Feltne so 17", marca pridejo 18" in moram se strinjat da bi najbolj do izraža prišle kakšne 19-ke:) in tudi meni te feltne, ki so avtu niso najbolj všeč.
Glede na to, da sem prej vozil R19 je razlika sedaj seveda nepopisna tako da prvih par tednov verjetno ne morem dati neke objektive ocene o vsem kar se dogaja v avtomobilu, v njegovi okolici in z njim samim, ker bi bilo vse preveč subjektivno.
Povem lahko le, da je avto raketa glede za svoje kilograme. 300Nm začne vlečt tem nekje pri 2500 obratih in zvezno pospešuje do konca, to se dogaja tudi v 5. in 6. prestavi (po avtocesti fural 120 v 6 pri 2000 obratih in stisnil plin, vleče ko pr...

Neverjetno po zabija v sedeže pri samem pospeševevanju.
Verjetno tistih 400Nm lima bolj kot pri meni, ker vem kakšni so občutki v očetovem scenicu 1,9dCi (ima enak navor kot moja laguna), vendar moj bencinar vleče konstantno do konca, dizel pa preneha kar hitro.
Poleg vseh cukrčkov v opremi (carminat dvd3, bose, bluetooth, tempomat, regulator, samozatemnitveno ogledalo, prostoročno opravljanje, biksenon, memory sedežev, gretje, elektronsko nastavljenje, itd... ) bi pa izpostavil štirikolesni volan. Območje, kjer prevozim večino poti, je precej vijugasto in po izkušnjah vam lahko povem, da lahko brez skrbi vozim hitro, natančno, stabilno, avto v ovinkih leži kot dirkalnik:)
Ko sem ga peljal s salona je bc kazal porabo 9 litrov, po malo več kot 200km poti proti domi (sama avtocesta), mi je potem doma kazal 7,8l, sedaj pa se poraba giblje nekje okoli 8,5l (podeželska vožnja ala 90km/h). Ko pa mu stisneš plin do konca pa pije tudi po 35 - 40 litrov v tistem momentu:)
lp