Če ne trokira, potem odmisli svečke, becinski filter je pa dobro menjati že iz gole preventive.
Pomojem ti nagaja loputa za gas, imel sem podobne težave s službenim meganom, vsakič ko si hotel speljati si moral nabiti gas do 3-4k RPM, če ne je avto crknil...vzrok je bila loputa za gas, na servisu so jo temeljito spucali in nastavili, potem je avto delal super.
Ugašanje motorja po vžigu (1.6 16v)
Crkavanje po vžigu
Meni je srkovalo po vžigu.
Sedaj so mi menjali senzor odmične gredi in senzor na vstrajniku in spustili nov program (izjava serviserja).
AVTO DELA !!
Sedaj so mi menjali senzor odmične gredi in senzor na vstrajniku in spustili nov program (izjava serviserja).
AVTO DELA !!
www.oskodovanec.si (medsebojna pomoč oškodovancev)
Megani 1.6 16V (vsaj tisti s k4m motorjem) nimajo bencinskega filtra. V MANN katalogu sicer pod rezervnimi deli obstaja (verjetno možnost naknadne vgradnje), a fizično ga na avtu ni. Ima pa nekakšno sito pred črpalko v rezervarju in to sito zaustavlja vso umazanijo, ki jo pumpa potegne med delovanjem.oorosh napisal/-a:becinski filter je pa dobro menjati že iz gole preventive.
Glede na to, da je avto star 4 leta in če nisi še menjal vžigalnih tuljav, obstaja možnost, da je napaka tukaj. Ko ti avto crkne, ali je občutek kot da nima dovolj moči in bi moral dodat več gasa?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line