Laguna 2 1,9 dci čudno pospeševanje
ko ti začne sklopka spodrsovati pri speljevanju je že skor prepozno.. vidu sm že mazdo 323 ki ni šla skor nikol več kt 120 ker ji je takrat spodrsnila sklopka do take hitrosti pa normalno delala, tko da pomoje je glih tu problemdunstar napisal/-a:Se strinjam, je logièno. A vseeno mislim da bi morala sklopka, katera drsi smrdeti pri tem spodrsovanju in tej hitrosti, moralo bi se opaziti tudi pri speljevanju v klanec ali pospeševanju v klanec...kakorkoli, še kje bi se moralo poznati (drugaèe lepo zagrabi, brez tresenja in na sredini hoda pedala sklopke).Ne zdi se mi normalno da bi sklopka zaèela spodrsovati iz danes na jutri...tako hitro crkne samo elektronika, ne pa mehanika.
Nekdo je enkrat na forumu napisal: Z laguno moraš delati kot z žensko nežno in divje. Ker nisem žensk nikoli razumel (in jih tudi ne poskušam), je menjava zavornega olja čisto možna zadeva. No kakorkoli po menjavi sem stvar testiral, en teden na različnih temperaturah. Avto lepo vleče spodrsovanja sklopke pa več ni. Očitno je bilo nekaj z zavornim oljem (hvala, Scenic II). No, ogljeni filter sem pravtako menjal in avto sem posesal, kdo bi vedel...Lahko da je bilo to Laguni všeč. Hvala vsem za pomoč!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Zdravo, jest imam tudi težave povezane s to temo, vendar ne takih
simptomov.
Gre za R Laguna 04, 1.9dci, 88kw, cca 70.000km
Namreč, ko nežno pospešujem, mi včasih nekoliko cukne - komaj opazno.
To se zgodi pri 1800 do 2300 obratih v tretji prestavi, mislim pa da se je
tudi v drugi že zgodilo.
Kaj bi lahko bilo narobe? filter za nafto? pretok zraka? elektronika(vbrizg)?...
simptomov.
tudi v drugi že zgodilo.
Kaj bi lahko bilo narobe? filter za nafto? pretok zraka? elektronika(vbrizg)?...
Elfer forever
pozdravljeni!bhocewar napisal/-a:Zdravo, jest imam tudi težave povezane s to temo, vendar ne takih
simptomov.
tudi v drugi že zgodilo.
tud jaz imam podoben primer, samo da se meni to dogaja v prvi prestavi in pri obratih od 1800 do 2200, napak se pojavi občasno, pri hladnem ali toplem motorju...nevem od česa naj bi bilo to...zadne čase se mi pa dogaja, ko peljem na avtocesti in počasi, konstantno pospešujem, da avto na vsake toliko za delček sekunde izgubi moč in jo nato spet pridobi nazaj, to se dogaja v razponu obratov med 2000 in 2500...
mi zna kdo razložit kaj naj bi to bilo? avto je Laguna letnik 2002, 1.9dci, 88kw, prevoženo 163.000km
ko avto zahodim mi normalno kadi...ni nekega močnega dima, kot je bil pri počenem interkulerju ko je spustil zaveso=)
hvala!
Lp
podobni sintomi, rešitev: čiščenje EGR ventila, od takrat ni več tegabhocewar napisal/-a:Zdravo, jest imam tudi težave povezane s to temo, vendar ne takih
simptomov.
tudi v drugi že zgodilo.
Glede na to, da se podobni situacije pojavljajo tudi na moji laguni l.2003(230k km) bi se strinjal s prebranimi posti, ki navajajo, da je napaka v nabiranju zraka v hidravlični napeljavi.dunstar napisal/-a:Drugače gre avto brez problema, v nižjih prestavah je vse ok. To se dogaja ko ga na "pas mater" pohodim na avtocesti (ob popeševaju). Nobena lučka ne sveti in do 4 prestave vleče ko zmešan, ko pa dam v 5 in ga pohodim pa kot bi spodrsovala. od 2600 obratov nabira obrate brez posebnega efekta, pri 3000 pa kot bi sklopka spustila in avto potegne. Pred enim tednom so mi zamenjali vzmet (na pedalu) na sklopki, ker se je utrgala...mogoče kej povezano s tem. V nižjih prestavah in ob speljevanju v breg pa ni opaziti da bi sklopka spodrsovala.
Je pa res da me ene dva-tri dni grabi panika, potem pa na enkrat vse težave s sklopko, kot so prišle tudi odidejo.
