Imam renault clio 2 letnik 98 in mi je sedaj pred kratkim začel nagajat vžig avtomobila.Zamenjal sem akumulator pa vseeno mi včasih noče vžgati. Avto noče niti verglati nič od njega...ko pa ga pretaknem s kabli pa vžge potem...zanima me kaj bi to lahko bilo...hvala za odgovor...
Štarter je verjetno treba pogledat! Če pa sprazne akumulator maš pa enga porabnika električnega toka skoz vkloplenega! Senzor vžiga nima veze če njemu niti vergla nena!
kak enega porabnika skoz vkloplenga???sj ko avto ugasnem se vse izklopi...ne da bi vedel da kej še gori...kolk pa je kej popravilo če je štarter zanič?
Daj štarter obnovit, te pride vilk cenej kot pa da bi novga šu kupit. Ko buš že vse narazn mel pa dobr prebrusi kontakte med kabli in maticami. Ponavad se kr dost zelenga volka nabere čez leta.
Čisst odvisn. Jst sm meu en štarter v rezervi in sm mu nesel okvarjenega. Ne spomnim pa se koliko je pršlo popravilo. Če nisi vešč v teh zadevah je bolje da prepustiš delo nekomu ko je to že delal.
ja sam še neki sm pozabil omenit...zanimivo je to da ko avto noče vžgati gre ura v armaturi na nulo in radio se resetira ter avto sploh ne vergla...daje take znake kot da je akumulator slab ampak ne more bit k sem novga dal not!