Segrevanje zavor
Segrevanje zavor
Pozdravljeni vsi!
Zadnje čase opažam nesimetričnost pri segrevanju prednjih zavornih diskov.
Pa gremo od začetka. Gre za Clio II dCi Extreme. Pri pranju avtomobila, sem večkrat opazil, da iz prednjega levega kolesa priteče ogromno črne vode, ko sperem disk in ploščice, v primerjavi z desnim kolesom je to vsaj 3-krat več. Raziskujem dalje, recimo, da grem na daljšo turo (npr. 100 km). Ko se ustavim, preverim obe kolesi in pazi hec... levo kolo kar "žari", je kar videti in od daleč občutiti kako se od kolesa dviga toplota, medtem ko je desno kolo ravno toliko toplo, da povišano temperaturo občutiš od zelo blizu oz. z dotikom.
Naj še dodam, da pri počasnem zaviranju naprimer pred semaforjem, se prvi ploščici na levem kolesu nekak kar zalimata na disk in ko speljem se čuti majhen pok, (kakor da bi avto stal na dežju in diski zarjavijo, takrat pride do takšnega poka, le da je ta na semaforju v bolj blagi obliki). Pojavlja se še, da ko avto leze v recimo po dvorišču je slišati kot da bi ploščici skoz grabili, to pri velikih hitrostih verjetno povzroča tolikšno segrevanje.
Sicer pri zaviranju avta ne vleče v katero koli stran. Zavorne ploščice so bile menjane pred 20k km.
Zanima me, če je to normalno, ker se namreč bojim, da mi pobira tako ploščice kot disk. Možnost pa je verjetno tudi, da kaj zagori, glede na temperature, ki so tako visoke, da je slišati kar pokanje od diskov, ko se le ti ohlajajo na mestu.
Na servisu še nisem bil, saj imam namen proti koncu marca iti na redni servis.
Hvala za nasvete.
Zadnje čase opažam nesimetričnost pri segrevanju prednjih zavornih diskov.
Pa gremo od začetka. Gre za Clio II dCi Extreme. Pri pranju avtomobila, sem večkrat opazil, da iz prednjega levega kolesa priteče ogromno črne vode, ko sperem disk in ploščice, v primerjavi z desnim kolesom je to vsaj 3-krat več. Raziskujem dalje, recimo, da grem na daljšo turo (npr. 100 km). Ko se ustavim, preverim obe kolesi in pazi hec... levo kolo kar "žari", je kar videti in od daleč občutiti kako se od kolesa dviga toplota, medtem ko je desno kolo ravno toliko toplo, da povišano temperaturo občutiš od zelo blizu oz. z dotikom.
Naj še dodam, da pri počasnem zaviranju naprimer pred semaforjem, se prvi ploščici na levem kolesu nekak kar zalimata na disk in ko speljem se čuti majhen pok, (kakor da bi avto stal na dežju in diski zarjavijo, takrat pride do takšnega poka, le da je ta na semaforju v bolj blagi obliki). Pojavlja se še, da ko avto leze v recimo po dvorišču je slišati kot da bi ploščici skoz grabili, to pri velikih hitrostih verjetno povzroča tolikšno segrevanje.
Sicer pri zaviranju avta ne vleče v katero koli stran. Zavorne ploščice so bile menjane pred 20k km.
Zanima me, če je to normalno, ker se namreč bojim, da mi pobira tako ploščice kot disk. Možnost pa je verjetno tudi, da kaj zagori, glede na temperature, ki so tako visoke, da je slišati kar pokanje od diskov, ko se le ti ohlajajo na mestu.
Na servisu še nisem bil, saj imam namen proti koncu marca iti na redni servis.
Hvala za nasvete.
Si bom malo sposodil temo, mam podoben problem, s to razliko, da mi desno kolo precej hitro blokira, medtem ko levo normalno zavira, kot bi bila vsa sila samo na desnem kolesu. Je pa avto brez ABS-a.
Zadnjič v snegu sem čist mal pipnu pedal, desno kolo zablokiralo, avto počez in poka
Pred tem pa ko sem zjutraj štartal, sem se komaj ustavil ko sem prišel do prvega križišča, kot bi bil brez servota
Kaj bi lahko bilo narobe?
Zadnjič v snegu sem čist mal pipnu pedal, desno kolo zablokiralo, avto počez in poka
Pred tem pa ko sem zjutraj štartal, sem se komaj ustavil ko sem prišel do prvega križišča, kot bi bil brez servota
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Desno spredaj al zadaj?kmetek napisal/-a:Si bom malo sposodil temo, mam podoben problem, s to razliko, da mi desno kolo precej hitro blokira, medtem ko levo normalno zavira, kot bi bila vsa sila samo na desnem kolesu. Je pa avto brez ABS-a.
Zadnjič v snegu sem čist mal pipnu pedal, desno kolo zablokiralo, avto počez in poka![]()
Pred tem pa ko sem zjutraj štartal, sem se komaj ustavil ko sem prišel do prvega križišča, kot bi bil brez servota![]()
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
zavore
En viličasti 14-ko rabiš,13-ko (vse eno kako),kladivo,šmirgov papir,vazelin in pol ure časa.Tebi blokirata puši na čeljustih.Bat bolj po retko,da bi štekal
Ta napaka se bo še dostim pripetila še posebej sedaj spomladi.
Ta napaka se bo še dostim pripetila še posebej sedaj spomladi.
Isto se je meni zgodilo na twingu, le da je šlo za sprednje desno kolo. Vzrok za bremzanje je bilo zaštekano vodilo zaradi umazanije in rje. Včeraj sem šel do POTOKARJA po garnituro gumic za čeljust, 1 komplet 15€. Kupil sem 2 kompleta in zamenjal vse vitalne dele, kot tudi bremz tekočino. Sem pa ogorčen nad serviserjem, ki je menjal pakne in diske pred 10K km in ni podmazal ali pregledal vodil čeljusti. Potreboval sem ključ 14 za cevko odvit, 19 za kolo in 18 za dva šraufa ki držita čeljust.
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!