6ti, nevem če pridem čez 5L!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja super zate, jaz se tud ne bi branil take porabe, samo ne dojemaš bistva:
Clio II = 990 kg (podatek iz wikipedie, ne vem točnega podatka za 1.4 16V, ampak je verjetno tam-tam)
Megane III = 1205 kg
Torej Megane je približno 22% težji, kar je ogromen faktor pri porabi. Poleg tega pridejo zraven še manjši faktorji, kot je recimo 10 litrov večja kapaciteta tanka, kotalni upor gum in podobni, ki sami po sebi ne dodajo veliko, kombinirani skupaj pa se že poznajo. Pod črto povedano - če bi tak motor dal v Cliota, bi zagotovo imel manjšo porabo, kot jo imam jaz
Clio II = 990 kg (podatek iz wikipedie, ne vem točnega podatka za 1.4 16V, ampak je verjetno tam-tam)
Megane III = 1205 kg
Torej Megane je približno 22% težji, kar je ogromen faktor pri porabi. Poleg tega pridejo zraven še manjši faktorji, kot je recimo 10 litrov večja kapaciteta tanka, kotalni upor gum in podobni, ki sami po sebi ne dodajo veliko, kombinirani skupaj pa se že poznajo. Pod črto povedano - če bi tak motor dal v Cliota, bi zagotovo imel manjšo porabo, kot jo imam jaz
- R19-racing
- Kraj: koper
Js sm tudi bl za bencinarja..Hmm glede servisov sm delal eno leto na renault koper praksa avtomehanik,pa pride stranka na reden servis pa mi rece moj mehanik poglej ojle u menjalniku pogledem zgleda k novo mi rece ok da kantico odspodaj stoci ven olje in gre po novega zdj nevem cene in z kao unim odpadnim ceprav je bil kot nov ga lepo nesu domov da ko servisira avte nerabi kupovat a zracuna mastno.Pa vidu kake se dogajale u delavnici pa to,Js avta ne bom nikoli peljal na renault serv...moje mnenje
Zanimiv prispevek na to temo. Še bolj zanimiv izvor AdBlue sredstva. 
We are forced to act as if we are free...