3.0dCi dv6 neenakomerno pospesevanje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Celes

3.0dCi dv6 neenakomerno pospesevanje

Odgovor Napisal/-a Celes »

Sicer ne vozim Renaulta ampak Signuma.
Avto ima rocni 6 stopenjski menjalnik in ob mocnejsem pospesevanju se cuti da noce pravilno pospesit. Dobim obcutek da prekinja in spet potegne. To se dogaja v kratkem intervalu in pri cca. 3000 obratih se mi zdi da pospesuje normalno. Nasplosno ima avto manj moci kot ponavadi. Pod 2000 je pa skoraj mrtev. Ne javlja nobene napake, poraba goriva je super, olja ne pije, hladilne tekocine tudi ne hvala bogu. :lol:
Ima skoraj nov naftni filter (menjan pred 8.000km), nov zracni filter, nov EGR ventil, tankam na OMVju,...

Prosim za pomoc, ker je kar nadlezno, ko prides v turbo luknjo med prehitevanjem :roll:

Avto je zakon, motor trga. NE SMES GA GONIT NONSTOP PO AVTOCESTI in bo motor vecen :wink:
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Podobne probleme sem mel jaz na eni zafiri! Je pa bla ena cevka od turbine pocena!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: 3.0dCi dv6 neenakomerno pospesevanje

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Preveri kaj se dogaja z LMM ( luftmesser ) ali pa EGR ventilom.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Celes

Tommy30 napisal/-a:Preveri kaj se dogaja z LMM ( luftmesser ) ali pa EGR ventilom.
Ko sem imel fuc EGR je avto vleku normalno, ko ni bil v zasilnem programu seveda :)
Nedolgo nazaj sem imel priklopljenega na tester in so bile vse vrednosti v parametrih. Od LMMja do pumpe... Je pa res da sob se nisem preveril... :roll:
Uporabniški avatar
Tommy30

Celes napisal/-a:
Tommy30 napisal/-a:Preveri kaj se dogaja z LMM ( luftmesser ) ali pa EGR ventilom.
Ko sem imel fuc EGR je avto vleku normalno, ko ni bil v zasilnem programu seveda :)
Nedolgo nazaj sem imel priklopljenega na tester in so bile vse vrednosti v parametrih. Od LMMja do pumpe... Je pa res da sob se nisem preveril... :roll:
Koliko pa imas kilometrov prevozeno na avtu?

Sej ce je LMM fuc avto ravno tako dela kot si ti opisal.
Celes

Nasel sem pa tole temo, ki opisuje isti problem.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... hlight=dv6

Nevem kako je dizajniran dv6, ampak 3.0CDTi ima to manseto tocno pred turbino. Saab 9-5 3.0 TiD je tudi drugace speljan (ima katalizator takoj pri bloku motorja).

Kilometrov pa imam kar precej za ta motor

:D

Bom odmontiral LMM pa precekiral kako je stanje s senzorckom.
Uporabniški avatar
Tommy30

Celes napisal/-a:Nasel sem pa tole temo, ki opisuje isti problem.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... hlight=dv6

Nevem kako je dizajniran dv6, ampak 3.0CDTi ima to manseto tocno pred turbino. Saab 9-5 3.0 TiD je tudi drugace speljan (ima katalizator takoj pri bloku motorja).

Kilometrov pa imam kar precej za ta motor

:D

Bom odmontiral LMM pa precekiral kako je stanje s senzorckom.
Preveri na LMM kako je z membrano( gumi ) ce je slucajno natrgana...
Celes

LMM sem odmontiral in mi vizuelno deluje OK.
Potem sem se lotil pregledati tisto manseto pred turbino ce je kje naceta.

Cev, ki je obkrozena z zeleno sem dal dol, tisto kar je obkrozeno z rdeco sem odtaknil iz druge manjse cevke.

Slika

Potem sem opazil, da je tam kjer sem obkrozil z rumenim, kar mastno z oljem in sem dal not mezinec :lol: :lol: Cevka je bila zapacana z nekaksno oljnato-sajavo snovjo. Sem spucal kar se je dalo in avto zdej pospesuje zvezno brez prekinjanja vmes. Placebo efekt? :lol: Je pa res da je se vedno skoraj mrtev pod 2000 obrati....
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

to je cist normalno da je pod 2000 obrati mrtev za ta motor ker turbina ne laufa pod tko nizkimi obrati. bos moral nehat saltat pri 1000 obratih :D
Celes

jurcek3 napisal/-a:to je cist normalno da je pod 2000 obrati mrtev za ta motor ker turbina ne laufa pod tko nizkimi obrati. bos moral nehat saltat pri 1000 obratih :D
Sem prevozil okoli 10.000km s tem motorjem predno mi je to zacel delat in verjemi, da vlece PRED 2000 obrati...
Odgovori