kaj pa drugega kot turbo je sel
Se popolnoma strinjam s killahom. Sicer pa pri prodaji novega avta sploh nic ne recejo o voznji hladnega avtomobila. Povejo samo prvih 3000 km ne cez 2500 obratov in to je to. Tako, da nima narod od kje vedeti kako se naj avto vozi, ko je hladen.
Zadnjič spremenil ClioOwner, dne 15 Maj 2008, 10:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz bi samo se nekaj dodal. Ce vam mehanikar rece, da je sel ziher turbo, ne se upirat na te besede. Imam slabo izkusnjo, ko mi je 2x rekel, da gre turbo pa pa, in sem ga nesel popravit, na koncu pa pogruntal, da je samo cev puscala. Slisi se, kot bi po visokim pritiskom nekje puscal zrak, ga je pa zelo tesko locit od zvoka pokvarjene turbine, ce se nisi nikoli slisal kako to tuli.
Navadno je pri pokvarjeni turbini zvok veliko bolj mehanski in glasen.
Toliko v opozorilo.
Navadno je pri pokvarjeni turbini zvok veliko bolj mehanski in glasen.
Toliko v opozorilo.
Se podpisem pod post od killah bee-ja. Definitivno se vse to dogaja pri vseh znamkah avtomobilov ampak Renaultov je pa najvec na nasih cestah. Vse se vrti v smeri potrosnistva zatorej tudi deli niso narajeni za deset let. Tako to gre in bo v prihodnje tudi slo. Pa se eno dejstvo. Pred 15-imi leti so se ljudje vozili bistveno manj in posledicno naredili tudi manj kilometrov in s tem podaljsevali zivljenjsko dobo avtomobila. 
Renault forever!!!
Re: Crni dim - turbina
Tesko. Vsaj meni je pooblascenec rekel direkt da je turbina, potem ko sva se zapeljala, pa sem na koncu pogruntal da ni.turbinca napisal/-a:res je, veliko kilometrov, slabo vzdrzevanje in nepravilna uporaba vedno prinese okvare.
Se eno vprasanje, veliko berem pa pravijo, da ce gre turbina, da avto pokadi belo, meni pa puha crno pa avto vlece pa ne vlece, turbina piska se posebej ko je avto ohlajen. Malce sem v dvomih, da ne bi placeval veliko denarja za servis turbine, ce slucajno ni v okvari.
Ali lahko to na servisu preverijo, ali je turbina okvarjena?
Dostikrat sem bral, da se vozi dokler ne ribne. Vendar pazi, da potem avto takoj ugasnes!
Tudi meni se je pri Laguni zgodilo isto. Je bil na cevi dovoda komprimirane zraka odvit eden od treh vijakov.FBR napisal/-a:Jaz bi samo se nekaj dodal. Ce vam mehanikar rece, da je sel ziher turbo, ne se upirat na te besede. Imam slabo izkusnjo, ko mi je 2x rekel, da gre turbo pa pa, in sem ga nesel popravit, na koncu pa pogruntal, da je samo cev puscala. Slisi se, kot bi po visokim pritiskom nekje puscal zrak, ga je pa zelo tesko locit od zvoka pokvarjene turbine, ce se nisi nikoli slisal kako to tuli.
Ja mam pa tudi to sreco, da vem kaksen je zvok pri turbini, ki se ji potrgajo lopatice (serijska napaka in tehnicna nota Laguna 2002 - zamenjali turbino in intercooler in vse cevi v garanciji). Zvok najlazje primerjas takole - vozis se po avtocesti in gledas okrog kje za hudica je un resilc, ki ga skoz poslusas. Na koncu ugotovis, da je ta resilc tvoja noga na gasu, ki ga mal dodajas in spuscas.
Ce je cev, pa zadevo slisis bolj iz pokrova motorja, slisi pa se kot da pusca stisnjen zrak skozi precejsnjo sobo.