Clio 1.8 16V l.94 - se tanou 16v (Prodan)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz bi jih tudi navadno špricnu in tudi v belo. Pomoje najboljša kombinacija.
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

A kdo kej ve a na "ajznkit" prime prašna barva, ker če prime pol tut razne udrtine niso problem?
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Kakšn pa je to "ajznkit"? Problem je temperatura, ker prašno barvanje je potem v peči na najmanj 160-180°C! Večina jih pa peče na več kot 200°C.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

nightmare napisal/-a:...
Aja Schkorc ali imaš ti na svojih sredinske pokrovčke ali si zadevo rešil kako drugače?
Kakšni sredinski pokrovčki, to je sam balast :D... to so racing felgulje in jih ni potrebno šmekati :).

Ne nimam pokrovčkov in niti nisem opazil, da bi kaj "manjkalo", meni zgleda čist ql:

Slika

Kar se pa distančnikov tiče, pa jih na teh na zgornji fotki ne rabim, ker je v redu ET. 15" pa še sploh nisem poskusil dati na avto :oops: .

Sicer nisem ekspert iz strojništva, ampak mislim da z distančniki ne bi smelo biti problemov (seveda dokler ne boš v projekt distančniki na kakršen koli način vpletal cromata :D, ker drugače obstaja velika verjetnost, da se boš vozil s kolesi na narobni strani :lol:). Šalo na stran :).
Na naših "dirkalnih" avtih vozimo navadne distančnike nekje od 20-30mm večinoma s stojnimi vijaki. Po kar precej grobo prevoženih ovinkih (z dirkalnimi gumami) še ni bilo problemov (tok-tok).

Distančniki tipa B? To misliš "adapterje", s katerimi potem dvakrat vijačiš vse skupaj? Meni ta sistem ni všeč in ga ne bi uporabljal. Več kot je vijakov, večja je možnost kakšne napake. Zame no-go.
Naj pa še kak strojnik pove mnenje.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Navaden kit nastane bulast in potem imaš dodatno delo in sranje s feltnami, preverjeno na mojih,mogoče pa le obstaja malo bolj obstojen temp. kit.
Če imaš že enkrat "huda" platišča ne premišljuj in daj "mokro" barvati, samo moje mnenje.

Glede strojniških tem, dejansko bi moral obremenit povezavo pesto-distaničnik-platišče in potem po moje izračunati def. materiala, vsak bučman ve da ga tukaj najbolj pokasira diskančnik. Je pa res, več vijakov ko je, manjša obremenitev je na en vijak....kakšne sile pa nastajajo dejansko tukaj pa ne vem.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

No Schkorc to sem teu slišat, da tudi na slalomih vozite z dokaj debelimi distančniki in je vse ql. Potem bo tudi pri meni. 8)

Stojne vijake misliš, da jenavojna palica v pestu in nato matica,drži?
Kje pa se tole dobi? Kar garnitura in pa cena ker pri nas sem že iskal pa ni bilo. :?

Primož hvala za razlago.

No sem pa danes videl srebrne Speedlinke 2012 16col na na seniku al espejsu in zgledajo obupno. :lol:
Šou do tipa, da bi jih odkupu pa ni biu preveč za. :oops:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Mater schorc, tole sliko tvojga Clio-ta dej pa kar dol rajš, ker ko bo dal nightmare jih na svojga sploh ne bo zanimiv. Edin če ga prebarva na srebrno...laka itak počas zmanjkuje :lol:

Za stojne sem ti reku, v IK Sport-u je blo 56€ za 16 vijakov in 16 matic :wink:

Drugač pa če se odločiš, ti lahko zrihtam peskanje in prašno barvanje za simbolično ceno, če vzameš v zakup da ti ni problem čakat 1 mesec za oboje skp :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

nightmare napisal/-a:...
Stojne vijake misliš, da jenavojna palica v pestu in nato matica,drži?
Kje pa se tole dobi? Kar garnitura in pa cena ker pri nas sem že iskal pa ni bilo. :?
...
Ja to mislim. Meni pride to prav, ker menjujem distančnike in platišča, pa da nimam potem 100 različnih vijakov, drugače je pa vseeno, če je vijak. Pa pri meni malo čudno zgleda, ker tiste dolge navojne palice štrlijo iz platišč :).

Ceno sem že pozabil, sem pa stojne vijake kupil v A3Mu :oops:, ker se je zelo mudilo :) (mislim da je bilo cca 20€ za 8kom). Matice sem pa ravno zadnjič kupil pri kolegu, ki ima vulkanizerstvo in je bila cena 1,56€/kom (A3M je bil dražji :D, drugje pa nisem spraševal).

kmetek napisal/-a:...

Drugač pa če se odločiš, ti lahko zrihtam peskanje in prašno barvanje za simbolično ceno, če vzameš v zakup da ti ni problem čakat 1 mesec za oboje skp :roll:
Kdaj lahko pripeljem platišča :D? Aja, to je (spet) samo za ventilarje :lol:.

Drugače pa ni straha, da platišča ne bi zgledala na nightovem Cliu, edino mala so 8) :D.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
nightmare

Za ventilarja je tale cola več kot dovol. 8) :P
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

O stojnih, torej da se samo navojna "palica" privije v pesto in je skoz tam, pol pa kolo zategneš gor z matico, tko k majo japonci že original (Honda, Hyundai,...).

Schorc, nima veze kakšen avto maš, za prjatle se da marsikej zrihtat :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Če daješ feltne gor pa dol 2x na let pol je brez veze, če jih pa menjavaš non stop pol ti pa mal bol prou pride ;)
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
nightmare

Ma tu se mi gre bol zaradi same dolžine vijaka, ki bo pri 25mm distančniku res že kar dolg in pa kot je napisal schkorc je dosti bol praktično ker z različnimi feltnami pridejo različno debeli distančniki in je lažje in ceneje imeti stojne kot pa za vsako debelino svoj set vijakov.
Uporabniški avatar
nightmare

No gume so dol in pokazalo se je, da sta dve platišči zviti. :?

Kdo kvalitetno ravna? In koliko je sploh cena tega?

Hvala
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Drmo napisal/-a:Kakšn pa je to "ajznkit"? Problem je temperatura, ker prašno barvanje je potem v peči na najmanj 160-180°C! Večina jih pa peče na več kot 200°C.
To je baje en železov kit, aja pol sploh ni problem da prašno barvanje ne bi prijel na kit,ampak bi kit odstopu zarad temepereture?
Slika
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Točno tako.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori