Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Barva vozila?

Monaco blue (williams)
139
66%
Sport oranžna (focus st)
71
34%

Skupaj glasov: 210

Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

ahja fantje :lol: Sami problemi (Dr.s bom takoj odpisal) ... vcere sm dal skupej menjalnik in lej ga zlomka. Cisto majhna razpoka :lol: Spet vse podret... sibam nest ohisje zavarit... dons zjutrej je bil menjalnik fertik.

Mitja, sem le prakticiral idejo =) navaril sem na sprednjo precko mosta L profil debeline 4mm in 4x4. Na sredini naredil nekaksno "pristajalno" ploscad za dvigalko, tako da se bo avto dvigal kar na mostu 8)

Razdrl sm tudi starter, podmazal puse, potisni mehanizem... Krtacke ocistil, pravtako rotor in zdej ima da se vrti :) Alternator caka na nov regler. TO je pa tudi vse kar se tice motorja.

Pocas se bo zacel delat na avtu avtu :P
Uporabniški avatar
Ziiga

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Zakaj potrebujes vse ojacane roke in popravljene zvare na mostu?
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Sej ne rabi, ampak ma vseeno. :lol:
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Da ga bo lahko brez skrbi vozu na mrtvo :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
nightmare

Ne,resno me zanima cemu potreba po vsem tem.Glede na to kolk casa ma izpit dvomm ,da bi znal izkoristit ze originalno podvozje.Da ne bo pomote nadgradnjo na williamsovo zelo podpiran,ne vidim pa smisla po unicevanju vse te robe,ki jo je dobil z popolnoma brezveznim ojacevanjem.Edin,ce bo redni gost slalomov in ostalih avtomobilisticnih dirk.
Uporabniški avatar
Ziiga

Eni pa mate res prevec cajta za premlevat stvari. In kaj ima veze kolk cajta mam izpit. Sicer najbol je to k temu recs unicevanje "robe". Kaj pa sm s tem unicu ce smem vedt? To d bom mogu konije predelat bom tut unicu ceu sistem? In ja, ce bo po srec se bom tut avtoslalomov udelezu.
In navsezadne je v to vlozen moj dnar in res nevem zkaj me ze skor pross nej vse pustim original
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

nightmare napisal/-a:Ne,resno me zanima cemu potreba po vsem tem.Glede na to kolk casa ma izpit dvomm ,da bi znal izkoristit ze originalno podvozje.Da ne bo pomote nadgradnjo na williamsovo zelo podpiran,ne vidim pa smisla po unicevanju vse te robe,ki jo je dobil z popolnoma brezveznim ojacevanjem.Edin,ce bo redni gost slalomov in ostalih avtomobilisticnih dirk.
Ker ma voljo, zeljo in cas...
Uporabniški avatar
nightmare

Se enkrat,nimam nic proti nadgradnji in nism teu,da to vprasanje vzames tako kot si ga.Me je le zanimalo zakaj potreba po vsem tem in ker sm videl ,da z prejsnjim vprasanjem nism bil dosti jasen sem ga postavil se enkrat v malo bol direktni obliki.Glede tega kolko casa mas izpit je blo pa misljeno le to,da ne vem,ce bos ravno opazu vso to razliko in jo znal izkoristit glede na iskusnje,ki jih imas.Ne pravim ,da jazt bi ali bi jih znal.
Drugace pa ja,na roke in most ,ki so skoraj ze bol redki kot zlato mi je res popolnoma nesmiselno in unicevalno varit neko zelezje,da bo bol ''trdno'' vse skupaj.

Pa ne vzet tega tko napadalno. :)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Se po eni strani malo strinjam z nightmare-om, pa nobenga ne napadam, samo v razmislek... Tale avto je v osnovi sportna razlicica Clio-ta ne? Torej so pri konstruriranju vecino delov mislili na to da bo avto vozen za to kar je namenjen, sportno :wink: Tako da pomoje je ze v osnovi cist zadost togo narejen. Tako da ko samo dovaris en L profil na roke, se ne pomeni da bo lega s tem boljsa, razen ce si nisi v kaksnem naprednem programu naredu celo shemo podvozja in pol z dolocenimi ojacitvami poizkusal kako se spreminja delovanje podvozja :roll: Vijake bos tud ojacal?

Ce pa bos obcutil to razliko, vsaka cast, malo je takih :wink: Ce pa delas to iz svojega uzitka, ker se ti to dopade, pa imas vso mojo podporo :wink: Samo vseeno dvomim da bos izkoristil to dodatno ojacitev, verjetno ze originala nisi kaj dostikrat. Ce si, se enkrat vsaka cast :wink:

Ko bo pa avto spet fertik pa prlet v nase konce :D

@nightmare, ga mors zastopit, ma nov varilni aparat, pa ga more sprobat :P
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
nightmare

Nism mislu nobenga sprovucirat s tem vprasanjem,pac me je le zanimalo zakaj je potreba po vsem tem.Nek je omenjal da so mel take ojacitve v rallyu,sam dvomm da bo sam uporabljal ta avto v iste namene,ce pa potem uredu,podpiram.
Se enkrat,bilo je le vprasanje in nic drugega.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

kmetek napisal/-a: Tako da ko samo dovaris en L profil na roke, se ne pomeni da bo lega s tem boljsa, razen ce si nisi v kaksnem naprednem programu naredu celo shemo podvozja in pol z dolocenimi ojacitvami poizkusal kako se spreminja delovanje podvozja
Ce me spomin ne vara, je tale nacin ojacanja rok enak tistemu iz grupe N, tko da ja je ziher blo preverjeno ce deluje.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Ja svaka cast za projekt.
Sam zej ce bos v plocnik prletu je se dost vec sans da bo najebu tud most ne samo roka.
Jest skozi svoje oci vidim tele dodatne ojacitve kot samo dodatno tezo.
Bos povedu kako se kej obnesejo polivretanske puse, menda prov neprijetno civkajo, pa seveda imajo tudi obcutno krajso dobo. V sportu se jih na par dirk menja oz me zanima kako se obnesejo na civilnem avtomobilu.
Slika
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

Svaka Cast 8)
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Vsekakor je bolje predimenzionirati, kot poddimenzionirati... Koliko je pa to potrebno, je pa stvar posameznika.
Slika
Odgovori