Pojavila sta se dva problema! Eden je ko speljem in prestavim v 2 in 3 brzino mi poka ko spuscam sklopko! Sklopka je nova!
Drugi problem pa je da mi ropota v volanu ko se peljem cez lezece policaje ali po makedamu! Vse se prenasa na volanski drog!
Kaj bi bilo lahko to krivo????
Glede sklopke nimam pojma, ali je cudna ali pa je kaj narobe sestavljeno.
Drugi problem pa po mojem tici v lezajih amortizerjev, ne v volanski letvi. Je pa vseeno mozno da je samo kak koncnik ali zglob zanic - to pa z rukanjem koles hitro ugotovis.
kako pa naj ugotovim ce so ti lezaji zanic brez da bi amortizer ven vzel?
Stabilizator gumice sem menjal, ker sem mislil da so te zanic pa nic od tega!
Danilo napisal/-a:
Drugi problem pa je da mi ropota v volanu ko se peljem cez lezece policaje ali po makedamu! Vse se prenasa na volanski drog!
Kaj bi bilo lahko to krivo????
Ce je to megan po letniku 02... se pravi novi... je to kolkor jaz spremljam zadevo standard pri vseh... jaz nisem nobna izjema... to pa mi dela samo kadar zavijam in zapeljem cez luknjo. Zvok pa je, kot bi se volanski drog nekje kovinsko zatresel ali kot da ima luft...
Ja ce hoces ugotovit ce so koncniki na krmilnem mehanizmu zanic dvigni avto ....spredaj .. nekdo naj drzi volan ...potem pa na hitro pocukas (streses) kolo levo in desno ..na kratko... in takoj pocutis ce je luft v koncnikih ....vrjetno so zanic notranji koncniki ...lahko pa tudi zunanji pri kolesu... za luft v samem mehanizmu volana pa je potrebno vrjetno menjat letev volana.
Kar se tice tega ...to se zacne nekje pojavljat kadar ima avto ze preko 100.000 km ali ce vozite po luknjah .....zal je treba pazit na avto in ne vse luknjknje povozt
Sem ugotovil kaj je narobi! Bil je koncnik na desnem kolesu!
Sam nisem mogel verjet da se ta zvok tako prenasa po volanu?
Nekaj me zanima a se mi splaca , kar oba menjat, ker optika ni poceni!
Koncnik pa ni velik strosek !