Clio 1.8 16V l.94 - se tanou 16v (Prodan)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

nightmare napisal/-a:Firestone pa so menda zelo občutljive na temperaturo asvalta in pa menda jih zelo hitro radira.
Kolega X-Hair s FAVDL foruma jih je nataknil na svojega Golfa 2 GTI 16v in če jih njemu ne pobira praktično nič bolj kot Michelin Pilot Primacy (vse v dimenziji 195 50 15) potem to zihr ni problem :) Sicer če te zanima kaj več na temo teh gum (in tudi ostalih v tej dimenziji) se lahko obrneš na njega... malo pogooglaj ga boš zihr najdu.
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Joj nism na tem forumu pa tud nebi se prijavljal zaradi enih samih gum.Bi ga mogoče tel ti povprašat kako je zadovoljen(suho,mokro) in pa koliko km je že naredil z njimi oziroma je če jih je že menjal.

Hvala
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

nightmare napisal/-a:R1R jih sploh ni v moji dimenziji,Yokohama parade tud nimajo na gume-direkt kje drugje bi jih dobiu pa tud ne vem sploh pa ne za kak pametn denar,če kdo kaj ve lahko sporoči.Firestone pa so menda zelo občutljive na temperaturo asvalta in pa menda jih zelo hitro radira.
Jest sm ti dal sam primer dobrih gum. Pač dobre gume stanejo. Lahko še pogledaš za Falken Azenis sport. Še ena huda guma.
Drgač pa mislm da bi ble Michelin Pilot Exalto PE2 tud dobre. Drži ko hudič. Je pa spet cena...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
ktomass

nightmare napisal/-a:Joj nism na tem forumu pa tud nebi se prijavljal zaradi enih samih gum.Bi ga mogoče tel ti povprašat kako je zadovoljen(suho,mokro) in pa koliko km je že naredil z njimi oziroma je če jih je že menjal.

Hvala
Citiram iz njegovega posta:
"Firestone Firehawk SZ90"micro".
Slabih 2000 km smo pa že nardil in vsakič pozitivno presenečen. Najprej, da vemo o čem se pogovarjamo, dam en video od prejšnje gume Michelin Pilot Exalto PE2, ki se en par še vedno trudi upirat na zadnji osi avtomobila. Primerjava z lansko gumo Verdestein Sportrack 3.

http://www.youtube.com/watch?v=DI5aWeCaDQQ

Tukaj sem bil razočaran že pred montažo. Kot kaže sedaj vem kako se ta drek od roba kaže v vožnji. Guma pa vsekakor brutalna v suhem, 2x brutalna v dežju. Skozi ovinek ob neravnini je avto šel v vse smeri in se to čuti na volanu. Mene osebno dokler nisem probal nove Firehawk to ni motilo. Tako pač je, sej ni važno, samo da lima ke po cest v vseh razmerah. "Dobra" športna guma. Zakaj med narekovaji napišem v nadaljevanju.

Trenuta Firehawk je pa uf uf uf. Skozi ovinek so lahko rahle neravnince, 3 različne zvrsti asfalta, enostavno gume ne reagira ama popolnoma NIČ. Avto se tudi ne vozi v vse smeri ampak samo vertikalno. Res športni občutek in trenutno imam čisto drug avto s to "micro"zadevo. Edina skrbi v naši kotlini ob tej gumi je, al jih bo več kot 10.000km al ne. V dežju jo še nisem sprobal, ampak vem da bo posekala Limchlein, ki je zadaj. Namreč, bolj je gladko bolj pride v ospredje SZ90 ter bolj začne Exalto PE2 šepat. Probal v nedeljo ob morju na res res gladkem asfaltu in sem imel samo delo z ritjo. Spredaj res suvereno. Če sem se vozil pa na levo, je pa itak brezveze, sem zadriftal ko norc. Ima pa SZ90 neko čudno lastnost. Treba je dodati ogromno volana. Se vozim prve kilometre in sam, kaj da fak je to zdej za en šrot. A bomo ko na Titaniku? Daš volan nič, pa še mal, pa še mal in pol se nekaj zgodi. Exalto PE2 je bla dosti bolj odzivna. Res da so bili prvi kilometri, ampak sem bil malo razočaran glede tega ( je vsaj zdržalo montažo, he he) Pridem v Zalo malo hitreje in kr nekej. Se peljem normalno naprej in pred Kalcami me fascinira. Ni važno al je 50 al pa 150, daš tolk volana in je isto. UUHUUU Se je pa začela počasi nekaj dogajat v odzivnosti.

