Same herebluerunner napisal/-a:ali ima že kdo izkušnje z tem vmesnikom-jaz bi poizkusil ampak èe je kdo to že delal..
Chip tuning 1.9 dci 120
Sm poslal mejl, me zanima odgovor.
Evo, dobil sem sledeče odgovore na sledeča vprašanja:
> Hello!
> I saw your product RaceChip / RaceChip Pro. I wonder how they fit in my
> new
> Clio III dci FAP 55kW/75hp 180Nm, and what score after reaching
> Accommodation?
> I want a written / visual / video to ensure that everything can be done.
> What
> about car warranty? The car is new.
>
> thanks for the reply
>
> G.
Dear Sir,
many thanks for your request.
You can calculate with more power of 20%. We have pictures which we send
you in the order and then you can see how you can install it..
With other questions we are available to you with pleasure. Please don't
delete the old messages, just becuase we can answer you faster then.
kind regards
Berkant Ersal
Trainee
I want pictures before ordering, because I want to make sure.
I want to have written information, in case your product warranty.
Give me a picture of the package / product is intended for my car and manual installation "scan" to check if it is possible and how to mount in my car. Make me this information, the easier I decided to buy your product. I do not know where in the car, this mounted.
I want to know where this is installed in my car before I order.
kind regards
G.
Dear Sir,
Inb attachement you will find an picture from the same engine and marked
plug, you have a warranty from 2 years on the cable and the chip.
kind regards
Berkant Ersal
Trainee
PS: kako tle sliko prlepit?, nism še slik lepu na ta forum....
[/img]http://www.shrani.si/f/3/f8/4fLUcpXI/re ... i-.jpg[img]
Evo, dobil sem sledeče odgovore na sledeča vprašanja:
> Hello!
> I saw your product RaceChip / RaceChip Pro. I wonder how they fit in my
> new
> Clio III dci FAP 55kW/75hp 180Nm, and what score after reaching
> Accommodation?
> I want a written / visual / video to ensure that everything can be done.
> What
> about car warranty? The car is new.
>
> thanks for the reply
>
> G.
Dear Sir,
You can calculate with more power of 20%. We have pictures which we send
you in the order and then you can see how you can install it..
kind regards
Berkant Ersal
Trainee
I want pictures before ordering, because I want to make sure.
I want to have written information, in case your product warranty.
Give me a picture of the package / product is intended for my car and manual installation "scan" to check if it is possible and how to mount in my car. Make me this information, the easier I decided to buy your product. I do not know where in the car, this mounted.
I want to know where this is installed in my car before I order.
kind regards
G.
Dear Sir,
Inb attachement you will find an picture from the same engine and marked
plug, you have a warranty from 2 years on the cable and the chip.
kind regards
Berkant Ersal
Trainee
PS: kako tle sliko prlepit?, nism še slik lepu na ta forum....
[/img]http://www.shrani.si/f/3/f8/4fLUcpXI/re ... i-.jpg[img]
-
bluerunner
Zastopstvo v Sloveniji, včeri se pogovarju po telefonu:
http://www.avto-kobrachip.com/home.html
tolk za info.
http://www.avto-kobrachip.com/home.html
tolk za info.
-
bluerunner
-
bluerunner
In je pristal. Sicer pa, mi je vseeno, ali to imam ali ne, jaz kot kupec sem "kralj" po domače rečeno in se naj on meni prilagaja, naj me prepriča. Da je to res to, kar obljubljajo.
Imajo vse moje podatke "Nemčija" in naročilo je speljano, vendar plačano ni. Kar pomeni, da, dokler jaz ne plačam čipa, le tega ne dobim, sem pa 100% kupec po 100% uspešno opravljeni testni vožnji v vseh pogojih vožnje.
Mislm da je to najboljša možna "pat" varianta, da stestiram, jaz sem zainteresiram in oni, da to prodajo.
Če pa kje obstaja kateri drugi "neučakan" kandidat, pa lahko to komot prej kupi, mogoče je kej za čakat ker nimajo glih za vsak avto na zalogi..., da ne boste mene čakal, ker jaz bom to testno opravil "dogovorjeno" jan 2011, pač, ko registriram avto.
tko.
Glede RaceChip Pro tuninga....
Klical sem ga včeraj skorej 0:00 uri tko da smo mel mal zaspano debato vendar koristno.
zatrdil mi je:
RaceChip Pro nudi:
-custom nastavitev na katerih vrtljajih se dejansko avto začne obnašat po programu RaceChip Pro tuningu
-neki je omenjal max. vrtljaje - zakaj..sem pa pozabil....
-ko si v križišču "čakaš na zeleno" avto deluje po programu matične plate torej tako kot brez RaceChip Pro, ki pospešuješ dosežeš nastavitev vrtljaje (glej prvo alinejo) se vklopi RaceChip Pro. Za razliko od čip tuningih k ti delajo custom program avto potem konstantno laufa po novi mapi, tale RaceChip Pro pa samo ko dosežeš tiste nastavljene vrtljaje..
-za liter manjšo porabo goriva....me resnično zanima, že od malih nog sem mel občutek, da se bom vozil na hlape
-idealen za najšibkejše dizle, ker največ proftiraš...
-ni turbo luknje
-....
-..itd...skratka, sem reku, tole je pa treba stestirat in je pristal
-se bom še kej spomnu...
kaj pa imaš ti za en motor?dci napisal/-a:, jzt sm se zmenu, da bom kupil, èe bom zadovoljen. Ubistvu pa me naj on preprièa s testno na mojem avtu.
In je pristal. Sicer pa, mi je vseeno, ali to imam ali ne, jaz kot kupec sem "kralj" po domaèe reèeno in se naj on meni prilagaja, naj me preprièa. Da je to res to, kar obljubljajo.
Imajo vse moje podatke "Nemèija" in naroèilo je speljano, vendar plaèano ni. Kar pomeni, da, dokler jaz ne plaèam èipa, le tega ne dobim, sem pa 100% kupec po 100% uspešno opravljeni testni vožnji v vseh pogojih vožnje.
Mislm da je to najboljša možna "pat" varianta, da stestiram, jaz sem zainteresiram in oni, da to prodajo.
Èe pa kje obstaja kateri drugi "neuèakan" kandidat, pa lahko to komot prej kupi, mogoèe je kej za èakat ker nimajo glih za vsak avto na zalogi..., da ne boste mene èakal, ker jaz bom to testno opravil "dogovorjeno" jan 2011, paè, ko registriram avto.
tko.
Glede RaceChip Pro tuninga....
Klical sem ga vèeraj skorej 0:00 uri tko da smo mel mal zaspano debato vendar koristno.
zatrdil mi je:
RaceChip Pro nudi:
-custom nastavitev na katerih vrtljajih se dejansko avto zaène obnašat po programu RaceChip Pro tuningu
-neki je omenjal max. vrtljaje - zakaj..sem pa pozabil....
-ko si v križišèu "èakaš na zeleno" avto deluje po programu matiène plate torej tako kot brez RaceChip Pro, ki pospešuješ dosežeš nastavitev vrtljaje (glej prvo alinejo) se vklopi RaceChip Pro. Za razliko od èip tuningih k ti delajo custom program avto potem konstantno laufa po novi mapi, tale RaceChip Pro pa samo ko dosežeš tiste nastavljene vrtljaje..
-za liter manjšo porabo goriva....me resnièno zanima, že od malih nog sem mel obèutek, da se bom vozil na hlape![]()
![]()
-idealen za najšibkejše dizle, ker najveè proftiraš...
-ni turbo luknje
-....
-..itd...skratka, sem reku, tole je pa treba stestirat in je pristal
-se bom še kej spomnu...
-
bluerunner
držmo pesti! 
sm se spomnu kaj mi je še povedal;
RaceChip Pro dvigne tlak common rail sistema. Pumpa se bolj vrti
na enmu forumu prebral:
Sem lani za probat nabavil zadevo pri teh http://www.racechip.de/index.php in zaenkrat še deluje, samo sem malo ''priprl'', ker zaradi večje moči ni več prestavljalo tako udobno kot prej - je avtomatik. Pri kolegu z ročnim menjalnikom, ki je tudi nabavil, dela v redu - bi dejal, da je avto za eno prestavo močnejši.
