MEGANE_Voda na sovoznikovi strani???

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
77kuco

MEGANE_Voda na sovoznikovi strani???

Odgovor Napisal/-a 77kuco »

Fantje, lepo prosim za pomoč.
Danes, ko sem se vrnil z morja sem opazil da mi na sovoznikovi strani (verjetno nekje pod predalom) teče voda. A ima kdo kakšne izkušnje s tem? Domnevam, da je nekaj v povezavi s klimo. Gre za Megane 1.5 dci letnik 2005. Vode je precej (na tepihu, pod njim in celo v predalu na dnu avta).
Hvala vnaprej za kakršnokoli pomoč.
Uporabniški avatar
Patrik
Kraj: Miklavž pri Mb

Odgovor Napisal/-a Patrik »

imel enak problem in znanec. oddušek se ti je zamašil, kamor se izteka kondenz od klime. odstrani predal na armaturki pri sovozniku da boš lažje prišel do klimafiltra ki je na sredinski konzoli in pod njim je oddušek. jaz sem imel čisto zaštofanega. ko smo spucali je blo spet vse normalno.
Slika
77kuco

Odgovor Napisal/-a 77kuco »

Hvala za odgovor. Kako pa se predal da ven?
Uporabniški avatar
Patrik

odšraufat ga je potrebno. poišči kje so vijaki. to sem pa že žal pozabo,kje se točno nahajajo :?
Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Včeraj rešil ta problem. Najlažje bo če pelješ nekam na dvigalo oz. če maš jašek. Pod avtom odstraniš alu zaščito od izpuha in na koncu odduška odbiješ zamašek, ki se zapira. Tako delajo tudi na servisu. In problem bo rešen permanentno. Je bilo pa tudi veliko napisanega na forumu o tem. Tako da mislim da ti ni treba znotraj nič podirat.
Uporabniški avatar
Patrik

Cefizelj tudi z notranje strani gre
Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ti verjamem da gre, samo če ne odtrgaš tistega zamaška na koncu odduška se bo težava slej ko prej ponovila :wink:
makonja

Odgovor Napisal/-a makonja »

zdajle sem pravkar potegnil ven sovoznikov predal in filter potniškega prostora prostora. spucal sem tisti prostorček kjer je filter, bil je poln listja in ostale umazanije. zanima me ali je to dovolj ali moram spucati še kakšen del. prosil bi za čim hitrejši odgovor da lahko avto zaprem.

hvala v naprej, mak
makonja

znorel bom, tole še vedno teče ven. zgleda da nisem ta pravo stvar spucal. če ima kdo kakšen nasvet,.... PROSIM :)

lp,m
makonja

Slika
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Filter sem vzel ven in spucal kaj je bilo noter, tam spodaj pa se skriva ta oddušek. Le kako naj pridem do njega? :)

lp,m
Odgovori