SZ90 ima še tole kar Exalto PE2 ni imel, če ne še kaj več. Zato sem dal v narekovaje besedo dobra. Bo treba pisat na Michelin, kaj mislijo s temi robovi. Sej človek razume, da so verjetno mislili na udobje. Ampak pri isti hitrosti je sedaj s SZ90 vse bolj preprosto."

in še:
"Obraba je minimalna in po dosedanjih podatkih enaka Limchelinu"

http://www.youtube.com/watch?v=tJ3yIqZ-kIY

Firestone ga na gladki podlagi ČIST owna. . Ni važno mokro, suho, ko pride res gladek asfalt je Limchelin za v smeti. Pa da se ne bo tako grozno slišal, bom rekel, da pride do ogromnih razlik . Na eno gladko flikco v Zali, guma NE reagira . Čist brezveze"...

Trenutno je prevozil z njimi cca 5000km.
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Če na avtu niso vse 4 gume enake, je čisto brezveze brati takšne "teste". O sami legi avta pri takšni kombinaciji nima smisla komentirati ničesar.

Za izbiro gum moraš najprej vedet za kaj jih boš rabil in potem si pri posameznih znamkah izbereš modele, ki te zahteve izpolnjujejo. Šele potem začni brati teste, predvsem tuje; pri nas ni nič uporabnega.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

dve stari pa dve novi gumi. Valda bo nova guma bol drzala ko pa stara. Skoda k ni napisu kok dejansko sta stari michelinki zadaj. Ne vem no, sam se mi zdi da je tale ''primerjalni'' test mal mim. Glede toyo proxes 4 bom pa tko reku, kolega jih ma na avtu in je zlo zadovolen, sam mene mal skrbi k so celoletne. T1P pa so kr uredu vsaj kokr sm jih meu moznost sprobat. Vem pa da bojo moje naslednje gume michelin exalto.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

samo toyo proxes 4 ne dobiš v 195/45-16 ali pač
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

Godward napisal/-a:samo toyo proxes 4 ne dobiš v 195/45-16 ali pač
Dobiš ja.

Sam se najbol nagibam k yokohami s.drive.Firestone ne poznam oziroma sm prvič slišal za njih pred kakšnim mesecom,toyo pa mi vse delujejo preveč mehke.
Jero kako misliš ,da je proxes 4 celoletna?Kje si to prebrau?
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

http://www.toyojapan.com/new_tires/prox ... oxes_4.pdf

tu so tud dimenzije in tvoje ni not
Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Mam jest to dimezijo proxesov na avtu tko da ni nobenega strahu da ne obstaja.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare

No pa še en dokaz da so.
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

BeaM_X ti maš Proxes4? Pa bi zaupou kako se ti zdijo? :D
Uporabniški avatar
ktomass

jero_13 napisal/-a:dve stari pa dve novi gumi. Valda bo nova guma bol drzala ko pa stara. Skoda k ni napisu kok dejansko sta stari michelinki zadaj. Ne vem no, sam se mi zdi da je tale ''primerjalni'' test mal mim. Glede toyo proxes 4 bom pa tko reku, kolega jih ma na avtu in je zlo zadovolen, sam mene mal skrbi k so celoletne. T1P pa so kr uredu vsaj kokr sm jih meu moznost sprobat. Vem pa da bojo moje naslednje gume michelin exalto.
Sami deplasirani komentarji; kako se avto obnaša če ima različne gume ipd... sploh ni bil to point njegovega posta; itak je bilo vse skupaj izvzeto iz konteksta pa vseeno za neko informacijo iz prve roke kako se guma obnaša je vsekakor dobrodošlo, posebej za tiste, ki ga poznamo in vemo kaj in kako je z njegovimi občutki v avtu (in hitrostjo seveda)..

