Renault Megane RS 230 F1 Team R26
- Primož Five
- Kraj: Logatec
ta primerjava je brezvezna to je prvo...ce je tale primerjava letela na top gear danes (4 del) in tiste posrane pol sekunde...imam raje focusa kot pa megana (trackday avto), se pa marsikdo strinja da ima renault boljso fwd tehnologijo k ford, sej je pokazu Jeremy kako vijuga volan pri focusu ko pohodis gas...and so on ne da se mi vec
sem za primerjavo novega megana in focusa rs...
sem za primerjavo novega megana in focusa rs...
Pic*e!!! Ste imeli 1x priloznost spoznati kako se pelje R26 R in povem vam, da pojma nimate. Instruktor na sovozniskem sedezu pomeni vec kot pa 1000KM pod pokrovom motorja in sele po tej izkusnji vem, da vemo nekateri malo oz. nekateri nic. Ze ClioRS je prekleto odziven avto, pri R26 R je to se izboljsano. Obcutka se ne da opist, se je potrebno zapeljati.
Vsekakor sem v 20min. (2x10) dobil toliko informacij, da sem uspel v drugem delu zadeve spravit na dirkalisce popolnoma drugace. Hocem povedat, da sem imel neverjetno sreco, da sem po prvem delu uspel obdelati vecino informacij, se "ohladit" in v drugem delu s popolnoma drugacnim pristopom odpeljati par krogov kot se spodobi. Rezerve je se in vem kje/kako lahko se izboljsam voznjo skozi zavoje. Veliko bolje tudi dojemam koncept in zmogljivosti taksnega avtomobila.
Vsekakor verjamem, da je kar tezko stlacit Focusa in Megana v isti razred in ju medsebojno primerjati; mogoce samo po zunanjosti za ostalo pa sem ze v dvomih koliko je smiselno.
Vsekakor sem v 20min. (2x10) dobil toliko informacij, da sem uspel v drugem delu zadeve spravit na dirkalisce popolnoma drugace. Hocem povedat, da sem imel neverjetno sreco, da sem po prvem delu uspel obdelati vecino informacij, se "ohladit" in v drugem delu s popolnoma drugacnim pristopom odpeljati par krogov kot se spodobi. Rezerve je se in vem kje/kako lahko se izboljsam voznjo skozi zavoje. Veliko bolje tudi dojemam koncept in zmogljivosti taksnega avtomobila.
Vsekakor verjamem, da je kar tezko stlacit Focusa in Megana v isti razred in ju medsebojno primerjati; mogoce samo po zunanjosti za ostalo pa sem ze v dvomih koliko je smiselno.
Boli me falus za druge; glej cemu je avto v osnovi namenjen. Za ostalo imas pri obeh znamkah bolj civilizirane modele v katerih ne bos smesen - razen za pusta mogoce.nightmare napisal/-a:No ko bo kdo od vas avto tko pelou po cesti,da se mu bo poznal pol sekunde pa naj se javi.![]()
Zame focus se vedno zmaga saj se v njem peljes kot clovek,lahko tud v trgovino v meganu se ti bodo pa prej smejal kot kaj drugega.
Hm ce bi poleg megana imel se en avto potem brez pomislit Megan, ce pa ne bi pa Forda uzel. Pa to kaj bi drugi mislili kaj jz vozim... v obeh primerih bi ljudje okol avta vzdihovali oh in sploh (vem da jst bi ce bi ga vidu kje parkiranega). Sicer me pa resno zanima koliko blizu bo zdej novi Megane RS 
Clio l.99 1.2 60KM
http://www.topgear.com/uk/tv-show?LapType=Power-Laps
Renault Megane R26.R - 1.28.1
Ford Focus RS 2009 - 1.29.3
Jaz tle vidim 1.2s razlike
Renault Megane R26.R - 1.28.1
Ford Focus RS 2009 - 1.29.3
Jaz tle vidim 1.2s razlike
a si se ze vozu v njem ? ker ce kupis tak avto to tud pricakujes trdoto namrec ..pomoje tud ford nemore bit nevem kako udoben ...ker take kompromise je tezko nardit v tem cenovnem razredunightmare napisal/-a:No ko bo kdo od vas avto tko pelou po cesti,da se mu bo poznal pol sekunde pa naj se javi.![]()
Zame focus se vedno zmaga saj se v njem peljes kot clovek,lahko tud v trgovino v meganu se ti bodo pa prej smejal kot kaj drugega.
tale razprava se mi zdi cist brez pomena, bols bi blo primerjat Megana RS in tega Fokusa.
ker je tale R26.R v mojih oceh (kot je clio open ze povedal) avto za track day, ker z kletko in semislick gumami nimas kej pocet po navadnih cestah (taprau se je oglasu ane).
ker je tale R26.R v mojih oceh (kot je clio open ze povedal) avto za track day, ker z kletko in semislick gumami nimas kej pocet po navadnih cestah (taprau se je oglasu ane).

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!

.jpg)