Iskreno povedano, zadeva se po montaži kar dobro občuti, samo če bi za njo moral plačati, kot ponujajo pri nas nekateri podobne zadeve (od 400 pa skoraj do 1000), bi bil najbrž zelo razočaran. Teh 129€ pa nekako lažje preboliš, če že ni kakšnega hudega učinka. Pa še sam si lahko zmontiraš.
Še glede porabe, moj porabi približno enako, kot pred montažo škatlice, pri kolegu z ročnim menjalnikom je poraba cca 0,5 litra manjša.
LP
še web:
http://forum.bmwslo.com/showthread.php? ... ne&page=12
sm se spomnu kaj mi je še povedal;
RaceChip Pro dvigne tlak common rail sistema. Pumpa se bolj vrti
na enmu forumu prebral:
Sem lani za probat nabavil zadevo pri teh http://www.racechip.de/index.php in zaenkrat še deluje, samo sem malo ''priprl'', ker zaradi večje moči ni več prestavljalo tako udobno kot prej - je avtomatik. Pri kolegu z ročnim menjalnikom, ki je tudi nabavil, dela v redu - bi dejal, da je avto za eno prestavo močnejši.
Iskreno povedano, zadeva se po montaži kar dobro občuti, samo če bi za njo moral plačati, kot ponujajo pri nas nekateri podobne zadeve (od 400 pa skoraj do 1000), bi bil najbrž zelo razočaran. Teh 129€ pa nekako lažje preboliš, če že ni kakšnega hudega učinka. Pa še sam si lahko zmontiraš.
Še glede porabe, moj porabi približno enako, kot pred montažo škatlice, pri kolegu z ročnim menjalnikom je poraba cca 0,5 litra manjša.
LP
še web:
http://forum.bmwslo.com/showthread.php? ... ne&page=12
- BrokenSpoke
Scenic I 2003 102 KM-200 Nm imam že 5 let nadgrajen (brez čipa) na cca 125-130 KM in bojda 245 Nm pri RSR z 10 minutno pomočjo laptopa in drugačnih parametrov. Za takrat novoletnih na lepe oči slabih 300 € (70.000 SIT). Avto je imel tedaj 70k km, sedaj 179k km.
Mojster me je takrat tudi povedal, da ima moj avto že Service Pack 1 (popravek) v parametrih računalnika (avto je zadnji Scenic I 75 kW). Od takrat pije kak deci manj pri umirjenem mehkem načinu vožnje, lepše zvezno vleče v srednjih obratih in hitreje doseže končno hitrost. S sklopko ni težav, saj mi na RSR ni želel dati več navora, ker se sicer uniči. Opažam pa, da je pred tem v peti prestavi dovolil največ 13 l nafte, sedaj pa dobrih 16 pri pedal-to-the metal, če lahko verjamo sicer zelo natančnemu potovalnemu računalniku.
Moje mnenje je, da je to poseg za nekoga, ki ve kaj hoče, razume razliko med dizlom in bencinarjem in ima med ušesoma kaj več kot le žičko, ki ju drži skupaj. Sploh Scenic I ima slabšo lego in dodatna teža dizla v primerjavi z bencincem in dodatna moč spredaj samo poslabšata položaj, kateremu ni prilagojen stabilizator, vzmeti in amortizerji. Sedaj sem mu po dobrih 7 letih na slabih 180k km zamenjal vse diske, pakne, zavorno tekočino, premnika in pa ga predvsem nadgradil s tršimi Monroe Reflex plinsko-oljnimi amortizerji, ki resnično izboljšajo lego, saj je manj prečnega nagibanja in nihanja. Pri 155k km sem moral zamenjati en nosilec motorja, ampak so se na uradnem servisu "potrudili" in sami brez vprašanja zamenjali vse tri.
Vseemo mislim, da je to igranje z ognjem in je potrebno biti pameten. Navsezadnje "pametujemo" več tisoč inženirjem vseh vrst z dolgoletnimi izkušnjami. Saj tudi sklopka, nosilci motorja in elementi podvozja niso prilagojeni 20 in več procentnim povečanjem moči, zato pač je treba biti previden. Moj avto je relacijski in zelo redko kdaj se peljem z njim samo kak kilometer. Občudujem "genijalce", ki imajo dizla za samo mestne vožnje ali kratke relacije. Poleg spodaj naštetega jih pozimi še 10 min več zebe v rit v avtu, da ne omenjamo škode na motorju. Raje imam 4 leta starega dizla z 200.000 km kot s 40.000 km, sploh če je bil prvi redno vzdrževanj z dobrimi materjali pri pravih mehanikih, saj je avto navajen delati in je bil večinoma topel motor.
