ah bo ze, sej prhajajo toplej dnevi, bomo podiral menjalnik in vse kar pase k motorju
Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)
ta avto je en velk dariu k ga sprot nevede odpiras
Se pa dobil predracun za material za generalko. Je kar blizu 400eur
Garnitura tesnila glave+tefloni (kovinska dihtunga) 100eur
Obrocki 100eur
Glavni + ojnicni lezaji 50eur
Semeringi 22eur
Vodna crpalka 30eur
Semering na saltungi 15eur
Menjalnisko olje Tranself 75W80 20eur
Elf competition st 5W40 30eur
+ ravnanje glave ter par bonbonckov... cirka 200eur
tko da to nej bi blo to
Nosilec za vpetje motorja je pa ze pr koncu

Se pa dobil predracun za material za generalko. Je kar blizu 400eur
Garnitura tesnila glave+tefloni (kovinska dihtunga) 100eur
Obrocki 100eur
Glavni + ojnicni lezaji 50eur
Semeringi 22eur
Vodna crpalka 30eur
Semering na saltungi 15eur
Menjalnisko olje Tranself 75W80 20eur
Elf competition st 5W40 30eur
+ ravnanje glave ter par bonbonckov... cirka 200eur
tko da to nej bi blo to
Nosilec za vpetje motorja je pa ze pr koncu

Nosilc je kokr tok preracunan glede na menjalnik. Upam da bo pasal vse skup, da ne bo treba se enkrat prlagajat na blok motorja.
Pozabu sm se vzigalne kable.. Glava gre pa k Urbancicu na obdelavo, tko da bomo vidl kaj vse se bo z nje dal stisnt
Pa vprasanje je blo zakaj podiram. Avto se mi segreva... in vsako turo, ki jo nardim je v hladilniku zrak. Tako da je potrebno zmerej odzracit hladilnik. Pa se po ceveh se cuti, da se ustvarja pritisk, tako da mocno sumim tesnilo glave in ze zaradi tega gre motor vn. Pusca mi tudi semering na saltungi v menjalniku + semering glavne gredi pri jermenici
Pozabu sm se vzigalne kable.. Glava gre pa k Urbancicu na obdelavo, tko da bomo vidl kaj vse se bo z nje dal stisnt
Pa vprasanje je blo zakaj podiram. Avto se mi segreva... in vsako turo, ki jo nardim je v hladilniku zrak. Tako da je potrebno zmerej odzracit hladilnik. Pa se po ceveh se cuti, da se ustvarja pritisk, tako da mocno sumim tesnilo glave in ze zaradi tega gre motor vn. Pusca mi tudi semering na saltungi v menjalniku + semering glavne gredi pri jermenici
Jst sm mev cist iste probleme....pa vsaki mal dalsi vozni sm mogu prezract...Ziiga napisal/-a:Pregrevanje zgleda tko... da kdaj pa kdaj zaite cagar tut cez predzadno crtico... sicer potem pade ampak vseeno. Tam nima kaj za delatIn cisto vsakic, ko se to zgodi... je v hladilniku luft.. ko odzracim je spet dobro, dokler ne gre cagar ponovno cez... se zgodba ponovi