Pozdravljeni, vem da malo zamujam z pnevmatikami ampak vseeno..
Torej zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z pnevmatikami dimnezije 195/65/15 in sicer na megane berlinu III..
Zanima me ali avto boljše leži na gumah 205/55/16 ali na 195/65/15?
Na renaultu mi je ob nakupu avta prodajalec dejal, da bi se naj baje pojavljali nekakšni problemi s R15 glede diskov al nekaj takega:)
Da ne odpiram nove teme.Ravnokar sem montiral rabljene zimske gume continentalke na laguno 205 55 16 z 7mm profila.Ljudje, pa to ni mogoče kako držijo te gume. Tako dobre gume še nisem mel.
zizek napisal/-a:Da ne odpiram nove teme.Ravnokar sem montiral rabljene zimske gume continentalke na laguno 205 55 16 z 7mm profila.Ljudje, pa to ni mogoče kako držijo te gume. Tako dobre gume še nisem mel.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
schik napisal/-a:Pri berlinu ni problem razen pri močnejših motorjih. Komot daš 15 col. Coupeji imajo pa večje zavore in 15 col ne gre gor.
Kako je sedaj s tem? Imam Megana 3 coupe in ob nakupu mi je prodajalec v salonu rekel, da gor ne morem dat 15 colskih felten, ker so diski preveliki. Vendar v homologaciji pa povsem jasno piše, da so dovoljene tudi 195/65 R15. Zakaj bi bile dovoljene, če pa ne gredo gor zaradi diskov?
Sicer avto verjetno res češko zgleda s takimi feltnami in gumami, ampak pozimi ekonomski vidik le prevlada pred kozmetičnim - dobiš skoraj 4 15'' gume za ceno ene 17''
Jap, te imam tud in ja, to je druga opcija, če 15-ke res ne gredo gor. Sicer za to zimo in upam da še naslednjo sem še dober, ker sem se zmenil, da sem dobil poleg avta še 17'' zimske gume. Ampak ker se avtohiše tako nerade izprsijo, ko je treba nekaj tako zraven dat, sem dobil bolj za en drek gume, tako da predvidevam da prav za dolgo verjetno ne bojo...
lukeatluke napisal/-a:Samo ena dimenzija je bila original v meganih od 99-2002, pišem za 1.4 16v in 1.6 16v, dimenzija pa je 185/60 r15, imam pa naknadno še 195/50 r16...
ni res 1.4 16v ma 175 65 14, 185 55 15...1.6 16v ma pa 185 60 15