Sam ga vozim tako, kot naj bi se se traktor v resnici peljal. S stalnimi obrati, ne prenizkimi in brez toriranja, razen občasno na kratko, da ga prediham. Kdor si kupi dizla za tiščanje, se mora malo zamisliti nad seboj, saj ni nobenega užitka. Zaradi trše sklopke, močnejšega menjalnika, težjega sprednjega konca avta dizel ni avto za uživanje v norenju (sploh pri današnjih kaznih in usranih policajih, ki te čakajo pri tabli), ampak za udobno vožnjo na relacijo. Torej, TA-TA-TA-TA na 2.000 do 3.000 obratov, roka pa na kolenu sopotnice ali na telefonu dandanes.
Mojster me je takrat tudi povedal, da ima moj avto že Service Pack 1 (popravek) v parametrih računalnika (avto je zadnji Scenic I 75 kW). Od takrat pije kak deci manj pri umirjenem mehkem načinu vožnje, lepše zvezno vleče v srednjih obratih in hitreje doseže končno hitrost. S sklopko ni težav, saj mi na RSR ni želel dati več navora, ker se sicer uniči. Opažam pa, da je pred tem v peti prestavi dovolil največ 13 l nafte, sedaj pa dobrih 16 pri pedal-to-the metal, če lahko verjamo sicer zelo natančnemu potovalnemu računalniku.
Moje mnenje je, da je to poseg za nekoga, ki ve kaj hoče, razume razliko med dizlom in bencinarjem in ima med ušesoma kaj več kot le žičko, ki ju drži skupaj. Sploh Scenic I ima slabšo lego in dodatna teža dizla v primerjavi z bencincem in dodatna moč spredaj samo poslabšata položaj, kateremu ni prilagojen stabilizator, vzmeti in amortizerji. Sedaj sem mu po dobrih 7 letih na slabih 180k km zamenjal vse diske, pakne, zavorno tekočino, premnika in pa ga predvsem nadgradil s tršimi Monroe Reflex plinsko-oljnimi amortizerji, ki resnično izboljšajo lego, saj je manj prečnega nagibanja in nihanja. Pri 155k km sem moral zamenjati en nosilec motorja, ampak so se na uradnem servisu "potrudili" in sami brez vprašanja zamenjali vse tri.
Vseemo mislim, da je to igranje z ognjem in je potrebno biti pameten. Navsezadnje "pametujemo" več tisoč inženirjem vseh vrst z dolgoletnimi izkušnjami. Saj tudi sklopka, nosilci motorja in elementi podvozja niso prilagojeni 20 in več procentnim povečanjem moči, zato pač je treba biti previden. Moj avto je relacijski in zelo redko kdaj se peljem z njim samo kak kilometer. Občudujem "genijalce", ki imajo dizla za samo mestne vožnje ali kratke relacije. Poleg spodaj naštetega jih pozimi še 10 min več zebe v rit v avtu, da ne omenjamo škode na motorju. Raje imam 4 leta starega dizla z 200.000 km kot s 40.000 km, sploh če je bil prvi redno vzdrževanj z dobrimi materjali pri pravih mehanikih, saj je avto navajen delati in je bil večinoma topel motor.
Sam ga vozim tako, kot naj bi se se traktor v resnici peljal. S stalnimi obrati, ne prenizkimi in brez toriranja, razen občasno na kratko, da ga prediham. Kdor si kupi dizla za tiščanje, se mora malo zamisliti nad seboj, saj ni nobenega užitka. Zaradi trše sklopke, močnejšega menjalnika, težjega sprednjega konca avta dizel ni avto za uživanje v norenju (sploh pri današnjih kaznih in usranih policajih, ki te čakajo pri tabli), ampak za udobno vožnjo na relacijo. Torej, TA-TA-TA-TA na 2.000 do 3.000 obratov, roka pa na kolenu sopotnice ali na telefonu dandanes.
Doli teče - gori neče! 

al pa to