Laguna 06 131KM,klima in obrati?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bluerunner

Laguna 06 131KM,klima in obrati?

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Pozdravljeni!

Imam Laguno 06 letnik.Na splošno sem zelo zadovoljen z porabo in z samo vožjo saj je res udobna. 8)
Problem je sledeči-med vožnjo se mi vsake toliko časa,navadno ko je avto vroč,ampak ne vedno, obrati dvignejo in trenutna poraba se zviša za cca. 3 litre na km.Ko stojim na mestu, so obrati na 1000 naj pa bi bili okrog 920. To avto navadno dela kakšnih 5, 10 km potem pa pade na normalno. Ko sem na mestu izgleda kot bi imel visok prosti tek motorja.

Opazil sem tudi razliko v tem kako močno avto vleče, vendar ne nujno ko so obrati zvišani. Zdi se kot da bi imel enkrat 130KM naenkrat pa kot 150KM? ':roll:'

Drug problem je z klimo. Ko sem avto kupil, se je klima normalno vklapljala. Čez nekaj časa pa sem opazil, da se vklaplja vedno pozneje in pozneje zdaj pa celo nič več. Kje bi bil vzrok?

Hvala za vse odgovore :wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Glede prvega vprašanja gre verjetno(vsaj kolkior jaz poznam zadevo) za izgorevanje saj v filtru trdih delcev.
Tvoj avto ima namreč filter trdih delcev, ki se mora na določen čes regenerirati-očistiti, to pa naredi tako, da elektronika poveča vbrizg goriva in to odvečno gorivo izgori v filtru skupaj s trdimi delci.

Za ostali dve vprašanji pa nimam nobene pametne razlage
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite koliko plina je v inštalaciji klime. V koliko ga je premalo se vam kompresor ne bo vklopil.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

ko temp. pade pod določeno temp. klima ne dela .. zdj odvisno od auta ..ampk čim pade pod 0.. klima nedela..

LP
Uporabniški avatar
Foe
Kraj: Kotlje

Odgovor Napisal/-a Foe »

Jaz sem imel tak problem s klimo.
Ko sem prižgal avto je 1x delala drugič spet ne ...
Na koncu sem pa akumulator menjal :) pa dela spet normalno ... morda imaš slab akumulator. Sliši se čudno ampak pri men je blo to.
Slika
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

Andyr26 napisal/-a:Glede prvega vprašanja gre verjetno(vsaj kolkior jaz poznam zadevo) za izgorevanje saj v filtru trdih delcev.
2x
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

če maš dizla maš FAP filter oziroma filter sajastih delcev, s tem da se to ne dogaja tako pogosto kot ti tu opisujes da se ti pojavlja problem, jaz mam na mojem sedaj 116K km pa še se ni to zgodlo dabi mi se filter regeneriro, s tem da je ko se to dela poseben rezim voznje ne vem tocno kaksna more biti hitrost in kolko casa, če maš pa bencinarja pa tega filtra nimaš, sam nisi napisal al maš bencin al dizl al plin
klima lahko je brez plina
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Men se je tud to zdej skor vsak tedn enkrat nardi... Ponavad, k pridem iz Celja v LJ.
Slika
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Glede regeneracije filtra je tako, da je pogostost odvisna od tipa vožnje, naj bi se pa regeneriral vsakih 1000 do 1500km (tako piše v navodilih).
Je pa res, da tega skoraj ne opaziš, saj je edino kar opaziš trenutna poraba, ki se zviša za kakšne 3 litre in to traja kakšnih 5 min (avto normalno pelje in pospešuje ter nobena lučka ne sveti), tako da se ti je filter mgoče že regeneriral ampak tega nisi opazil(SINKO).

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Odgovori