Megane RS, tuning debata
Cena z vgradnjo je priblizno 1200 EUR.Ampak trenutno se ni zapore diferenciala za ta menjalnik.Quaife ga je razvijal, vendar so naleteli na dolocene tezave in zdaj se sploh ne ve, ce bo stvar zagledala luc sveta.
LSD v R26 pa se ne, da vgradit direktno, ker bi moral zamenjat polosovine plus tega so nekateri deli ohisja drugacni+se par malenkosti.
Proizvajalec LSD-ja v r26 je pa ta(GKN ):
http://www.gkndriveline.com/drivelinecm ... l-lsd.html
LSD v R26 pa se ne, da vgradit direktno, ker bi moral zamenjat polosovine plus tega so nekateri deli ohisja drugacni+se par malenkosti.
Proizvajalec LSD-ja v r26 je pa ta(GKN ):
http://www.gkndriveline.com/drivelinecm ... l-lsd.html

RenaultSport all the way!!!
Da malo osvezimo temo.
Sokol in Dare sta ze vse povedala, jaz bom pa probal to prikazati v slikovni obliki.
Vse te predelave, ki bodo sedaj predstavljane, so bile izvedene na mojem avtu. Zato bi se v tej priloznosti rad zahvalil Tomazu (Sokol), za ves trud in cas, ki ga je vlozil. Saj brez njegove pomoci, teh predelav dan danes ne bi imel. Skratka, Tomaz HVALA!
No, pa zacnimo...
Pred vsako predelavo je pametno dati avto na valarje, da vemo dejansko kaj smo s predelavo dosegli.

http://www.youtube.com/watch?v=eQ8R3iobz9E
In razultat...

Sedaj sledi zamenjava navadnega filtra z itg sportnim filtrom...

Nadaljevanje sledi po oglasih...
Sokol in Dare sta ze vse povedala, jaz bom pa probal to prikazati v slikovni obliki.
Vse te predelave, ki bodo sedaj predstavljane, so bile izvedene na mojem avtu. Zato bi se v tej priloznosti rad zahvalil Tomazu (Sokol), za ves trud in cas, ki ga je vlozil. Saj brez njegove pomoci, teh predelav dan danes ne bi imel. Skratka, Tomaz HVALA!
No, pa zacnimo...
Pred vsako predelavo je pametno dati avto na valarje, da vemo dejansko kaj smo s predelavo dosegli.

http://www.youtube.com/watch?v=eQ8R3iobz9E
In razultat...

Sedaj sledi zamenjava navadnega filtra z itg sportnim filtrom...

Nadaljevanje sledi po oglasih...
Zadnjič spremenil mali, dne 17 Dec 2008, 23:50, skupaj popravljeno 4 krat.
Pri tem posegu je pa bil glavni Sokol.
Remote Box je narocil pri RSTuningu...,

...potegnil podatke iz avta...,

...jih po emailu poslal na obdelavo. V roku enega do dveh dneh so podatki (mapa) prispeli, nalozil na Remote Box...,

...in nato v avto.

Remote Box je narocil pri RSTuningu...,

...potegnil podatke iz avta...,

...jih po emailu poslal na obdelavo. V roku enega do dveh dneh so podatki (mapa) prispeli, nalozil na Remote Box...,

...in nato v avto.

Zadnjič spremenil mali, dne 18 Dec 2008, 15:50, skupaj popravljeno 3 krat.
sokol, ko smo ravno v temi tuning me zanima par stvari.
Remote box deluje na principu OBD2? Torej prebere original oz. kaj je na chipu napisano, kako je s podatki o pretoku zraka, izpusnih,...ce npr. zamenjas izpusni sistem, tudi ce filter zamenjas to pomeni vec vsesanega zraka kot pa pri navadnem. Kako je s temi podatki? Predvidevam da zadeva laufa samo na RS-ih?
Remote box deluje na principu OBD2? Torej prebere original oz. kaj je na chipu napisano, kako je s podatki o pretoku zraka, izpusnih,...ce npr. zamenjas izpusni sistem, tudi ce filter zamenjas to pomeni vec vsesanega zraka kot pa pri navadnem. Kako je s temi podatki? Predvidevam da zadeva laufa samo na RS-ih?

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Tocne razlike se ne vem, ker se nisem bil na valarjih (trenutno obnavljajo delavnico). Po pogovoru s Sokolom in Daretom, naj bi se moc povecala nekje za cca. 30KM in 70Nm.Stupo napisal/-a:Koliko razlike je pa bilo po preprogramiranju?
Kaksna je kaj cena tegale RS box-a?
Remote Box in itg filter prideta nekje 850-900eur s postnino.
croma_man napisal/-a:sokol, ko smo ravno v temi tuning me zanima par stvari.
Tako kot si napisal.Ce pa eno od teh stari spremenis in bi zelel ponovno prilagoditev, pa je najboljse, da gres na valje in izmeris cez celotno obmocje vrtljajev AF, boost in temperaturo vsesanega zraka.Posljes podatke in na osnovi tega dolocene stvari korigira.Drugace pa je nalozena genericna mapa.
Pri meganih ni problemov z "prevec vsesanega zraka" ker ECU korigira boost preko zelo sofisticirane torque based mape" MAF senzor pa nadomesca MAP tako da ga je zelo tezko prelisicit.Stari triki z aktuatorjem tu ne delujejo
Kar se tice RST box-ov pa zaenkrat nisem siguren na katerih rac. vse deluje.Ven pa, da dela na vseh RS-ih, pa na twingo GT.
Ce koga kaj konkretno zanima, lahko vprasam.
@Mali
Prosim...pa se kdaj.

RenaultSport all the way!!!
V delavnici, kjer so mi menjali Intercooler, so mi se zamenjali kompleten izpusni sistem (brez katalizatorja) Milltek.
Sistem je brez srednjega lonca in premer vseh cevi se iz 52mm povecal na 70mm.

To je originalni izpusni sistem, ki je sel dol...

Sistem je brez srednjega lonca in premer vseh cevi se iz 52mm povecal na 70mm.

To je originalni izpusni sistem, ki je sel dol...

Zadnjič spremenil mali, dne 18 Dec 2008, 15:52, skupaj popravljeno 6 krat.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana