Zacetna vprasanja, graficni zaslon !?!?
Zacetna vprasanja, graficni zaslon !?!?
No avto je sveze kupljen Laguna Grandtour 1.9 Dci , 2002. Zanima me kako se prepozna ce je jermen obrabljen in kako vidis kdaj je olje ze za zamenjat.
Lastnik sicer pravi, da je vse menjano ampak bi vseno rad pogledal, sej ga bom peljal na servis, da mi se zvok zamenjajo v anglescino pa pogledajo za kake napake(priklop na racunalnik) ?!? to je 20 eur ne ? , ampak mam ful malo casa pa lih da pogledam, da bom prvi teden miren.
In drugo vprasanje ko sem se peljal skozi tunel na primorskem se mi je na graficnem zaslonu narisala z oranznim napaka na sistemu ubrizgavanja v navodilih pise: Elektricna ali elekrtonska napaka ali prisotnost vode v filtru za ljinsko olje. in sm sam reku KAJ !?! Lahko kdo razlozi kaj bi to lahko bilo in ce lahko sam kaj pogledam !?!?! no potem ko je to izrisalo mi je izkloplo turbino sem se pac bl pocasi peljal. Ko sm avto ugasnu in prizgal je spet vse delalo normalno in en teden potem se vedno vse dela nikoli vec nic napisalo!?! mozno da je kaj povezano z zrakom v tunelu !??
No iskal sem po forumu pa nisem nasel teh odgovorou , ce sem brezveze odpiral temo in so odgovori prosim da poveste kje in se opravicujem.
LP in Hvala za odgovore
Lastnik sicer pravi, da je vse menjano ampak bi vseno rad pogledal, sej ga bom peljal na servis, da mi se zvok zamenjajo v anglescino pa pogledajo za kake napake(priklop na racunalnik) ?!? to je 20 eur ne ? , ampak mam ful malo casa pa lih da pogledam, da bom prvi teden miren.
In drugo vprasanje ko sem se peljal skozi tunel na primorskem se mi je na graficnem zaslonu narisala z oranznim napaka na sistemu ubrizgavanja v navodilih pise: Elektricna ali elekrtonska napaka ali prisotnost vode v filtru za ljinsko olje. in sm sam reku KAJ !?! Lahko kdo razlozi kaj bi to lahko bilo in ce lahko sam kaj pogledam !?!?! no potem ko je to izrisalo mi je izkloplo turbino sem se pac bl pocasi peljal. Ko sm avto ugasnu in prizgal je spet vse delalo normalno in en teden potem se vedno vse dela nikoli vec nic napisalo!?! mozno da je kaj povezano z zrakom v tunelu !??
No iskal sem po forumu pa nisem nasel teh odgovorou , ce sem brezveze odpiral temo in so odgovori prosim da poveste kje in se opravicujem.
LP in Hvala za odgovore
Hmm, peljal sem se cez dosti tunelov nikoli mi ni javilo kaj taksnega. Tudi tebi ne bi smelo, kar pomeni, da se nekje skriva napaka oziroma tezava. Tester bi moral to ugotoviti...
Kar se pa jermena tice, idi k mehaniku in naj ti pokaze obrabljen in nov jermen, pa bos videl razliko. Nevajeno oko tezko ve, kako naj jermen zgleda, edino kar preprosto opazis, je napokanost: ce jermen malce nasponas, da klinasti del napnes, lahko pogledas, ce je kje napokan. Ce je, to pomeni, da je star...
Kar se pa jermena tice, idi k mehaniku in naj ti pokaze obrabljen in nov jermen, pa bos videl razliko. Nevajeno oko tezko ve, kako naj jermen zgleda, edino kar preprosto opazis, je napokanost: ce jermen malce nasponas, da klinasti del napnes, lahko pogledas, ce je kje napokan. Ce je, to pomeni, da je star...
Laguna II Initiale 1.9 DCI
za jermen se strinjan z njim.sLOVEnec napisal/-a:
drugac pa za tisto napako ko je javlo za vodo u naftnem filtru pa je lahko pa je u senzor ki ga ima naftni filter mal vode prslo on pa takoj javi napako racunalniku
No komej danes mi je ratalo it na tester
zamenjali so mi jezik na anglescino in pobrisali par napakic, ki jih je comp zaznal, rekli so, da ni nobenih, ki bi jih mogli popravljat je vse comp naredu
in odkar sm se odpeljal se mi zdi da gre avto 3x boljse kot prej, pa ze prej se mi je zdel super
bols potegne in podobne stvari 
Kako to zgleda ce ti izklopi turbino,ker turbino zenejo izpusni plini...turbine mehansko ni mozno izklopiti...al se motim?!sonykoper napisal/-a:enako ja sam da meni je gas delal sam mi je izkloplo turbino , na graficnem zaslonu pa ja enako vijuga ..
Najbrs ti je racunalnik vrglo v rezervni program,zato avto ni sel cez 2000rpm!
- * C L I O *
- Kraj: Novo mesto
za nastavitev jezika na navigaciji, sem tole najdu ... ce bo komu koristlo ...sonykoper napisal/-a:za graficni zaslon gres samo na renault , pa ti priklopijo avto na racunalnik in zamenjajo jezik, tako so ga tui meni , navigacijo pa tudi jaz ne znam nastimat na ang. kake ideje ?
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=2156554#
Lp RoZleht