Lep pozdrav Marjan
Re:
Po nekaj letih se spet oglašam... Zgornji problem sem nekaj let ignoriral, ker ni bil preveč pogost in moteč.bhocewar napisal/-a:Zdravo, jest imam tudi težave povezane s to temo, vendar ne takih
simptomov.
tudi v drugi že zgodilo.
Zadnje pol leta pa se je zadeva stopnjevala in zadnji mesec je bil avto že zelo moteče vozit.
Pomanjkanje moči v vseh obratih, konstantno cukanje (kot da ti nekdo tapka bremzo med vožnjo)...tako da mi je
dosadilo in se lotil problema. Že nekaj let sem opažal mastno cev od turbine do intercoolerja, ki je rahlo puščala kjer je
na cev naparjen senzor (nekje na sredini te cevi), sedaj pa sem ugotovil da mi je cev počila na ovinku pri turbini.
Zadevo sem začasno saniral z duct tape-om in vezicami, šel na testno vožnjo in...VOILA! avto vleče tko kot mora, normalna moč, brez cukanja...
je pa zdej drug problem (ki ne vem če je bil prej, oziroma ga niti nisem opazil, ker avto furam večino pod 2000 obrati.
In sicer, ko zahodim (med močnejšim pospeševanjem ali samo toriranje gasa na mestu) tam nekje nad 2500 obrati avto močno zakadi, kot lokomotiva črn dim (sajast).
Kaj bi bilo treba še poservisirat?...
EGR ventil je bil že parkrat čiščen in ga bom spet v kratkem
Puščanje intercoolerja ???
injektorji???
Še najverjetneje pa obnova turbine, glede na to da mi je pri počeni cevi kar nekaj olja nametalo po mašini, čeprav spet ne toliko, ker porabe olja nisem opazil.
Mogoče še kaj drugega?
Rad bi se zadeve lotil sistematično in analitično, ker ne mislim zamenjat delov kateri niso del problema (to pogosto opažam da radi delajo naservisih)
Elfer forever
Re: Re:
Najprej preverit sesalne cevi in počeno tudi zamenjat.bhocewar napisal/-a:Po nekaj letih se spet oglašam... Zgornji problem sem nekaj let ignoriral, ker ni bil preveč pogost in moteč.bhocewar napisal/-a:Zdravo, jest imam tudi težave povezane s to temo, vendar ne takih
simptomov.
tudi v drugi že zgodilo.
Zadnje pol leta pa se je zadeva stopnjevala in zadnji mesec je bil avto že zelo moteče vozit.
Pomanjkanje moči v vseh obratih, konstantno cukanje (kot da ti nekdo tapka bremzo med vožnjo)...tako da mi je
dosadilo in se lotil problema. Že nekaj let sem opažal mastno cev od turbine do intercoolerja, ki je rahlo puščala kjer je
na cev naparjen senzor (nekje na sredini te cevi), sedaj pa sem ugotovil da mi je cev počila na ovinku pri turbini.
Zadevo sem začasno saniral z duct tape-om in vezicami, šel na testno vožnjo in...VOILA! avto vleče tko kot mora, normalna moč, brez cukanja...
je pa zdej drug problem (ki ne vem če je bil prej, oziroma ga niti nisem opazil, ker avto furam večino pod 2000 obrati.
In sicer, ko zahodim (med močnejšim pospeševanjem ali samo toriranje gasa na mestu) tam nekje nad 2500 obrati avto močno zakadi, kot lokomotiva črn dim (sajast).
Kaj bi bilo treba še poservisirat?...
EGR ventil je bil že parkrat čiščen in ga bom spet v kratkem
Puščanje intercoolerja ???
injektorji???
Še najverjetneje pa obnova turbine, glede na to da mi je pri počeni cevi kar nekaj olja nametalo po mašini, čeprav spet ne toliko, ker porabe olja nisem opazil.
Mogoče še kaj drugega?
Rad bi se zadeve lotil sistematično in analitično, ker ne mislim zamenjat delov kateri niso del problema (to pogosto opažam da radi delajo naservisih)
RenaultSport
Re: Re:
Problem se je rešil sam od sebe. Očitno je je pri počeni cevi vleklo olje iz turbine, ko pa sem cev saniral, pa je to oljebhocewar napisal/-a:
šlo v izgorevanje. Po parih furah se je očitno cev spucala in sedaj več ne kadi bolj kot normalno.
Elfer forever