Za pojasnila mogoče samo to, da je bil Michelin na zadnji osi star 3 mesece (odvozil je z njimi na zadnji osi cca 12.000km) zato o kakšni stari gumi ni bilo govora...

Glede gum na splošno pa zapišem samo par stvari. Tisti, ki s(m)o imeli možnost kdaj sodelovat pri testih gum in preizkusit več različnih znamk in modelov gum na istem avtu, lahko zelo natančno opišej(m)o razlike med posameznimi znamkami/modeli... Ne bom sicer pisal na dolgo in široko, lahko pa povem za Michelin Pilot Exalto, da sem X-Hairu že preden jih je kupil povedal, da je guma v prehodu iz tekalne površine v bok dokaj mehka in posledično na avtu daje nekoliko plavajoč in gucajoč občutek (posebej na neravninah v ovinku); enake lastnosti veljajo načeloma za vse michelinove cestne gume... Firestone SZ90 je ravno v tem prehodu bistveno bolj toga in odzivna (struktura karkase je podobna kot bridgestone 050A); izgubi pa nekaj natančnosti zaradi dokaj odprtega profila in mehke zmesi; Zato je v prvih stopinjah volanskega hoda mogoče občutek da ne odziva najbolje, pa vendar je zelo konstantna pri svojih reakcijah... Toyo Proxes 4 je do neke mere zelo lepo vodljiva guma in ima na suhem zelo široko mejo zdrsa; ampak ko enkrat prideš na suhem čez to mejo, je pa občutek tak, kot da bi gumo hotelo zlomit v boku in se avto prevrne čez rob (enako je bilo tudi z modelom T1R)... poleg tega je na mokrem Proxses 4 v primerjavi s konkurenco nekonstanten v oprijemu, oz je limit zelo ozek... in ko enkrat zdrsne rabi precej dlje kot konkurenca, da se spet umiri... Skratka... veliko je različnih gum in v lastnostih so si med seboj zelo različne... zato pa se delajo testi in tisti, ki znajo brat med teste vsebinsko (in ne zgolj z ocenami), si bodo tudi na podlagi teh testov znali izbrati gumo z lastnostmi, ki posamezniku najbolj pašejo... drugi bodo pa še naprej razlagali, kako je tisto kar imajo oni gor itak da oh in sploh najboljše (četudi menjajo gume na svojem avtu samo na 3 ali 4 leta in so izbrali čangšlag gume s Kitajske)...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem mel na svojem Toyo PXT1-R in sem bil z njimi zadovoljen. Edino po mokrem se ni preveč za špilat z njo ker nima dezena po sredini in rada zaplava. Sedaj imam Dunlop SP SPORT 01 in lahko rečem da po mokrem so boljše, po suhem pa bistveno slabše od Toyo.
Naslednja moja izbira bojo Yokohama S-drive. Po sredini ma dva dezna za dež in za po suhem je dobra. Pa še profil mi je lep. ;) Za po suhem je pa Yokohama Parada še boljša samo 195/45-16 ne obstaja.
Če te zanima Yokohama S-drive pride 80€ in z gumo ne boš razočaran.
Toyo PXT1-R pa 69€. Za po suhem super, malo treba pa merkat po mokrem.
Uporabniški avatar
nightmare

Se tud jst nagibam k s.drive ja.No bomo še vidl,mam čas za razmišlat dokler ne bo potrebno nataknt gor zimskih gum ker moje majo za čez zimo mal premal profila že.Yokohamo lahko ti zrihtaš?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jep lahko. Ko boš rabil, javi.
Odgovori